Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Ζήσης Ρούμπος έγραψε κάτι πολύ σημαντικό για το reunion των Friends

Ο Ζήσης Ρούμπος έγραψε κάτι πολύ σημαντικό για το reunion των Friends

Να αφήνουμε χώρο στη νοσταλγία και την χαρά να μας κατακλύσει, τόσο απλά

Ο γνωστός κωμικός δεν ήταν ο μόνος  που σχολίασε το πολυπόθητο, είναι η αλήθεια, reunion της αγαπημένης κωμικής σειράς του κόσμου όλου.

Οι περισσότεροι άφησαν πικρόχολα σχόλια και δικαιολογημένη «θλίψη» για το πώς εξελίχθηκαν οι ηθοποιοί, το ίσως άβολο κλίμα της επανένωσης και τα λοιπά…

Ο Ζήσης Ρούμπος άφησε την καλή θέληση να κυριαρχήσει και συνέδεσε με έναν αυφυή τρόπο το…Φιλί του Κλιμτ, έναν από τους πιο διάσημους πίνακες σε όλον τον κόσμο.

Αυτό είναι το κείμενό του, δημοσιευμένο στο Facebook:

FULL SPOILER REVIEW – FRIENDS & REUNION ή το παράδοξο του Κλιμτ.
20/10
6 φίλοι ζούνε στην Νέα Υόρκη μέσα σε μία υπέροχη bubblegum φούσκα νεότητας και χαβαλέ, που δεν χορταίνεις να βλέπεις ακριβώς για αυτόν τον λόγο.
Θα κάνω ένα -χοπ- μικροαλματάκι και θα αποφύγω την κρυπτοσημειολογία του πληκτρολογίου στην οποία καταφεύγουν αρκετοί, για να βρούνε τα μελανά σημεία της σειράς. Δεν αγγίζω ούτε το politilcally correctness, ούτε τα κρυμμένα μηνύματα των ιλουμινάτων στα αντικείμενα που είχαν στα σπίτια τους οι φίλοι, ούτε τις θεωρίες που θέλουν την σειρά να είναι κλεμμένη από άλλες.

Όταν έχεις κάνει τέτοια επιτυχία παγκοσμίως, είναι δεδομένο ότι θα γραφτούν βιβλία ολόκληρα για το πόσο κακό κάνεις. Και σίγουρα, αν θες να βρεις (μέσα σε 200 πλας επεισόδια), βρίσκεις. Σαν τον λοχία στον στρατό που παίρνει μπαμπάκι και τσεκάρει να δει αν είσαι ξυρισμένος. Ναι, το fat suit της Μόνικα και ο σεξισμός, δεν έχουν θέση στις αφηγήσεις του σήμερα. Από την άλλη, το Friends απέχει απο σήμερα, όσο απείχε το Dick van Dyke show (1964) από το Friends. Δεν ξέρω τι νόημα υπάρχει στο να πούμε κάτι άλλο.
Διάολε, εδώ συζητιέται ότι το ΦΙΛΙ του Κλίμτ, προωθεί την σεξουαλική παρενόχληση επειδή «φαίνεται» ότι δεν υπάρχει συναίνεση στην πράξη. Ρε Κλιμτ κι εσύ, λολ.

Το Friends είναι παλιό. Οκ;
Και μόλις παίζουν τα πρώτα λεπτά του reunion με την είσοδο του cast στο στούντιο, το παίρνεις χαμπάρι αυτόματα. Ο κόμπος στον λαιμό δεν είναι για τα μπότοξ που όλοι τρέξαν να σχολιάσουν και ποιος κακογέρασε. Είναι επειδή όταν ξεκίνησε, πηγαίναμε ακόμα σχολείο.
Και λέγαμε ποιος είσαι από τα Φιλαράκια και τι καινούργια γκάφα έκανε εκείνος ή εκείνη.

Βλέποντας το reunion, μου έγινε ακόμα πιο ξεκάθαρο το πόσο ιερό, είναι το σωστό casting για μια δουλειά. Ήταν τόσο τέλειο, που ίσως είναι το καλύτερο που έχει γίνει έβερ. Μαζί με την Τίλντα ως Γαβριήλ στο Constantine.
Είναι στον πυρήνα του, μία feel good ένεση για πάρα πολλούς. Αντίστοιχο σημερινό, το Ted Lasso. Άλλοι κόσμοι. Και χωρίς laugh track.

VERDICT
Ο κόσμος έχει προχωρήσει και όχι, ο κόσμος δεν καταστράφηκε από σειρές όπως αυτή, το Cheers, το Taxi, το Fresh Prince, το Seinfeld και αμέτρητες άλλες.
Ο κόσμος βλέπει σήμερα αυτά που βλέπει, επειδή ακριβώς προϋπήρξαν αυτές οι σειρές.
Κάποιοι μάλιστα, σχηματίστηκαν και ως κωμικοί μέσα από αυτές τις σειρές.
Αλλά αυτή είναι η άποψη μου.
Εγώ βλέπω ένα φιλί.

Δείτε την ανάρτηση στην σελίδα του στο Facebook:

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024