Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός: «Χαλαρώνουν» τα μέτρα στη Βουλή - Πόσοι βουλευτές έχουν εμβολιαστεί

Κοροναϊός: «Χαλαρώνουν» τα μέτρα στη Βουλή – Πόσοι βουλευτές έχουν εμβολιαστεί

Αυξάνονται οι βουλευτές που θα μπορούν να είναι παρόντες με φυσική παρουσία στη Βουλή στις συνεδριάσεις της ολομέλειας, από 50 που ισχύει σήμερα, στους 120. Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής έχουν εμβολιαστεί 150 βουλευτές και με τις δύο δόσεις και συνολικά 200 βουλευτές είναι όσοι έχουν κάνει έστω την πρώτη δόση του εμβολίου.

Αυξάνονται οι βουλευτές που θα μπορούν να είναι παρόντες με φυσική παρουσία στη Βουλή τόσο στις συνεδριάσεις της ολομέλειας όσο και στις άλλες αίθουσες που συνεδριάζουν οι κοινοβουλευτικές επιτροπές, από 50 που ισχύει σήμερα, στους 120, μετά από απόφαση της Διάσκεψης των προέδρων της Βουλής.

Τείχος ανοσίας

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής έχουν εμβολιαστεί 150 βουλευτές και με τις δύο δόσεις και συνολικά 200 βουλευτές είναι όσοι έχουν κάνει έστω την πρώτη δόση του εμβολίου.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις εως το τέλος του καλοκαιριού το κοινοβουλευτικό «τείχος ανοσίας» θα έχει ενισχυθεί καθώς το σύνολο των βουλευτών θα έχει εμβολιαστεί πλήρως, εφόσον βέβαια το επιθυμούν.

Ωστόσο, ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας τόνισε ότι «το κρίσιμο είναι να μη γυρίσουμε πίσω» και πρόσθεσε πως διατηρείται η δυνατότητα επιστολικής ψήφου για βουλευτές οι οποίοι π.χ. βρίσκονται σε καραντίνα.

Αυξάνονται σε 120

Σύμφωνα με απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής, ο αριθμός των βουλευτών που θα μπορούν να παρευρίσκονται ταυτόχρονα στην αίθουσα της Ολομέλειας αυξάνεται στους 120, ακολουθώντας τη γενική χαλάρωση των υγειονομικών μέτρων κατά της πανδημίας.

Όπως εξήγησε στους δημοσιογράφους ο πρόεδρος του Σώματος, Κωνσταντίνος Τασούλας, σε αυτήν την απόφαση συνέβαλε η πρόσφατη σχετική ΚΥΑ για τους κλειστούς συνεδριακούς χώρους, το γεγονός ότι η αίθουσα της Ολομέλειας έχει υψηλή οροφή και δέχεται μεγαλύτερες ποσότητες φρέσκου αέρα, καθώς και ότι η πλειοψηφία των βουλευτών έχει ήδη εμβολιαστεί.

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024