Πώς βρέθηκε στα χέρια Ελληνίδας γλύπτριας το αγαπημένο ρολόι του Πικάσο;
Ένα ρολόι χειρός που φορούσε ο Ισπανός καλλιτέχνης Πάμπλο Πικάσο έφτασε τα 267.000 δολάρια σε μια δημοπρασία, ξεπερνώντας την αρχική υψηλή εκτίμηση των 22.000 δολαρίων ΗΠΑ πάνω από 12 φορές.
Ένα ρολόι χειρός που φορούσε ο Ισπανός καλλιτέχνης Πάμπλο Πικάσο έφτασε τα 267.000 δολάρια σε μια δημοπρασία, ξεπερνώντας την αρχική υψηλή εκτίμηση των 22.000 δολαρίων ΗΠΑ πάνω από 12 φορές.
Το σπάνιο ρολόι σχεδιάστηκε από τον Ελβετό ωρολογοποιό Michael Z Berger το 1960 και είναι ένα από τα τρία μόνο που κατασκευάστηκαν ποτέ.
Είναι ενδιαφέρον, αντί για τα συνηθισμένα ψηφία που εμφανίζονται στο καντράν του ρολογιού, αυτό φέρει το όνομα του φημισμένου καλλιτέχνη αντ ‘αυτού, γράφει «Pablo Picasso».
Ο Πικάσο είχε δώσει το ρολόι στη φίλη του, την Ελληνίδα γλύπτρια Λέλα Κανελλοπούλου. Ο πωλητής που το έθεσε σε δημοπρασία ήταν ένας από τους συγγενείς της Κανελλοπούλου.
«Αυτό ήταν ένα εξαιρετικό εύρημα και είμαστε τόσο ενθουσιασμένοι με αυτό το άξια αποτέλεσμα για ένα τόσο ξεχωριστό ρολόι», δήλωσε ο Jonathan Darracott, Global Head of Watches στον οίκο δημοπρασιών Bonhams.
«Με αυτό το ρολόι, είχα την ευκαιρία να κρατήσω την ιστορία στα χέρια μου και αυτό πρέπει να είναι ένα ρολόι που θα κάνει μεγάλη εντύπωση, κάτι παρόμοιο είναι απίθανο να ξαναδώ», ανέφερε.
- Η OpenAI λανσάρει το GPT-5.2, απάντηση στην απειλή του Gemini 3 της Google
- Συνάντηση Ζελένσκι με Μερτς τη Δευτέρα στο Βερολίνο
- Προσοχή! Απάτη με SMS και emails που χρησιμοποιούν το όνομα του Δήμου Αθηναίων
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Κατεπείγουσα έρευνα για τον «Φραπέ» – Εντολή για αυτόφωρη διαδικασία αν προκύψει το αδίκημα της ψευδούς κατάθεσης
- Δίκη Χρυσής Αυγής: Δευτέρα το πρωί συνεχίζεται η αγόρευση για την ενοχή των 42 κατηγορουμένων
- «Supergirl»: Κυκλοφόρησε το εκρηκτικό τρέιλερ της πολυαναμενόμενης ταινίας με την Μίλι Άλκοκ

