Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Aγριογούρουνα κάνουν βόλτες στην Εκάλη και την Εθνική Οδό- Βίντεο

Aγριογούρουνα κάνουν βόλτες στην Εκάλη και την Εθνική Οδό- Βίντεο

Η κάθοδος των αγριογούρουνων στις πόλεις, εκτός από την Αττική έχει καταγραφεί και στην Θεσσαλονίκη, με αγριογούρουνα να κάνουν βόλτες στην πλατεία Αριστοτέλους.

Εικόνες σαν και αυτές με οικογένεια αγριογούρουνων άλλοτε να κάνουν βόλτα στους δρόμους της Εκάλης προκαλώντας κυκλοφοριακό κομφούζιο και αναστάτωση στους οδηγούς.

Και άλλοτε να εμφανίζονται σε παιδική χαρά του Δημοτικού σχολείου Διονύσου, τριγυρνώντας ανάμεσα σε κούνιες και τσουλίθρες προς αναζήτηση τροφής, είναι ένα καθημερινό φαινόμενο στις γειτονιές των βορείων προάστειων.

Και αν τα πέντε μικρά αγριογούρουνα μαζί με τους γονείς τους είναι ένα χαριτωμένο θέαμα για τους κάτοικους της Εκάλης, που πλέον έχουν γίνει μόνοι θαμώνες στους δρόμους γύρω από την Θυσέως, με τους οδηγούς να είναι προσεχτικοί ανάβοντας αλαρμ για να προειδοποιήσουν, όταν σταματάνε απότομα για να περάσει η εφταμελής οικογένεια το δρόμο, δεν συμβαίνει το ίδιο και στην εθνική οδό.

Τροχαίο ατύχημα προκλήθηκε χθες στην Εθνική οδό Αθήνων – Κορίνθου, στην Ελευσίνα, όταν ένα αγριογούρουνο εμφανίστηκε ξαφνικά στο δρόμο με αποτέλεσμα οδηγός που κινούνταν στη μεσαία λωρίδα, στην προσπάθειά του να το αποφύγει, να πέφτει με δύναμη πάνω σε αυτοκίνητο που προπορεύονταν.

Μόλις μία ημέρα πριν, οδηγός είχε καταγράψει με το κινητό θηλυκό αγριογούρουνο να θηλάζει τα μικρά της σε πάροδο δίπλα στην εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου. Η αύξηση του πληθυσμού αγριογούρουνων έχει οδηγήσει τα άγρια ζώα στις πόλεις προς αναζήτηση τροφής.

Η κάθοδος των αγριογούρουνων στις πόλεις, εκτός από την Αττική έχει καταγραφεί και στην Θεσσαλονίκη, με αγριογούρουνα να κάνουν βόλτες στην πλατεία Αριστοτέλους, αλλά και να πηγαίνουν αντίθετα στο ρεύμα στον ποταμό Σακουλέβα στη Φλώρινα.

Αυτή η οχιά εμφανίστηκε σε σπίτι στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης σκορπώντας τον φόβο στην ένοικο του σπιτιού, αλλά και στα σκυλιά της.

Ωστόσο, ο σεβασμός και αγάπη για την φύση, νίκησε τον φόβο και η Κατερίνα Γιόφτσαλη κάλεσε αμέσως την πυροσβεστική ώστε να διασώσει το επικίνδυνο φίδι και να το οδηγήσει με ασφάλεια στο δάσος.

Με γενναιότητα η Κατερίνα ακολούθησε την πορεία της οχιάς, μέχρι να έρθει ο ειδικός διασώστης άγριων ζώων.

Είναι η στιγμή που ο Στέλιος Γερονιμάκης με την ειδική ράβδο καταφέρνει να απομονώσει την οχιά στο ειδικό κλουβί, ώστε να την απελευθερώσει στο φυσικό της περιβάλλον.

Τέλος καλό, όλα καλά για την ιδιοκτήτρια του σπιτιού που εμφανίστηκε το φίδι, αλλά και για την οχιά που οδηγήθηκε με ασφάλεια πίσω στο δάσος, αποδεικνύοντας ότι με αγάπη και σεβασμός προς την φύση, άνθρωποι και ζώα μπορούν να συνυπάρχουν.

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 77-71: Ο Σλούκας «σφράγισε» το πλεονέκτημα έδρας

Με τον Σλούκα να σκοράρει στο φινάλε, ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε του Ολυμπιακού με 77-71 και σφράγισε το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ της Basket League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024