Για το ευαίσθητο θέμα του εμβολιασμού κατά την περίοδο της κύησης και της γαλουχίας, η κυρία Θεοδωρίδου υπογράμμισε πως είναι αποδεδειγμένο ότι ο εμβολιασμός προφυλάσσει και την έγκυο και το έμβρυο.

«Ο εμβολιασμός κατά την κύηση προφυλάσσει την ίδια την έγκυο, αλλά και το νεογνό», είπε κατά τη σημερινή ενημέρωση για την πορεία του Σχεδίου «Ελευθερία», η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, σημειώνοντας ότι ο εμβολιασμός της εγκύου γίνεται κατόπιν της συμβουλής του γυναικολόγου της.

Πρόσθεσε δε ότι «πρόσφατη μελέτη από το Ισραήλ δείχνει ότι η αντισωματική και κυτταρική ανταπόκριση δεν διαφέρει από την ανοσιακή αντίδραση των μη εγκύων».

Η απάντηση του εμβολίου ήταν εξαιρετικά ικανοποιητική και απέναντι στις μεταλλάξεις.

Επίσης, από τον ομφάλιο λώρο και το μητρικό γάλα των γυναικών διαπιστώθηκε ότι υπήρχε η αντίστοιχη παρουσία των εξουδετερωτικών αντισωμάτων και αυτό υποδηλώνει ότι μέσω του μητρικού γάλακτος προστατεύεται η έγκυος που εμβολιάστηκε και το νεογνό της.

Επομένως, θηλάζουσες οι οποίες πηγαίνουν σε εμβολιαστικά κέντρα και δεν γίνονται δεκτές να εμβολιαστούν επειδή θηλάζει και ένα λάθος που πρέπει να διορθωθεί και πρέπει να περάσει το μήνυμα ότι ο θηλασμός δεν αποκλείει μια γυναίκα από την προστασία του εμβολίου.

«Αυτό το μήνυμα θέλουμε να πάει σε όσες έχουν σχέση με τους εμβολιασμούς της εκστρατείας» τόνισε.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr