Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός: Μετά από 6 έως 12 μήνες μια δόση εμβολίου για όσους έχουν νοσήσει

Κοροναϊός: Μετά από 6 έως 12 μήνες μια δόση εμβολίου για όσους έχουν νοσήσει

Σύμφωνα με την ίδια, σε έξι έως 12 μήνες θα εμβολιάζονται με μία δόση του εμβολίου έναντι του κοροναϊού όσοι έχουν νοσήσει από την Covid-19.

Για την πορεία της εθνικής εκστρατείας εμβολιασμού έναντι του κοροναϊού ενημέρωσε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου.

Σύμφωνα με την ίδια, σε έξι έως 12 μήνες θα εμβολιάζονται με μία δόση του εμβολίου έναντι του κοροναϊού όσοι έχουν νοσήσει από την Covid-19.

Όπως ανακοίνωσε η κυρία Θεοδωρίδου, μελέτες του εξωτερικού και του ΕΚΠΑ έδειξαν ότι η διάρκεια των αντισωμάτων «ήταν μεγαλύτερη από αυτήν που πιστεύαμε αρχικά» και για τον λόγο αυτόν αποφασίστηκε η τροποποίηση του εμβολιαστικού σχήματος.

Εκτιμάται ότι μέχρι το τέλος Μαΐου θα έχουν γίνει περισσότεροι από 5.600.000 εμβολιασμοί στη χώρα. Πάνω από 3,5 εκατομμύρια συμπολίτες μας θα έχουν κάνει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου – ποσοστό 34% και περισσότεροι από 2.000.000 θα είναι πλήρως εμβολιασμένοι – ποσοστό 20%.

Η κ. Θεοδωρίδου αναφέρθηκε και σε όσους ακυρώνουν το ραντεβού για τη δεύτερη δόση του εμβολίου, καθώς μπορεί παρουσίασαν κάποιες ανεπιθύμητες παρενέργειες ή κάποια ευαισθησία.

«Αυτό είναι λάθος θα πρέπει να το σκεφτούν καλά και το τίμημα είναι σημαντικό» τόνισε.

Η κ. Θεοδωρίδου επικαλέστηκε μελέτη στη Βρετανία, η οποία σημειώνει ότι είναι υψηλή η προστασία έναντι των μεταλλάξεων που κυκλοφορούν στην χώρα (Ινδικής και Βρετανικής) με τις δύο δόσεις των εμβολίων. Ειδικότερα: 86% προστασία με το εμβόλιο της Pfizer και 60-66% με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Τόνισε δε ότι «ο κανόνας ισχύει, με όποιο εμβόλιο αρχίζεις, με αυτό συνεχίζεις». Μελέτες, ωστόσο, ανέλυσαν το μείγμα εμβολίων -mix & match- και αναμένουμε περισσότερα αποτελέσματα, άρα «παραμένουμε στις δύο δόσεις από το ίδιο εμβόλιο ως το σωστό σχήμα που ακολουθούμε».

Sports in

Έφερε τη σειρά στα ίσια με μπρέικ το Μαϊάμι (vid)

Οι Χιτ σόκαραν τους Σέλτικς, καθώς επικράτησαν με 111-101 στη Βοστώνη και έφεραν στα ίσια (1-1) τη σειρά του πρώτου γύρου των playoffs.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024