Ενώ η χρήση της αληθινής γούνας στη μόδα αποτελεί θέμα συνεχών συζητήσεων επί χρόνια, φαίνεται πως το τελευταίο διάστημα η αντιπαράθεση εντείνεται, αποδίδοντας ωστόσο καρπούς.

To πιο πρόσφατο παράδειγμα είναι αυτό του οίκου Valentino.

Ο ιταλικός οίκος μόδας Valentino ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει να χρησιμοποιεί γούνα από τον επόμενο χρόνο.

Ο οίκος μόδας, που βρίσκεται υπό τον έλεγχο του καταριανού επενδυτικού φορέα Mayhoola, ακολουθεί το παράδειγμα άλλων εταιρειών που απαγόρευσαν τη γούνα τα τελευταία χρόνια, μεταξύ άλλων οι οίκοι Prada, Versace, Gucci και Armani, λόγω της ολοένα και μεγαλύτερης ευαισθησίας των πελατών στα θέματα των δικαιωμάτων των ζώων και της προστασίας του περιβάλλοντος.

Η τελευταία συλλογή του Valentino, που θα περιλαμβάνει γούνα, θα είναι για τη σεζόν Φθινόπωρο/Χειμώνας του 2021-2022, σύμφωνα με τo ΑΠΕ.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Valentino Τζιάκομπο Βεντουρίνι, που εντάχθηκε στο δυναμικό του ιταλικού οίκου πέρυσι, όταν η βιομηχανία πολυτελών ειδών επλήγη σφόδρα από την πανδημία, αποφάσισε, επίσης, να διακόψει τις συλλογές για την άλλη φίρμα του REDValentino από το 2024.

«Η προσοχή μας σε μία και μοναδική φίρμα θα στηρίξει καλύτερα μια πιο οργανική ανάπτυξη του Οίκου», επισήμανε το πρώην στέλεχος του Gucci σε μια ανακοίνωση.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο