Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Υπάρχει αλήθεια στον κανόνα «100 φορές την ημέρα» για το βούρτσισμα των μαλλιών;

Υπάρχει αλήθεια στον κανόνα «100 φορές την ημέρα» για το βούρτσισμα των μαλλιών;

Μήπως η Marcia Brady βρήκε το μυστικό για την υγεία των μαλλιών και του τριχωτού της κεφαλής πριν από εμάς;

Η φροντίδα των μαλλιών τείνει να γίνει εξίσου δημοφιλής με την περιποίηση του δέρματος. Με τη συζήτηση για το «skinification» των μαλλιών, οι μάρκες κυκλοφορούν με προϊόντα που βοηθούν στο να φαίνονται υγιή τα μαλλιά, από scrubs για το τριχωτό της κεφαλής μέχρι βούρτσες που ισχυρίζονται ότι βοηθούν στην τόνωση.

«Το λάθος βούρτσισμα των μαλλιών, όπως το να ξεκινάτε από την κορυφή και να βουρτσίζετε προς τα κάτω, μπορεί να δημιουργήσει περισσότερο μπέρδεμα, σε σύγκριση με το να βουρτσίζετε από τις άκρες και να ανεβαίνετε προς τα πάνω»

Με όλα αυτά τα προϊόντα που κυκλοφορούν στην αγορά, μήπως παραμελούμε το ένα πράγμα που μπορούμε να κάνουμε στο σπίτι σχεδόν δωρεάν – το βούρτσισμα των μαλλιών μας; Ίσως θυμάστε το επεισόδιο της σειράς «The Brady Bunch» όπου η Marcia πρότεινε ότι εκατό βουρτσίσματα τη νύχτα διατηρούσαν τα μαλλιά της όμορφα. Υπάρχει όμως κάποια αλήθεια σε αυτό;

Τα οφέλη του βουρτσίσματος των μαλλιών σας

Υπάρχουν πολλά θετικά όταν πρόκειται για το βούρτσισμα των μαλλιών, εκτός από το να ξεμπερδεύετε τα μαλλιά σας. «Το απαλό βούρτσισμα των μαλλιών σας μπορεί να διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος κάτω από το τριχωτό της κεφαλής και να αυξήσει την πρόσληψη οξυγόνου και θρεπτικών συστατικών από τον θύλακα», εξηγεί η trichologist, Shab Caspara.

Το πόσο συχνά οι άνθρωποι βουρτσίζουν τα μαλλιά τους μπορεί να εξαρτάται όχι μόνο από τον τύπο των μαλλιών τους αλλά και από ορισμένες δερματικές παθήσεις

Το βούρτσισμα βοηθά επίσης στη διανομή των φυσικών ελαίων στους τριχοθύλακες, δήλωσε η Dr. Jody Levine, πιστοποιημένη δερματολόγος με έδρα τη Νέα Υόρκη.

Ουσιαστικά, εξήγησε η Caspara, η αυξημένη κυκλοφορία του αίματος και η διέγερση του τριχωτού της κεφαλής βοηθούν στο να είναι τα μαλλιά υγιή με μια δόση θρεπτικών συστατικών και οξυγόνου. «Το βούρτσισμα του τριχωτού της κεφαλής μπορεί επίσης να βοηθήσει στην απολέπιση και την απομάκρυνση τυχόν συσσωρεύσεων που εμποδίζουν την ανάπτυξη των μαλλιών», πρόσθεσε.

Η Levine συμφώνησε. «Το βούρτσισμα, όταν γίνεται σωστά, μπορεί να υποστηρίξει την υγεία των μαλλιών αυξάνοντας τη ροή του αίματος και του ελαίου στο τριχωτό της κεφαλής και να αποτρέψει την τριχόπτωση», είπε.

Εδώ είναι που μπορεί να πάνε όλα λάθος

Το υπερβολικό βούρτσισμα των μαλλιών μπορεί να προκαλέσει σπάσιμο, αραίωση και ακόμη και τριχόπτωση, δήλωσε η Levine. Μια μελέτη του 2009 κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η τριχόπτωση στις γυναίκες μειωνόταν όταν βούρτσιζαν λιγότερο τα μαλλιά τους.

Πρέπει να δίνετε προσοχή στην τεχνική σας, εξήγησε η Caspara. «Το λάθος βούρτσισμα των μαλλιών, όπως το να ξεκινάτε από την κορυφή και να βουρτσίζετε προς τα κάτω, μπορεί να δημιουργήσει περισσότερο μπέρδεμα, σε σύγκριση με το να βουρτσίζετε από τις άκρες και να ανεβαίνετε προς τα πάνω», είπε.

Όταν τα μαλλιά είναι βρεγμένα, είναι πολύ εύθραυστα και πιο επιρρεπή στο σπάσιμο. «Οι δεσμοί υδρογόνου της τρίχας διακόπτονται προσωρινά [όταν είναι βρεγμένη], αφήνοντας την τρίχα ευάλωτη σε φθορά», εξήγησε η Caspara.

Θα πρέπει επίσης να αποφεύγετε να χρησιμοποιείτε βούρτσα με αιχμηρές τρίχες αν έχετε ευαίσθητο ή πληγωμένο τριχωτό της κεφαλής, δήλωσε η Caspara στη HuffPost.

Πόσο συχνά πρέπει να βουρτσίζουν τα μαλλιά τους;

Χρειάζονται βούρτσισμα όλοι οι τύποι μαλλιών; «Ναι – ωστόσο, είναι σημαντικό να λαμβάνετε υπόψη τον τύπο των μαλλιών και να προσαρμόζετε ανάλογα την τεχνική βουρτσίσματος για να αποφύγετε περαιτέρω φθορές», δήλωσε η Levine.

Το πόσο συχνά οι άνθρωποι βουρτσίζουν τα μαλλιά τους μπορεί να εξαρτάται όχι μόνο από τον τύπο των μαλλιών τους αλλά και από ορισμένες δερματικές παθήσεις, ανέφερε η Levine.

*Με πληροφορίες από Huffpost | Kεντρική φωτογραφία θέματος: Tumblr

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024