Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Περιποίηση μαλλιών: Ο σωστός τρόπος να τα κρατήσετε υγιή το καλοκαίρι

Περιποίηση μαλλιών: Ο σωστός τρόπος να τα κρατήσετε υγιή το καλοκαίρι

Σύντομος οδηγός για υγιή γεμάτα λάμψη και ζωντάνια μαλλιά όλο το καλοκαίρι.

Ο ήλιος, το νερό της θάλασσας ή της πισίνας σε συνδυασμό με τα προϊόντα styling (ειδικά του θερμού) μπορεί να καταπονήσουν ιδιαίτερα τα μαλλιά μας την περίοδο του καλοκαιριού. Μπορούμε όμως, να διατηρήσουμε την υγιή τους λάμψη εάν ακολουθήσουμε μερικές απλές αλλά αποτελεσματικές συμβουλές για να αποφύγουμε τα πιο κοινά λάθη στην περιποίησή τους.

Το know how για λαμπερά μαλλιά

Εξάλλου εκτός από τα σωστά προϊόντα περιποίησης μαλλιών, πρέπει να έχουμε και μια σωστή ρουτίνα που θα υποστηρίζει την υγεία της τρίχας και του τριχωτού της κεφαλής.

Βήμα #1 Επιλέγουμε το σωστό σαμπουάν

Η επιλογή του σωστού σαμπουάν για τις ανάγκες των μαλλιών σας είναι καθοριστικής σημασίας για να τα διατηρήσετε υγιή ή για να τα επανορθώσετε. Ωστόσο, είναι σημαντικό να το αλλάζετε συχνά γιατί τα μαλλιά σας μπορεί να συνηθίσουν το προϊόν και τελικά να ατονήσουν.

Μην ξεχνάτε ότι και οι ανάγκες των μαλλιών σας μπορεί να αλλάξουν, ανάλογα με τις μεταβολές του καιρού. Τα υψηλότερα επίπεδα υγρασίας και ο πιο δυνατός ήλιος μπορείτε να τα επηρεάσουν και έτσι να χρειαστείτε άλλο σαμπουάν.

Βήμα #2 Συνεχίζουμε με το conditioner

Μετά το λούσιμο, η εφαρμογή του κατάλληλου conditioner είναι απαραίτητη για να αποφύγουμε το σπάσιμο της τρίχας. Σύμφωνα με τους ειδικούς από την Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας, θα πρέπει να το εφαρμόζετε στις άκρες των μαλλιών σας και όχι κοντά στις ρίζες τους.

Εάν όμως τα μαλλιά σας είναι λιπαρά ή λεπτά, ίσως να πρέπει να δοκιμάσετε να το εφαρμόζετε λιγότερο συχνά για βέλτιστα αποτελέσματα.

Βήμα #3 Αναζητήστε την κατάλληλη θεραπεία

Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα τριχόπτωσης, λιπαρότητας ή αδυναμίας, τότε μην περιμένετε να… φύγουν ως διά μαγείας. Αναζητήστε την κατάλληλη θεραπεία μαλλιών με φόρμουλες που να περιέχουν κερατίνη, που δυναμώνει την τρίχα.

Βήμα #4 Μην αμελείτε την μάσκα

Η χρήση της κατάλληλης μάσκας μπορεί να ενδυναμώσει τα μαλλιά σας, ενάντια στους ρύπους από τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε αλλά και από την έκθεση στο περιβάλλον.

Για αυτό αφιερώστε λίγο χρόνο μία φορά την εβδομάδα για αυτό το έξτρα αλλά εξίσου σημαντικό βήμα περιποίησης.

Βήμα #5 Μην χτενίζετε τα μαλλιά σας όσο είναι βρεγμένα

Ενώ μπορεί να έχετε συνηθίσει να πιάνετε την βούρτσα μόλις βγείτε από το μπάνιο για να χτενίσετε τα μαλλιά σας όσο είναι ακόμα βρεγμένα, ίσως είναι καλύτερο να το ξανασκεφτείτε.

Αυτό διότι το χτένισμα των μαλλιών όσο είναι βρεγμένα μπορεί να αυξήσει το κίνδυνο σπασίματος της τρίχας.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024