Γλυκά Νερά: Πόσο θα μείνουν στη φυλακή οι δολοφόνοι της 20χρονης Καρολάιν αν συλληφθούν
Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κωνσταντίνος Τσιάρας, κατά την διάρκεια της συζήτησης στο 6ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, εξήγγειλε λίγες ώρες μετά την άγρια δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν στα Γλυκά Νερά, ότι αυστηροποιούνται οι προϋποθέσεις υφ΄ όρων απόλυσης των καταδικασθέντων σε κάθειρξη
Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κωνσταντίνος Τσιάρας, κατά την διάρκεια της συζήτησης στο 6ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, εξήγγειλε λίγες ώρες μετά την άγρια δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν στα Γλυκά Νερά, ότι αυστηροποιούνται οι προϋποθέσεις υφ΄ όρων απόλυσης των καταδικασθέντων σε κάθειρξη.
Ο κ. Τσιάρας ανέφερε ότι θα αυξηθεί το όριο της εκτιτέας ποινής (εκτιτέα συνολική ποινή φυλάκισης) για την υφ΄ όρων απόλυση των κρατούμενων από τα 2/5 που είναι σήμερα ως και στα 4/5, ενώ θα επέλθει αυστηροποίηση του καθεστώς της υφ΄ όρων απόλυσης των καταδικασθέντων σε ισόβια κάθειρξη.
Διαβάστε ακόμη: Τσιάρας: Θα προτείνει αύξηση του ορίου έκτισης ποινής για ειδεχθή εγκλήματα όπως η δολοφονία στα Γλυκά Νερά
Σύμφωνα με τον νέο Ποινικό Κώδικα ο οποίος ισχύει από την 1η Ιουλίου 2019 (νόμος 4619/2019) για να αποφυλακιστεί (υφ΄ όρων απόλυσης) κάποιος ο οποίος έχει καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης πρέπει να έχει εκτίσει τα 3/5 της ποινής του, ενώ στις περιπτώσεις της ισοβίου καθείρξεως πρέπει να έχει εκτίσει τα 20 χρόνια.
Όπως, επισήμανε ο κ. Τσιάρας, το υπουργείο Δικαιοσύνης, μέσω της επιτροπής που εξετάζει τις αλλαγές που θα επέλθουν στον νέο Ποινικό Κώδικα θα αυστηροποίησει το καθεστώς υφ΄ όρων απόλυσης των καταδικασθέντων σε ποινές κάθειρξης ή ισοβίου κάθειρξης.
Σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα η πρόθεση του υπουργείου Δικαιοσύνης είναι στην κατεύθυνση αύξησης της πραγματικής έκτισης της ποινής από τα 2/5 που είναι σήμερα στα 3/5 ή στα 4/5, κάτι που αγγίζει τα όρια της πλήρους έκτισης της επιβαλλόμενης ποινής.
«Προωθούμε μια αυστηροποίηση της ποινής που ενισχύει την ασφάλεια των πολιτών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιάρας
Από την πλευρά του ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Κώτσηρας, μιλώντας στην ΕΡΤ, με αφορμή το έγκλημα στα Γλυκά Νερά, αναφέρθηκε στις κυοφορούμενες αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα, θυμίζοντας ότι προβλέπονται ποινές ισοβίων για εγκλήματα σαν το προαναφερόμενο, ενώ επισήμανε ότι “προβληματιζόμαστε για κάθε κενό του Ποινικού Κώδικα, πρέπει να προβλέπεται η μέγιστη ποινική αντιμετώπιση για αποτρόπαια εγκλήματα”.
- Μια νύχτα μόνο: Οι σχέσεις δοκιμάζονται
- Τουρκία: Ένοπλη επίθεση σε λύκειο – Πληροφορίες για τραυματίες και ομήρους μαθητές
- Φάμελλος: Πυρά σε Μητσοτάκη για Λαζαρίδη – «Σταθερότητα για τους απατεώνες, κατάντια για την Ελλάδα»
- Ο Ζάκερμπεργκ δημιουργεί τον ψηφιακό κλώνο του – Και θα τον στέλνει στη δουλειά
- Θεσσαλονίκη: Διέρρηξαν μονοκατοικία και πέρασαν εκεί το Πάσχα – Δύο συλλήψεις
- Η κουβέντα του ESPN για τον Αντετοκούνμπο: «Ήρθε η ώρα να φύγει»
- Στα «κάρβουνα» η κυβέρνηση μετά την ανάπαυλα του Πάσχα – Σκάνδαλα, ενεργειακή κρίση και αστάθεια
- Τροχαίο ατύχημα με έναν σοβαρά τραυματία στο Μενίδι
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)





































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442