Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γλυκά Νερά: Οι αστυνομικοί βρήκαν το μωρό να χτυπάει την Καρολάιν για να την ξυπνήσει

Γλυκά Νερά: Οι αστυνομικοί βρήκαν το μωρό να χτυπάει την Καρολάιν για να την ξυπνήσει

Μόλις οι αστυνομικοί μπήκαν στο δωμάτιο αντίκρισαν την κοπέλα μπρούμυτα, ωχρή και τα πόδια της ήταν κάτασπρα με αποτέλεσμα να καταλάβουν ότι ήταν νεκρή

Συνεχίζουν να συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες που έρχονται στο φως για τη φρικτή δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν στα Γλυκά Νερά. Οι αστυνομικοί που μπήκαν πρώτοι στο σπίτι ανέφεραν ότι αντίκρισαν το άψυχο σώμα της κοπέλας να βρίσκεται δεμένο πισθάγκωνα, ενώ πάνω της βρισκόταν το μόλις 11 μηνών κοριτσάκι της το οποίο χτυπούσε με τα χέρια του τη μητέρα του προσπαθώντας να την ξυπνήσει.

Μόλις οι αστυνομικοί μπήκαν στο δωμάτιο , αντίκρισαν την κοπέλα μπρούμυτα, ωχρή και τα πόδια της ήταν κάτασπρα με αποτέλεσμα να καταλάβουν ότι ήταν νεκρή. Όπως ανέφερε μιλώντας στον Antenna ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, ο σύζυγος της άτυχης κοπέλας ήταν δεμένος χειροπόδαρα, με μονωτική ταινία στο στόμα και στα μάτια. Σε κάποιες φάσεις εκτιμάται ότι πάθαινε υποξαιμία και έχανε προσωρινά τις αισθήσεις του και δεν θυμόταν. Αυτό, το κατέθεσε και στους αστυνομικούς.

Σε αυτούς τους υπόπτους επικεντρώνονται οι έρευνες – Μπλόκα και στα σύνορα

Σε 300 μέλη παλιών συμμοριών που προχωρούσαν σε ληστρικές επιθέσεις σε σπίτια και έχουν αποφυλακιστεί την περίοδο 2019-2021 – εκμεταλλευόμενα προγενέστερους ευνοϊκούς νόμους – στρέφεται η ΕΛ.ΑΣ. για τη διαλεύκανση της εν ψυχρώ δολοφονίας, σύμφωνα με πληροφορίες των ΝΕΩΝ.

Μάλιστα, ορισμένοι από αυτούς συμμετείχαν σε σπείρες που είχαν προχωρήσει σε βιαιότητες εναντίον των θυμάτων, συμπεριλαμβανομένων κακοποιήσεων γυναικών. Στελέχη της λεωφόρου Κατεχάκη επισημαίνουν, ωστόσο, ότι ο τρόπος δράσης των κακοποιών ήταν πρωτοφανής, ενώ τους τελευταίους μήνες έχουν καταγραφεί παρόμοιες βίαιες ληστρικές επιθέσεις σε Παλλήνη, Αγία Παρασκευή και αλλού.

Η πρωτοφανής εγκληματική ενέργεια προκάλεσε οδυνηρή έκπληξη ακόμα και στους έμπειρους αστυνομικούς, οι οποίοι εκφράζουν φόβους ότι ίσως αποτελέσει την αρχή ενός νέου κύκλου ακραίων επιθέσεων. Παράλληλα, ωστόσο, υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. έχουν δώσει εντολή για εντατικούς διασυνοριακούς ελέγχους, ώστε να αποσοβηθεί το ενδεχόμενο φυγής των δραστών στο εξωτερικό. Ακόμη, εξετάζεται ενδελεχώς εάν η επίθεση σχετίζεται με πρόσφατη αγορά από το ζευγάρι οικοπέδου 100.000 ευρώ και εργασίες που θα άρχιζαν σε αυτό. Ηδη, μάλιστα, ερευνώνται άτομα που εργάζονταν στην εν λόγω κατοικία, ενώ οι τρεις δράστες επικηρύχθηκαν με 300.000 ευρώ.

Οι αστυνομικοί θα χρησιμοποιήσουν τα αποτελέσματα των εγκληματολογικών εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ. για να εντοπίσουν ίχνη DNA και αποτυπωμάτων που άφησαν πίσω τους οι αδίστακτοι κακοποιοί κατά τη μια και πλέον ώρα που βρίσκονταν στη μονοκατοικία της οδού Παναγούλη. Ακόμα και τα ρούχα που φορούσαν τα δυο θύματα έχουν σταλεί στα εγκληματολογικά για ανάλυση προκειμένου να αντλήσουν και απο εκεί στοιχεία.

Η πρωτοφανής αγριότητα του εγκλήματος στα Γλυκά Νερά έχει σοκάρει το πανελλήνιο αλλά και τους έμπειρους αστυνομικούς του τμήματος ανθρωποκτονιών. Το ίδιο και τον ιατροδικαστή που διενήργησε την νεκροψία – νεκροτομή στην άτυχη 20χρονη.

Σύμφωνα με τα ευρήματα, ο ένας από τους τρεις δράστες της δολοφονίας έκλεισε το στόμα της κοπέλας με κομμάτια από ύφασμα, πιέζοντας όμως αφόρητα και σφίγγοντάς της τα χείλη με την παλάμη των χεριών του.

Την ίδια ώρα, με τον αντίχειρα και τον δείκτη ο ληστής έφραξε και τη μύτη της μέχρι που εκείνη ξεψύχησε.

Το πρόσωπο της Κάρολαϊν έφερε αμυδρά σημάδια αντίστασης που κάμφθηκαν όμως αμέσως απ’ τη δύναμη του δολοφόνου της.

Ο 32χρονος σύζυγός της εμφανώς σοκαρισμένος εξέφρασε την ελπίδα να συλληφθούν οι δράστες που κατέστρεψαν μέσα σε λίγα λεπτά τη ζωή του.

«Δεν περιγράφεται αυτό που ζήσαμε. Να μην τύχει σε κανέναν. Τα παιδιά ξέρουν τη δουλειά τους και θα τους πιάσουν. Τους παρακαλέσαμε. Τους είπαμε πού θα βρουν τα χρήματα…».

Η χαρτογράφηση των κινήσεων των δολοφόνων

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ έχουν καταλήξει στο πώς οι δράστες έφτασαν στο εσωτερικό του σπιτιού και στη συνέχεια ακινητοποίησαν το ζευγάρι.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι αφού οι 3 κουκουλοφόροι δράστες κρέμασαν το σκυλί της οικογένειας στα κάγκελα, μπήκαν στη μεζονέτα από το παράθυρο στο υπόγειο της οικίας και από εκεί ξεκίνησε ο εφιάλτης για το ζευγάρι.

«Κλειδί» οι εκφράσεις & ο σωματότυπος
Ο 32χρονος πιλότος ελικοπτέρων που είδε τους αδίστακτους κακοποιούς να απειλούν να σκοτώσουν τη μόλις 11 μηνών κόρη του δίνει από χθες όσο περισσότερα στοιχεία μπορεί για τους δράστες.

«Τους είπα που είχα κρυμμένα τα λεφτά για να τελειώσει γρήγορα το μαρτύριο. Άκουγα τη γυναίκα μου να φωνάζει συνέχεια για βοήθεια δεμένη πάνω στο κρεβάτι και εγώ δεμένος στο πάτωμα. Ουρλιάζαμε να μην μας κάνουν κακό. Το μωρό έκλαιγε, η γυναίκα μου φώναζε και κάποιος ή κάποιοι έψαχναν το σπίτι να βρουν και άλλα χρήματα και κοσμήματα. Ξαφνικά έφυγαν από το δωμάτιο ενώ σταμάτησα να ακούω και τη φωνή της συζύγου μου».

Σύμφωνα με τις έως τώρα καταθέσεις του, οι τρεις δράστες μιλούσαν καθαρά ελληνικά, ήταν μεσαίου αναστήματος και οι σωματότυποί τους ήταν κανονικοί.

Οι αστυνομικοί έδειξαν στον 32χρονο ολόσωμες φωτογραφίες κακοποιών και του ζήτησαν να τις κοιτάξει για πολλή ώρα μήπως καταφέρει να αναγνωρίσει κάποιων.

«Έκαναν λάθη»

Έμπειροι αξιωματικοί επαναλαμβάνουν από την πρώτη στιγμή ότι η μανία που επέδειξαν οι κακοποιοί και η απληστία τους, τους οδήγησε να κάνουν μοιραία λάθη.

Σύμφωνα με την κατάθεση του 32χρονου συζύγου, οι τρεις κουκουλοφόροι παρέμειναν μία ώρα στο σπίτι, εκβιάζοντάς τον να τους πει πού είχε κρυμμένα και άλλα χρήματα και κοσμήματα, παρότι εκείνος από την πρώτη στιγμή, δίχως να φέρει αντίσταση, τους είχε αποκαλύψει το κουτί με τις 10.000 ευρώ.

Η 20χρονη Κάρολαϊν πάλεψε μαζί τους. Το μητρικό της ένστικτο δεν της επέτρεπε να αντικρίζει κανέναν να απειλεί μ’ ένα όπλο στο κρόταφο το μωρό της. Ήταν αδύνατο να μην κάνει κάτι για να γλιτώσει το παιδί της απ’ τα χέρια τους.

Και τα δύο αυτά στοιχεία κάνουν τους αστυνομικούς να εκτιμούν ότι η πιθανότητα οι δολοφόνοι να έχουν αφήσει αρκετό γενετικό υλικό τόσο στα αντικείμενα του σπιτιού όσο και στα ρούχα του ζευγαριού, είναι μεγάλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 32χρονος κατέθεσε ότι οι αδίστακτοι κακοποιοί, παρότι καθ’ όλη τη διάρκεια που βρίσκονταν μέσα στο σπίτι μίλαγαν σπαστά ελληνικά, την ώρα που έφευγαν, τους άκουσε να μιλούν μεταξύ τους στη μητρική τους γλώσσα. Γλώσσα, την οποία έχει ήδη κληθεί να αναγνωρίσει με τη βοήθεια των αστυνομικών.

Οι αστυνομικοί έχουν στη διάθεσή τους βίντεο, στο οποίο έχει καταγραφεί η φιγούρα του τέταρτου συνεργού, του ανθρώπου ο οποίος κατά τη διάρκεια της αδιανόητης ληστείας μετά φόνου, φύλαγε τσίλιες εκτός σπιτιού.

Η ώρα ήταν 5:30 τα ξημερώματα και η κάμερα έχει πιάσει τον άνδρα να βρίσκεται έξω από το σπίτι και ελέγχει. Το υλικό αυτό ήδη ελέγχεται εξονυχιστικά για την παραμικρή λεπτομέρεια, με τη βοήθεια της προηγμένης τεχνολογίας που έχει στην διάθεσή της η ελληνική αστυνομία.

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024