Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Γλυκά Νερά: Θλίψη και οργή για τη στυγερή δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν - Πού βρίσκονται οι έρευνες

Γλυκά Νερά: Θλίψη και οργή για τη στυγερή δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν – Πού βρίσκονται οι έρευνες

Λυγίζουν ακόμη και οι σκληρότεροι και εμπειρότεροι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας που συμμετέχουν στην έρευνα για την εξιχνίαση της πρωτοφανούς βαρβαρότητας δολοφονίας στα Γλυκά Νερά.

Βήμα – βήμα οι αστυνομικοί αναζητούν στοιχεία και λάθη που έκαναν οι τρεις αδίστακτοι δολοφόνοι της 20χρονης Καρολάιν, που θα τους βοηθήσουν να φτάσουν στη σύλληψή τους.

Η πρωτοφανής αγριότητα του εγκλήματος στα Γλυκά Νερά έχει σοκάρει το πανελλήνιο αλλά και τους έμπειρους αστυνομικούς του τμήματος ανθρωποκτονιών. Το ίδιο και τον ιατροδικαστή που διενήργησε την νεκροψία – νεκροτομή στην άτυχη 20χρονη.

Σύμφωνα με τα ευρήματα, ο ένας από τους τρεις δράστες της δολοφονίας έκλεισε το στόμα της κοπέλας με κομμάτια από ύφασμα, πιέζοντας όμως αφόρητα και σφίγγοντάς της τα χείλη με την παλάμη των χεριών του.

Την ίδια ώρα, με τον αντίχειρα και τον δείκτη ο ληστής έφραξε και τη μύτη της μέχρι που εκείνη ξεψύχησε.

Το πρόσωπο της Κάρολαϊν έφερε αμυδρά σημάδια αντίστασης που κάμφθηκαν όμως αμέσως απ’ τη δύναμη του δολοφόνου της.

Ο 32χρονος σύζυγός της εμφανώς σοκαρισμένος εξέφρασε την ελπίδα να συλληφθούν οι δράστες που κατέστρεψαν μέσα σε λίγα λεπτά τη ζωή του.

«Δεν περιγράφεται αυτό που ζήσαμε. Να μην τύχει σε κανέναν. Τα παιδιά ξέρουν τη δουλειά τους και θα τους πιάσουν. Τους παρακαλέσαμε. Τους είπαμε πού θα βρουν τα χρήματα…».

Η χαρτογράφηση των κινήσεων των δολοφόνων

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ έχουν καταλήξει στο πώς οι δράστες έφτασαν στο εσωτερικό του σπιτιού και στη συνέχεια ακινητοποίησαν το ζευγάρι.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι αφού οι 3 κουκουλοφόροι δράστες κρέμασαν το σκυλί της οικογένειας στα κάγκελα, μπήκαν στη μεζονέτα από το παράθυρο στο υπόγειο της οικίας και από εκεί ξεκίνησε ο εφιάλτης για το ζευγάρι.

«Κλειδί» οι εκφράσεις & ο σωματότυπος
Ο 32χρονος πιλότος ελικοπτέρων που είδε τους αδίστακτους κακοποιούς να απειλούν να σκοτώσουν τη μόλις 11 μηνών κόρη του δίνει από χθες όσο περισσότερα στοιχεία μπορεί για τους δράστες.

«Τους είπα που είχα κρυμμένα τα λεφτά για να τελειώσει γρήγορα το μαρτύριο. Άκουγα τη γυναίκα μου να φωνάζει συνέχεια για βοήθεια δεμένη πάνω στο κρεβάτι και εγώ δεμένος στο πάτωμα. Ουρλιάζαμε να μην μας κάνουν κακό. Το μωρό έκλαιγε, η γυναίκα μου φώναζε και κάποιος ή κάποιοι έψαχναν το σπίτι να βρουν και άλλα χρήματα και κοσμήματα. Ξαφνικά έφυγαν από το δωμάτιο ενώ σταμάτησα να ακούω και τη φωνή της συζύγου μου».

Σύμφωνα με τις έως τώρα καταθέσεις του, οι τρεις δράστες μιλούσαν καθαρά ελληνικά, ήταν μεσαίου αναστήματος και οι σωματότυποί τους ήταν κανονικοί.

Οι αστυνομικοί έδειξαν στον 32χρονο ολόσωμες φωτογραφίες κακοποιών και του ζήτησαν να τις κοιτάξει για πολλή ώρα μήπως καταφέρει να αναγνωρίσει κάποιων.

«Έκαναν λάθη»

Έμπειροι αξιωματικοί επαναλαμβάνουν από την πρώτη στιγμή ότι η μανία που επέδειξαν οι κακοποιοί και η απληστία τους, τους παγίδευσε στο να κάνουν μοιραία λάθη.

Σύμφωνα με την κατάθεση του 32χρονου συζύγου, οι τρεις κουκουλοφόροι παρέμειναν μία ώρα στο σπίτι, εκβιάζοντάς τον να τους πει πού είχε κρυμμένα και άλλα χρήματα και κοσμήματα, παρότι εκείνος από την πρώτη στιγμή, δίχως να φέρει αντίσταση, τους είχε αποκαλύψει το κουτί με τις 10.000 ευρώ.

Η 20χρονη Κάρολαϊν πάλεψε μαζί τους. Το μητρικό της ένστικτο δεν της επέτρεπε να αντικρίζει κανέναν να απειλεί μ’ ένα όπλο στο κρόταφο το μωρό της. Ήταν αδύνατο να μην κάνει κάτι για να γλιτώσει το παιδί της απ’ τα χέρια τους.

Και τα δύο αυτά στοιχεία κάνουν τους αστυνομικούς να εκτιμούν ότι η πιθανότητα οι δολοφόνοι να έχουν αφήσει αρκετό γενετικό υλικό τόσο στα αντικείμενα του σπιτιού όσο και στα ρούχα του ζευγαριού, είναι μεγάλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 32χρονος κατέθεσε ότι οι αδίστακτοι κακοποιοί, παρότι καθόλη τη διάρκεια που βρίσκονταν μέσα στο σπίτι μίλαγαν σπαστά ελληνικά, την ώρα που έφευγαν, τους άκουσε να μιλούν μεταξύ τους στη μητρική τους γλώσσα. Γλώσσα, την οποία έχει ήδη κληθεί να αναγνωρίσει με τη βοήθεια των αστυνομικών.

Οι αστυνομικοί, φαίνεται πως έχουν στη διάθεσή τους βίντεο, στο οποίο έχει καταγραφεί η φιγούρα του 4ου συνεργού, του ανθρώπου ο οποίος καθόλη τη διάρκεια της αδιανόητης ληστείας μετά φόνου, ήταν ο τσιλιαδόρος εκτός σπιτιού.

Η ώρα ήταν 5 και μισή τα ξημερώματα και η κάμερα έχει «πιάσει» τον άνδρα να βρίσκεται έξω από το σπίτι και ελέγχει. Το υλικό αυτό ήδη ελέγχεται εξονυχιστικά για την παραμικρή λεπτομέρεια, με τη βοήθεια της προηγμένης τεχνολογίας που έχει στην διάθεσή της η ελληνική αστυνομία.

Το προφίλ των δραστών

Οι αξιωματικοί του τμήματος ανθρωποκτονιών ήδη έχουν «χτίσει» το προφίλ των δραστών, απαραίτητο «όπλο» στα χέρια της αστυνομίας για τον εντοπισμό τους.

Θεωρούν σχεδόν βέβαιο ότι πρόκειται για σεσημασμένους ληστές, μέλη εγκληματικής ομάδας, που έχουν ξαναμπεί σε σπίτια και έχουν ξανακάνει ληστείες με τους ιδιοκτήτες μέσα σε αυτά.

Αρκετές μάλιστα, είναι οι φορές που η μεθοδολογία που ακολουθούν όταν εισβάλουν στα σπίτια είναι η ίδια και σε αρκετές περιπτώσεις, έχει προδώσει την ταυτότητά τους.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση οι ληστές ήταν τέσσερις. Τρεις εισβολείς και ένας τσιλιαδόρος.

Μπήκαν από το παράθυρο στο ημιυπόγειο, αφαιρώντας με κάποιο εύχρηστο εργαλείο τους πίρους. Ο 32χρονος κατέθεσε στους αστυνομικούς ότι οι δύο από τους τρεις κρατούσαν όπλο, ενώ ο τρίτος, ο πιο κοντός και μικρόσωμος που σκότωσε και τη γυναίκα του, είχε στα χέρια του κάτι που έμοιαζε σαν κατσαβίδι.

Οι κακοποιοί είχαν μαζί τους σκοινί, με το οποίο κρέμασαν στην κουπαστή της εσωτερικής σκάλας τον σκύλο της οικογένειας αλλά και μονωτική ταινία με την οποία έδεσαν χειροπόδαρα και έκλεισαν τα μάτια του 32χρονου. Είχαν έρθει προετοιμασμένοι να αφοπλίσουν όποιον επιχειρούσε να τους σταματήσει.

Έτσι, οι αστυνομικοί τώρα αναζητούν τη «σφραγίδα» στον τρόπο δράσης των συγκεκριμένων κακοποιών στα Γλυκά Νερά με παλαιότερες υποθέσεις, μέσω εξιδεικευμένων συστημάτων που έχουν στη διάθεσή τους.

Ολόσωμες φωτογραφίες σεσημασμένων έχουν ήδη δείξει στον 32χρονο σύζυγο, μήπως και καταφέρει και αναγνωρίσει κάποιον από τον σωματότυπό του.

Στο μικροσκόπιο DNA & παλιές υποθέσεις
Οι δύο ομάδες της Ελληνικής Αστυνομίας που έχουν αναλάβει την εξιχνίαση του απίστευτου εγκλήματος έχουν στην κατοχή τους αποτυπώματα και στοιχεία από τον DNA των δραστών.

Οι αστυνομικοί αξιοποιούν το οπτικό υλικό από κάμερες σπιτιών, καταστημάτων και ρύθμισης κυκλοφορίας και σύμφωνα με πληροφορίες έχουν ήδη καταλήξει σε λίγα ΙΧ αλλά και σε ένα άτομο που κινήθηκε ύποπτα το επίμαχο χρονικό διάστημα.

Από τα αρχεία ανασύρονται εγκλήματα παρόμοιας αγριότητας αλλά και πρόσφατες αποφυλακίσεις σκληρών κακοποιών. Βήμα – βήμα οι αστυνομικοί θα αποκλείσουν σεσημασμένους και θα σχηματίσουν ένα πολύ μικρό κύκλο υπόπτων που τελικά θα τους οδηγήσει στους δράστες.

Οι δράστες προτού εισβάλουν στο σπίτι κατέστρεψαν μια εξωτερική κάμερα, αλλά και μια εσωτερική που είχε τοποθετήσει το ζευγάρι για να βλέπει το μωρό του. Κάτι που δείχνει ότι οι αδίστακτοι κακοποιοί πιθανότατα σχεδίαζαν μέρες την επίθεση και γνώριζαν ότι υπήρχαν κάμερες και πώς το σπίτι δεν διέθετε συναγερμό.

Ακόμη ερευνάται εάν η επίθεση σχετίζεται με πρόσφατη αγορά από το ζευγάρι οικοπέδου 100.000 ευρώ και εργασίες που θα άρχιζαν σε αυτό. Ήδη εξετάζονται άτομα που εργάζονταν στην μονοκατοικία ενώ οι δράστες επικηρύχθηκαν με το πο

Sports in

Ποδόσφαιρο στην Ουκρανία - Η αθέατη πλευρά της δεκαετούς κρίσης και του πολέμου

Το αφεντικό της Σαχτάρ Ντόνετσκ είχε να αντιμετωπίσει τις ανταραχές, πριν η Ρωσία εισβάλει και σταματήσει τα πάντα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024