Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Γλυκά Νερά: Οι δράστες σκότωσαν την 20χρονη γιατί είδε τα χαρακτηριστικά τους; - Τα ερωτήματα για το άγριο έγκλημα, τι εξετάζουν οι Αρχές

Γλυκά Νερά: Οι δράστες σκότωσαν την 20χρονη γιατί είδε τα χαρακτηριστικά τους; – Τα ερωτήματα για το άγριο έγκλημα, τι εξετάζουν οι Αρχές

Κάτοικος των Γλυκών Νερών φέρεται να κατέθεσε ότι μπορεί να ανανγωρίσει τα πρόσωπα που όπως περιγράφει είδε παλαιότερα στη γειτονιά κι “έκαναν ύποπτες ερωτήσεις για την οικογένεια”.

Το έγκλημα στα Γλυκά Νερά, με θύμα μια 20χρονη μητέρα, που ξεψύχησε δίπλα στο 11 μηνών παιδί της και τον δεμένο σύζυγό της, έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο, για την πρωτοφανή, για τα ελληνικά δεδομένα, αγριότητά του.

Ακόμη και έμπειροι αστυνομικοί του τμήματος ανθρωποκτονιών, λύγισαν…

Η σορός της 20χρονης που βρήκε ασφυκτικό θάνατο στα χέρια των κακοποιών που τη βασάνισαν με γυμνά χέρια μεταφέρεται  στην Αλόννησο, και αύριο αναμένεται η κηδεία.

Το συγκεκριμένο έγκλημα έχει μια ειδοποιό διαφορά με αρκετά άλλα που γίνονται μετά ληστείας, καθώς πολλές φορές οι ληστές δεν έχουν πρόθεση να σκοτώσουν. «Σε αυτή όμως την περίπτωση μιλάμε για ανθρώπους που ήταν αποφασισμένοι να σκοτώσουν αυτή την κοπέλα», όπως επεσήμανε χαρακτηριστικά ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων.

Είδε τα χαρακτηριστικά τους;

Οι τρεις αδίστακτοι ληστές εισέβαλαν στη μονοκατοικία όπου ζούσε το ζευγάρι με το παιδί τους και αφού ακινητοποίησαν τον άνδρα, βασάνισαν μέχρι θανάτου τη νεαρή γυναίκα.

Στη συνέχεια άρπαξαν 15.000 ευρώ μετρητά που είχε η οικογένεια κρυμμένα σε ένα επιτραπέζιο παιχνίδι στο σαλόνι του σπιτιού, καθώς και κοσμήματα αντίστοιχης αξίας και τράπηκαν σε φυγή. Από τη μανία τους δε γλύτωσε ούτε το σκυλί της οικογένειας το οποίο σκότωσαν και κρέμασαν.

«Πιθανόν η μητέρα να είδε χαρακτηριστικά των δραστών» και γι’ αυτό τη σκότωσαν, εκτίμησε ο  Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής Γιώργος Καλλιακμάνης. «Θεωρώ αδύνατον να μην έχει βρεθεί DNA των δραστών, ήταν εκεί 30 λεπτά, δεν γίνεται να ήταν αποστειρωμένοι» σημείωσε.

Το μωρό σκουντούσε τη μητέρα του

Ο ίδιος αποκάλυψε, πως όταν οι άνδρες της Άμεσης Δράσης μπήκαν στο δωμάτιο του ζευγαριού, στη σοφίτα της μεζονέτας στα Γλυκά Νερά, βρήκαν την 20χρονη Καρολάιν, πεσμένη μπρούμυτα στο κρεβάτι, δεμένη πισθάγκωνα και φιμωμένη. Δίπλα της, το 11 μηνών κοριτσάκι της να πλαντάζει στο κλάμα.

Οι εν λόγω αστυνομικοί, περιέγραψαν στους συναδέλφους τους μια σπαρακτική στιγμή: το μωρό προσπαθούσε να «ξυπνήσει» τη μαμά του, χτυπώντας την με τα χεράκια του…

Αυτή η εικόνα έκανε τους σκληροτράχηλους αστυνομικούς που έφτασαν πρώτοι στον τόπο του εγκλήματος να «λυγίσουν».

Λίγα μέτρα πιο πέρα, στο πάτωμα, δεμένος με μονωτικές ταινίες χειροπόδαρα και στο πρόσωπο ακόμα, ο 32χρονος πατέρας είχε καταφέρει να καλέσει την αστυνομία από το κινητό του, το οποίο άφησαν στο δωμάτιο οι δράστες. Αυτό ήταν ένα από τα πολλά λάθη τους. Λάθη που όλοι ελπίζουν ότι θα οδηγήσουν στη σύλληψή τους.

Όπως ανέφερε μιλώντας στον AΝΤ1, ο κ. Καλλιακμάνης, ο σύζυγος της άτυχης κοπέλας σε κάποιες φάσεις πιθανόν πάθαινε υποξαιμία και έχανε προσωρινά τις αισθήσεις του και δεν θυμόταν. Αυτό, το κατέθεσε και στους αστυνομικούς.

Διαβάστε ακόμα: Γλυκά Νερά – Εικόνα γροθιά στο στομάχι: Το 11 μηνών μωρό στην αγκαλιά του αστυνομικού μετά το έγκλημα

Τούς είδε μάρτυρας;

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, κάτοικος των Γλυκών Νερών φέρεται να κατέθεσε ότι μπορεί να ανανγωρίσει τα πρόσωπα που όπως περιγράφει είδε παλαιότερα στη γειτονιά κι “έκαναν ύποπτες ερωτήσεις για την οικογένεια”.

Η μονοκατοικία που βρέθηκε στο στόχαστρο, έχει εύκολη πρόσβαση στην Αττική Οδό. Από εκεί εκτιμάται ότι διέφυγαν οι δράστες. Το συγκεκριμένο modus operandi παραπέμπει σε αυτό που ακολουθούν ομάδες ληστών με έδρα τη δυτική Αττική και στο πλαίσιο αυτό ερευνάται και υλικό από κάμερες ασφαλείας.

Στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. μπαίνουν:

  • 300 ποινικοί με βαρύ ποινικό παρελθόν
  • Κακοποιοί που αποφυλακίστηκαν πρόσφατα
  • Ληστές που έχουν βασανίσει ιδιοκτήτες σπιτιών
  • Συμμορίες με έδρα τη δυτική Αττική

Στο μικροσκόπιο των αρχών 5 σκληρές ομάδες κακοποιών που δρούσαν στην περιοχή

Οι αξιωματικοί του ανθρωποκτονιών συνεχίζουν τις έρευνες, έχοντας βάλει στο μικροσκόπιο 100 υπόπτους και πέντε συμμορίες που λυμαίνονται τα βορειοανατολικά προάστια.

Εκτιμούν πως οι δράστες είναι επιπόλαιοι κι έχουν κάνει λάθη που θα οδηγήσουν την αστυνομία στον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.

«Δύο 24ωρα μετά από το φρικτό έγκλημα, οι δύο ειδικές ομάδες της αστυνομίας φαίνεται πως έχουν αρχίσει να κινούνται σε συγκεκριμένες κατευθύνσεις, προκειμένου να φτάσουν στους δράστες. Έχουν βάλει στο κάδρο των ερευνών πέντε σκληρές ομάδες κακοποιών που δρούσαν στην περιοχή. Έχουν σχηματίσει το προφίλ των δραστών και λένε ότι πρόκειται για πολύ σκληρούς παραβατικούς, που διακρίνονται για την έλλειψη συναισθήματος και ενδέχεται να έχουν πάρει μέρος σε επιθέσεις σε ηλικιωμένους», σημείωσε η αστυνομική συντάκτης Άρια Καλύβα, μιλώντας στο MEGA.

«Ενδεικτικό της αγριότητας των τριών δραστών είναι οι περιγραφές των αστυνομικών που μπήκαν στη σοφίτα του σπιτιού. Η νεαρή μητέρα ήταν πεσμένη μπρούμυτα και δεμένη πισθάγκωνα. Το μωρό ήταν μισό πάνω της, και μισό στο κρεβάτι και έκλαιγε γοερά και χτυπούσε τη μητέρα του να ξυπνήσει. Ο σύζυγος ήταν στο πάτωμα δεμένος, με μονωτική ταινία γύρω από το λαιμό, το στόμα και τα μάτια του. Και οι δύο ήταν στη σοφίτα που ήταν το υπνοδωμάτιο του ζευγαριού. Ο σύζυγος κατάφερε να ρίξει το κινητό του κάτω και με τη μύτη του κάλεσε την αστυνομία. Ήταν δεμένος. Ο χώρος ήταν αναστατωμένος. Αυτό που δεν μπορούν να καταλάβουν οι αστυνομικοί είναι το γιατί ενώ ο 32χρονος τούς υπέδειξε που είναι τα χρήματα και τα πολύτιμα αντικείμενα, εκείνοι προτίμησαν να ολοκληρώσουν το σχέδιό τους σκοτώνοντας τη γυναίκα του. Ο 32χρονος έχανε τις αισθήσεις του γιατί δεν μπορούσε να αναπνεύσει λόγω της ταινίας και έχει κάποια κενά. Ήταν φιμωμένος, όταν κάλεσε την αστυνομία, και έβγαζε βρυχηθμούς. Οι αστυνομικοί θεωρούν αναλύοντας όλα τα δεδομένα και σύμφωνα και με την κατάθεση του συζύγου, ότι οι δράστες είχαν κάνει ενδεχομένως χρήση ναρκωτικών ουσιών και δεν μπορούσαν να ελέγξουν τους εαυτούς τους και φεύγοντας πρέπει να βρήκαν λιπόθυμο το σύζυγο, και νόμιζαν ότι σκότωσαν και τους δύο», πρόσθεσε η ίδια.

Απίστευτη αγριότητα

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση και τα ευρήματα από τον τόπο του εγκλήματος, ο ένας από τους τρεις δράστες της δολοφονίας έκλεισε το στόμα της κοπέλας με κομμάτια από ύφασμα, πιέζοντας όμως αφόρητα και σφίγγοντάς της τα χείλη με την παλάμη των χεριών του.

Την ίδια ώρα, με τον αντίχειρα και τον δείκτη ο ληστής έφραξε και τη μύτη της μέχρι που εκείνη ξεψύχησε. Το πρόσωπο της Καρολάιν, έφερε αμυδρά σημάδια αντίστασης που κάμφθηκαν όμως αμέσως απ’ τη δύναμη του δολοφόνου της. Ο 32χρονος σύζυγός της εμφανώς σοκαρισμένος εξέφρασε την ελπίδα να συλληφθούν οι δράστες που κατέστρεψαν μέσα σε λίγα λεπτά τη ζωή του.

«Δεν περιγράφεται αυτό που ζήσαμε. Να μην τύχει σε κανέναν. Τα παιδιά ξέρουν τη δουλειά τους και θα τους πιάσουν. Τους παρακαλέσαμε. Τους είπαμε πού θα βρουν τα χρήματα…», είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με ειδικούς,  οι  τρεις ληστές είναι επαγγελματίες, και όπως φάνηκε είναι άτομα με έντονο αντικοινωνικό στοιχείο και παντελή έλλειψη συναισθημάτων.

«Το ειδεχθές της πράξης συνίσταται πρωτίστως στις συνθήκες της ανθρωποκτονίας και δευτερευόντως στον μηχανισμό του θανάτου. Δηλαδή, ενώ είχαν όπλα χρησιμοποίησαν τα χέρια τους. Στον ασφυκτικό θάνατο όπου υπάρχει παρατεταμένη σωματική επαφή οι δράστες έχουν τη δυνατότητα να υποχωρήσουν.Όμως δεν το έκαναν και άφησαν την πράξη να εξελιχθεί μέχρι την ολοκλήρωση της. Και αυτό δείχνει ξεκάθαρα την πρόθεση τους να σκοτώσουν», σημειώνουν.

Η περιγραφή των δραστών

Ο 32χρονος πιλότος ελικοπτέρων που είδε τους αδίστακτους κακοποιούς να απειλούν να σκοτώσουν τη μόλις 11 μηνών κόρη του δίνει όσο περισσότερα στοιχεία μπορεί για τους δράστες.

«Τους είπα που είχα κρυμμένα τα λεφτά για να τελειώσει γρήγορα το μαρτύριο. Άκουγα τη γυναίκα μου να φωνάζει συνέχεια για βοήθεια δεμένη πάνω στο κρεβάτι και εγώ δεμένος στο πάτωμα. Ουρλιάζαμε να μην μας κάνουν κακό. Το μωρό έκλαιγε, η γυναίκα μου φώναζε και κάποιος ή κάποιοι έψαχναν το σπίτι να βρουν και άλλα χρήματα και κοσμήματα. Ξαφνικά έφυγαν από το δωμάτιο ενώ σταμάτησα να ακούω και τη φωνή της συζύγου μου».

Σύμφωνα με τις έως τώρα καταθέσεις του, οι τρεις δράστες μιλούσαν καθαρά ελληνικά, ήταν μεσαίου αναστήματος και οι σωματότυποί τους ήταν κανονικοί.

Οι αστυνομικοί έδειξαν στον 32χρονο ολόσωμες φωτογραφίες κακοποιών και του ζήτησαν να τις κοιτάξει για πολλή ώρα μήπως καταφέρει να αναγνωρίσει κάποιον.

Οι αστυνομικοί έχουν στη διάθεσή τους βίντεο, στο οποίο έχει καταγραφεί η φιγούρα του τέταρτου συνεργού, του ανθρώπου ο οποίος κατά τη διάρκεια της αδιανόητης ληστείας μετά φόνου, φύλαγε τσίλιες εκτός σπιτιού.

Η ώρα ήταν 5:30 τα ξημερώματα και η κάμερα έχει πιάσει τον άνδρα να βρίσκεται έξω από το σπίτι και ελέγχει. Το υλικό αυτό ήδη ελέγχεται εξονυχιστικά για την παραμικρή λεπτομέρεια, με τη βοήθεια της προηγμένης τεχνολογίας που έχει στην διάθεσή της η ελληνική αστυνομία.

Διαβάστε ακόμα: Γλυκά Νερά: Πόσο θα μείνουν στη φυλακή οι δολοφόνοι της 20χρονης Καρολάιν αν συλληφθούν

Μπλόκα στα σύνορα

Σύμφωνα με την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», η ΕΛ.ΑΣ, στρέφει τις έρευνές της σε 300 μέλη παλιών συμμοριών που προχωρούσαν σε ληστρικές επιθέσεις σε σπίτια και έχουν αποφυλακιστεί την περίοδο 2019-2021 – εκμεταλλευόμενα προγενέστερους ευνοϊκούς νόμους.

Μάλιστα, ορισμένοι από αυτούς συμμετείχαν σε σπείρες που είχαν προχωρήσει σε βιαιότητες εναντίον των θυμάτων, συμπεριλαμβανομένων κακοποιήσεων γυναικών. Στελέχη της λεωφόρου Κατεχάκη επισημαίνουν, ωστόσο, ότι ο τρόπος δράσης των κακοποιών ήταν πρωτοφανής, ενώ τους τελευταίους μήνες έχουν καταγραφεί παρόμοιες βίαιες ληστρικές επιθέσεις σε Παλλήνη, Αγία Παρασκευή και αλλού.

Υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. έχουν δώσει εντολή για εντατικούς διασυνοριακούς ελέγχους, ώστε να αποσοβηθεί το ενδεχόμενο φυγής των δραστών στο εξωτερικό.

Ακόμη, εξετάζεται ενδελεχώς εάν η επίθεση σχετίζεται με πρόσφατη αγορά από το ζευγάρι οικοπέδου 100.000 ευρώ και εργασίες που θα άρχιζαν σε αυτό. Ηδη, μάλιστα, ερευνώνται άτομα που εργάζονταν στην εν λόγω κατοικία, ενώ οι δράστες επικηρύχθηκαν με 300.000 ευρώ.

Sports in

Έτοιμος (και) για το Διηπειρωτικό ο Ολυμπιακός!

Αν η Κ19 των «ερυθρολεύκων» κατακτήσει του Τσάμπιονς Λιγκ Νέων θα παίξει στον τελικό του Ιντερκοντινεντάλ κόντρα στη Φλαμένγκο για το Παγκόσμιο Στέμμα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024