Το να φοράτε άρωμα είναι εύκολο, ψεκάζετε και τελειώσατε. Αλλά το να φοράτε άρωμα σωστά απαιτεί λίγο περισσότερη δεξιότητα και φινέτσα.

Ευτυχώς, μερικά απλά tips μπορούν να σας επαναφέρουν στη σωστή οσφρητική πορεία. Ακολουθούν μερικές χρήσιμες συμβουλές για την αγορά και τη χρήση αρώματος.

Μην τρίβετε το άρωμα ανάμεσα στους καρπούς σας

Αυτή η σχεδόν ασυνείδητη συνήθεια εφαρμογής, το να ψεκάζετε λίγο άρωμα στους καρπούς σας και στη συνέχεια να τα πιέζετε μαζί πριν φτάσετε στο λαιμό σας είναι στην πραγματικότητα πολύ κακό. Γιατί; Η τριβή που δημιουργείται θερμαίνει το δέρμα, το οποίο παράγει φυσικά ένζυμα που αλλάζουν την πορεία του αρώματος. Για να διατηρήσετε την ακεραιότητα του αρώματός σας (και επίσης να διασφαλίσετε ότι διαρκεί περισσότερο στο δέρμα σας), ψεκάστε και τους δύο καρπούς ελαφρά, αφήστε το υγρό να βυθιστεί και, στη συνέχεια, μην κάνετε απολύτως τίποτα.

Τα σωστά αρώματα μπαίνουν σε μικρά μπουκαλάκια

Πολύτιμο όπως είναι, το άρωμα πρέπει να καταναλώνεται με γρήγορο ρυθμό. Το να κρατάτε ένα μισό χρησιμοποιημένο μπουκάλι στο ράφι σας, επιτρέπει στο οξυγόνο να διασπά αργά τα μόρια του αρώματος, αλλάζοντας τη σύνθεσή του. Το ιδανικό μέγεθος κατά την αγορά κυμαίνεται από 2,4 έως 1,2 ml. Και αν τελικά βρεθείτε με ένα μεγάλο μπουκάλι στον πάγκο των αρωμάτων; Υποθέτοντας ότι έχει βιδωτό καπάκι ή πώμα, μπορείτε πάντα να μοιράσετε το υγρό σε μικρότερα φιαλίδια ή να βάζετε τα τα αρώματά σας στο ψυγείο για να διατηρήσετε την οσφρητική τους ικανότητα.

Το σωστό περιβάλλον είναι το παν

Όσον αφορά την αποθήκευση, το άρωμα μοιάζει σχεδόν με έναν ζωντανό οργανισμό. Είναι εξαιρετικά ευαίσθητο σε περιβαλλοντικές αλλαγές και μεταβολές στη θερμοκρασία που προκαλεί απροσδόκητες χημικές αντιδράσεις μέσα στα φυσικά συστατικά και επομένως «γερνάει» το άρωμα πιο γρήγορα. Παραδόξως, το καλύτερο μέρος για να αποθηκεύσετε το άρωμα είναι το κουτί στο οποίο ήρθε αρχικά και σε θερμοκρασία δωματίου.

Ψεκάστε στα σωστά σημεία

Μερικοί κανόνες κοινής λογικής μπορούν να κρατήσουν μια μυρωδιά πολύ περισσότερο. Το άρωμα δεν διαρκεί πολύ στο ξηρό δέρμα. Επιπλέον, μην καλύπτετε το άρωμά σας με τα ρούχα σας, και αντίθετα στοχεύστε περιοχές που εκτίθενται στον αέρα – τα σημεία παλμού του λαιμού, τους καρπούς και τους εσωτερικούς αγκώνες εάν φοράτε αμάνικο ρούχο. Η μόνη εξαίρεση, ωστόσο, είναι εάν βρίσκεστε σε έντονα ζεστό κλίμα. Στη συνέχεια, μπορείτε επίσης να εφαρμόσετε άρωμα στα μαλλιά σας, το κασκόλ ή το μαντήλι σας. Επειδή κινούνται με τον αέρα, βοηθά στη διάχυση του αρώματος, αφήνοντας μια μόνιμη και διακριτική μυρωδιά.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr