Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Λαγοί και κότες: Κοιτάξτε ποιοι ήταν οι Χρυσαυγίτες

Λαγοί και κότες: Κοιτάξτε ποιοι ήταν οι Χρυσαυγίτες

Κλαίνε σαν παιδάκια που τους έκλεψες το παιχνίδι. Αυτοί που τρομοκρατούσαν τον κόσμο και πουλούσαν πατριωτισμό

Διαβάζουμε από τον ίδιο τον Γιάννη Λαγό, ευρωβουλευτή της Χρυσής Αυγής και πρωτοπαλίκαρο του Μιχαλολιάκου να διαμαρτύρεται για τις συνθήκες κράτησής του στο Βέλγιο.

«Νερό δεν μπορούμε να πιούμε από μπουκάλι αλλά μόνο από τη βρύση που είναι μέσα στην τουαλέτα. Δεν έχω ποτήρι, δεν είχα καθαρά ρούχα για επτά ημέρες. Δεν μου είχαν επιτρέψει να βάλω χρήματα στο κινητό τηλέφωνο για να έχω μια επικοινωνία με τους δικούς μου ανθρώπους.

Βρίσκομαι σε μία φυλακή υψίστης ασφαλείας μέσα σε μία πτέρυγα όπου το 95% είναι Άραβες και έχουν το ραμαζάνι και κραυγάζουν Αλλάχ Ακμπάρ».

Αυτά μας είπε ο… δύσμοιρος χρυσαυγίτης, ο ίδιος που κάποτε πλάκωνε στο ξύλο μετανάστες γιατί έτσι γούσταρε. Ο ίδιος που κούναγε τα τσιτωμένα και ντοπαρισμένα μπράτσα του… Ελληναρά απειλώντας και βρίζοντας στα χρόνια της… παντοδυναμίας της εγκληματικής οργάνωσης.

Και τώρα; Τώρα που ήρθε η ώρα της κρίσης; Που… εκδίδεται (πόσο πετυχημένο ρήμα στην παρούσα φράση) στην Ελλάδα;

Που θα βλέπει τον κόσμο πίσω από τα κάγκελα της φυλακής… Κότα… ο Λαγός.

Η απόλυτη μεταμόρφωση.

Ο άλλος, ο Χρήστος Παππάς, ο γραφικός φυρερίσκος που ύψωνε με καμάρι τη ναζιστική σημαία; Ο υπαρχηγός της άθλιας οργάνωσης που έβριζε θεούς και δαίμονες. Που μάθαινε στο παιδί του και στα άλλα μπουμπούκια της Χρυσής Αυγής τα ναζιστικά ιδεώδη, εξαφανίστηκε. Σιγά μην καθότανε σαν άνδρας να υποστεί τις συνέπειες των πράξεών του.

Σιγά μην αντιμετώπιζε με το κεφάλι ψηλά την καταδίκη του. Σαν άνδρας, σαν μάγκας, όπως ήθελε να περνιέται στα χρόνια της παντοδυναμίας.

Όταν έδινε εντολή να δέρνουν μετανάστες.

Θυμάμαι και τον άλλον τον χρυσαυγίτη, που μόλις είδε ότι μπορεί να πάει φυλακή, έβαλε τα κλάματα ζητώντας συγχώρεση γιατί… παραστράτησε.

Αυτοί ήταν οι Χρυσαυγίτες. Θρασίμια που τους έδωσε δυστυχώς ο ελληνικός λαός δύναμη.

Κότες που έγιναν κοκόρια με την ψήφο ορισμένων από εμάς. Που δυνάμωσαν ξαφνικά πουλώντας εθνιλίκι, πατριωτισμό, τζάμπα μαγκιά.

Αμόρφωτα στρατιωτάκια, θλιβερές καρικατούρες και αποβολές του παχέος εντέρου που είχαν πέραση κάποια εποχή. Και που τώρα δεν είναι άξιοι ούτε για να τους φτύσεις.

Αφησαν πίσω τους μια θλιβερή ιστορία, μια τραγική μαύρη σελίδα για τη χώρα.

Αλλά αποδεικνύουν με τη μετέπειτα στάση τους ότι δεν ήταν τίποτε περισσότερο από ψευτοκουτσαβάκια κενά περιεχομένου που εκμεταλλεύτηκαν τη συγκυρία.

Ακραίοι λαϊκιστές που έδειξαν πόσο εύκολα μπορεί ένας λαός να στηρίξει φασίστες, νεοναζί και τελικά εγκληματίες.

Οι… λαγοί της Χρυσής Αυγής, που κλαίνε σαν μικρά παιδάκια και διαμαρτύρονται γιατί τους έκλεψαν το παιχνίδι, μπορούν να γίνουν το ταρακούνημα που χρειάζεται ο ελληνικός λαός.

Για να μην ξαναψηφίσει λαϊκιστές, ακροδεξιούς, κρυφούς ή φανερούς, ψεκασμένους ανόητους, πωλητές μαντζουνιών και εθνοκάπηλους.

Για να ξέρει ποιους να επιλέγει και ποιους να βάζει στη Βουλή. Για να ξέρει ότι μπορεί να είσαι Λαγός και ταυτόχρονα να είσαι και κότα.

Ή μπορεί να είσαι Παππάς και ταυτόχρονα και διάβολος.

Sports in

Έτοιμος (και) για το Διηπειρωτικό ο Ολυμπιακός!

Αν η Κ19 των «ερυθρολεύκων» κατακτήσει του Τσάμπιονς Λιγκ Νέων θα παίξει στον τελικό του Ιντερκοντινεντάλ κόντρα στη Φλαμένγκο για το Παγκόσμιο Στέμμα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024