Τετάρτη 04 Οκτωβρίου 2023
weather-icon 21o
Λαγός: Παίζοντας... καθυστερήσεις μπορεί να κερδίσει μέχρι 60 μέρες

Λαγός: Παίζοντας… καθυστερήσεις μπορεί να κερδίσει μέχρι 60 μέρες

Ο Λαγός προσπαθεί να βρει ό, τι νομικό παράθυρο υπάρχει προκειμένου να καθυστερήσει την έκδοσή του στην Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες οι βελγικές Αρχές θέλουν να επιταχύνουν τις διαδικασίες.

Το πρωτοπαλίκαρο της Χρυσής Αυγής που έχει δηλώσει πάμπολλες φορές ότι θα παραδοθεί και θα επιστρέψει στη φυλακή, έχει «πιαστεί» άλλες τόσες να εξαφανίζεται προκειμένου να γλυτώσει. Μετά τη σύλληψή του από την Ιnterpol, ο Λαγός αρνείται να παραδοθεί στην Ελλάδα και έτσι βρίσκεται κρατούμενος να περιμένει 15 μέρες την απόφαση για εκτέλεση του εντάλματος σύλληψης.

Ωστόσο ψάχνει απεγνωσμένα νομικά παραθυράκια προκειμένου να μην οδηγηθεί στις φυλακές Δομοκού, με τους υπόλοιπους ναζί συντρόφους του. Εξάλλου ο άλλοτε ισχυρός άνδρας της εγκληματικής οργάνωσης το είχε σκάσει άρον άρον από την Ελλάδα για Βρυξέλλες εκμεταλλευόμενος την ευρωβουλευτική του ασυλία, προκειμένου να γλυτώσει τα σίδερα της φυλακής.

Παρά το χαστούκι που έφαγε από από τον Βέλγο ανακριτή που δεν δέχτηκε το αίτημά του για κατ΄οίκον περιορισμό, προσπαθώντας να καθυστερήσει την εκδοσή του στην Ελλάδα, ο Λαγός έχει τη δυνατότητα να ροκανίσει κι άλλο τον χρόνο ασκώντας δύο φορές έφεση.

Αν το κάνει αυτό θα κερδίσει μέχρι και 60 μέρες.  Την ίδια ώρα, το Βέλγιο επιθυμεί να ολοκληρωθεί το συντομότερο το «σήριαλ Λαγού» στις Βρυξέλλες, αποφασίζοντας να επιταχύνουν τις σχετικές διαδικασίες, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του mega.

Πότε θα κοπούν τα προνόμια;

Μπορεί η πολύτιμη για τον Λαγό ασυλία του ευρωβουλευτή να έχει αρθεί πανηγυρικά από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όμως ο καταδικασμένος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης θα πληρώνεται κανονικά από τις Βρυξέλλες.

Ο Γιάννης Λαγός ακόμη και μέσα από τη φυλακή θα συνεχίσει να λαμβάνει τη βουλευτική αποζημίωση ύψους 6.600 ευρώ, τα έξοδα γραφείου που φτάνουν στις 4.500, αλλά και τους μισθούς των συνεργατών που δικαιούται και ανέρχονται σε 21.000 ευρώ. Το μόνο που θα χάσει είναι τα 323€ γιατί δεν θα μπορεί να χτυπά κάρτα στο Ευρωκοινοβούλιο.

Ο μόνος τρόπος να χάσει την αποζημίωση είναι να εκδοθεί τελεσίδικη απόφαση καταδίκης.

Only in

Ψηφοδέλτια ενός μέτρου στις αυτοδιοικητικές εκλογές - Πότε αναμένονται τα πρώτα αποτελέσματα

Για πρώτη φορά υπάρχει αμοιβή για τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής. Πώς θα ψηφίσουν οι πλημμυροπαθείς που έχουν χάσει τα χαρτιά τους

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τετάρτη 04 Οκτωβρίου 2023