Δεύτερη θέση για την Ελ Λατίφ στην Φλάνδρα, χάλκινο μετάλλιο για το tandem των Σταμάτη/Μηλάκη
Η Κατερίνα Ελ Λατίφ και το νέο tandem των γυναικών αποτελούμενο από τις Ευγενία Σταμάτη/Αργυρώ Μηλάκη (πιλότος), χάρισαν στην ελληνική ποδηλασία δρόμου, τις πρώτες διεθνείς διακρίσεις μέσα στο 2021.
Η Ελ Λατίφ, στο πλαίσιο του Paracycling Classics Ronde In Flanders Brugge-Ronse, κατέλαβε την 2η θέση στον αγώνα δρόμου κατηγορίας Τ2 με 1:26:00 (σ.σ. δεν έγινε επίσημη απονομή στην κατηγορία της), ενώ οι Σταμάτη/Μηλάκη βρέθηκαν στο τρίτο σκαλοπάτι του βάθρου των νικητριών με 2:09:30 στην κατηγορία B. Στην πρώτη περίπτωση, η Ελλάδα κατέκτησε 26 βαθμούς στην παγκόσμια κατάταξη, ενώ πήρε άλλους 22 από το ελληνικό δίδυμο.
Ακόμα από ελληνικής πλευράς ο Αθανάσιος Συρμάς ήταν 5ος στην κατηγορία Η5, ενώ το tandem των Κωνσταντίνου Εφραίμ Τσαγκατάκη/Δημήτρη Σκιντζή (πιλότος) κατετάγη 7ο. Στην κατηγορία C2 ο Νίκος Παπαγγελής πήρε την 8η θέση, ενώ στις κατηγορίες C4 και C5, οι Νικόλαος Παπακυργιάκης και Θεόδωρος Χριστοδούλου κατέλαβαν την 10η και 13η θέση αντίστοιχα.
Το δίδυμο Νικόλαος Μανατάκης/Παναγιώτης Κολέτας (πιλότος) δεν μπόρεσε να τερματίσει, όπως και οι Φώτιος Βοριζανάκης (Τ2) και Αικατερίνη Σαράντη (Η4).
Τα ελληνικά πεντάλ από τις 6 έως τις 9 Μαΐου θα συμμετέχουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Οστάνδης τόσο στον αγώνα δρόμου όσο και στον αγώνα ατομικής χρονομέτρησης.
Να θυμίσουμε ότι το 2017, στον αγώνα της Οστάνδης, η ελληνική ποδηλασία είχε πανηγυρίσει την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στον αγώνα αντοχής συνολικής απόστασης 80 χιλιομέτρων, με πρωταγωνίστριες τις Ελένη Καλατζή/Ηρώ Μηλάκη (πιλότος).
- Μετέφερε από την Αίγυπτο χιλιάδες λαθραία πακέτα τσιγάρα – 32χρονος συνελήφθη στο Αεροδρόμιο
- Η Ιταλία αντίπαλος της Εθνικής πόλο των Ανδρών στον μικρό τελικό για το χάλκινο μετάλλιο
- Τέμπη: Παραδέχτηκε διαγραφές υλικού ο εκπρόσωπος της Interstar – «Ήταν… σκουπίδια»
- Νάπολι: Ο Δήμος έτοιμος να απονείμει την τιμητική υπηκοότητα σε Ντε Λαουρέντις
- Τον παγίδεψαν, τον καταδίκασαν, τον εκτέλεσαν – 70 χρόνια μετά, ο Τόμι Λι Γουόκερ αθωώθηκε – «Νέγρος-τέρας»
- Air France και KLM ακύρωσαν τις πτήσεις προς το Ισραήλ και ΗΑΕ για το Σαββατοκύριακο

