Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο φωτογραφικός φακός «συνέλαβε» διάσημους σε αεροδρόμια όλου του κόσμου

Ο φωτογραφικός φακός «συνέλαβε» διάσημους σε αεροδρόμια όλου του κόσμου

Το βιβλίο καταγράφει τις καλύτερες στιλιστικές στιγμές σε αεροδρόμια τα τελευταία 60 χρόνια

Κατά τη διάρκεια των τριών δεκαετιών που εργάστηκε στο Rolling Stone, η photo editor και υπεύθυνη δημιουργικού, Τζόντι Πέκμαν δημιουργικών Jodi Peckman εξέλιξε μία συνήθεια.

Περνούσε τον περισσότερο χρόνο της ελέγχοντας φωτογραφίες σταρ της μουσικής και του κινηματογράφου, αλλά μέρος της δουλειάς της ήταν να «χτενίζει» επίσης εικόνες από παπαράτσι που προσφέρουν τα πρακτορεία αποθεμάτων.

Έτσι άρχισε να εκτυπώνει φωτογραφίες διάσημων σε αεροδρόμια – περιμένοντας τα αεροπλάνα, μεταφέροντας τις αποσκευές και τις τοποθετούσε σε έναν πίνακα ανακοινώσεων στον τοίχο του γραφείου της.

Όταν ο πίνακας ανακοινώσεων γέμισε, η Τζόντι Πέκμαν βρέθηκε με μια πλήρη συλλογή και αποφάσισε να παρουσιάσει τις αγαπημένες της φωτογραφίες σε ένα βιβλίο με τίτλο «Come Fly With Me: Flying in Style» το οποίο θα κυκλοφορήσει από τον Rizzoli αυτόν τον μήνα.

Το βιβλίο καταγράφει τις καλύτερες στιλιστικές στιγμές σε αεροδρόμια τα τελευταία 60 χρόνια.

Στις 144 σελίδες του βιβλίου η Τζόντι Πέκμαν παρουσιάζει υποδειγματική μόδα από κάθε δεκαετία. «Στην πραγματικότητα, μισώ τα ταξίδια και φοβάμαι πραγματικά να πετάξω, έτσι είναι αστείο που έχω ένα βιβλίο με εικόνες αεροδρομίου. Πάντα με γοήτευε ο τρόπος με τον οποίο αυτοί οι άνθρωποι περπατούν στο αεροδρόμιο. Τις περισσότερες φορές, γνωρίζουν ότι φωτογραφίζονται και θεωρώ πολύ ενδιαφέρον να βλέπω πώς οι άνθρωποι παρουσιάζουν τους εαυτούς τους στην κάμερα σε αυτό το δευτερόλεπτο» ανέφερε στο Vogue.

Στις παλιότερες φωτογραφίες, οι διασημότητες φαίνονται πιο πρόθυμοι στο να φωτογραφίζονται.

Οι Supremes φτάνουν στο Χίθροου του Λονδίνου το 1964 με γούνες, γόβες kitten και ταγιέρ με φούστες.

Ο Μικ Τζάγκερ και η Μάριαν Φέιθφουλ στο αεροδρόμιο Σίτι του Λονδίνου το 1969 με εντυπωσιακό στυλ.

Η Τζόαν Κόλινς ποζάρει δίπλα σε ένα τρόλεϊ με αποσκευές Louis Vuitton. Η Ριάνα κρύβεται από τις φωτογραφικές κάμερες καλυμμένη με ένα σατέν μπουφάν στο αεροδρόμιο του Λος Άντζελες το 2015.

«Μία χαρούμενη ερωτική επιστολή στις χαρές της πτήσης και τη διασκέδαση, τη μόδα και τη γοητεία που τη συνοδεύουν. Τώρα, περισσότερο από ποτέ, τίποτα δεν αποτυπώνει καλύτερα τη λαχτάρα μας για ταξίδια, την ελευθερία, τη γοητεία και την περιπέτεια, από τη φαντασία του να πετάς μακριά απ όλα. Από τον Φρανκ Σινάτρα ντυμένο στην τρίχα τα χρυσά χρόνια της Pan Am έως τις διασημότητες που εμφανίζονται με πολυτελή καθημερινά ρούχα στις αίθουσες αναμονής σήμερα, τα αεροδρόμια έδωσαν πάντα τις πιο λαμπερές εμφανίσεις σε αυτήν την πιο αξιοζήλευτη πτυχή της ζωής των διασημοτήτων -το jet-setting με στιλ» αναφέρεται στην περιγραφή του βιβλίου.

Ως αγαπημένες της φωτογραφίες στο βιβλίο η Τζόντι Πέκμαν ξεχωρίζει την εικόνα της Μπριζίτ Μπαρντό με κοντή φούστα και ψηλές μαύρες μπότες και την εμφάνιση του Μοχάμεντ Άλι με λευκό κοστούμι.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024