Οι περιφερειακές οργανώσεις του Ναβάλνι στη Ρωσία σταματούν τις δημοσιεύσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενόψει της δίκης που θα εξετάσει την «εξτρεμιστική» τους δραστηριότητα

Οι περιφερειακές οργανώσεις ακτιβιστών, που συνδέονται με τον επικριτή του Κρεμλίνου, Αλεξέι Ναβάλνι, ανακοίνωσαν τη Δευτέρα ότι δεν μπορούν να δημοσιεύουν πληροφορίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όσο βρίσκεται σε εξέλιξη η μήνυση που έχει ασκηθεί εναντίον τους από τις ρωσικές αρχές για εξτρεμιστική δραστηριότητα.

«Δυστυχώς, δεν μπορούμε πλέον να εργαζόμαστε με βάση το προηγούμενο σχήμα», έγραψε η οργάνωση της Αγίας Πετρούπολης στην σελίδα της στο μέσο κoινωνικής δικτύωσης Telegram. «Δεν είναι ασφαλές για τους υπαλλήλους μας και τους υποστηρικτές μας. Αρχίζοντας από σήμερα, δεν θα εμφανίζονται πληροφορίες σε αυτή την σελίδα. Θα παγώσει».

Εν τω μεταξύ, η ρωσική δικαιοσύνη έδωσε εντολή να ανασταλούν οι δραστηριότητες οργανώσεων που συνδέονται με τον φυλακισμένο Αλεξέι Ναβάλνι και απειλούνται τώρα να χαρακτηρισθούν ως «εξτρεμιστικές» και να απαγορευθούν.

Το μέτρο, που ελήφθη τη Δευτέρα, προηγείται μιας δίκης για «εξτρεμισμό» με στόχο τις οργανώσεις του Ναυάλνι, για τον οποίο πραγματοποιήθηκε σήμερα προκαταρκτική ακροαματική συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών, καθώς οι αρχές έχουν διαβαθμίσει μερικές λεπτομέρειες της υπόθεσης. Η επόμενη ακροαματική συνεδρίαση είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr