Ρωσία: Οι οργανώσεις του Ναβάλνι σταματούν τις δημοσιεύσεις ενόψει δίκης – Κατηγορούνται για εξτρεμισμό
Οι περιφερειακές οργανώσεις του Ναβάλνι στη Ρωσία σταματούν τις δημοσιεύσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενόψει της δίκης που θα εξετάσει την «εξτρεμιστική» τους δραστηριότητα
Οι περιφερειακές οργανώσεις ακτιβιστών, που συνδέονται με τον επικριτή του Κρεμλίνου, Αλεξέι Ναβάλνι, ανακοίνωσαν τη Δευτέρα ότι δεν μπορούν να δημοσιεύουν πληροφορίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όσο βρίσκεται σε εξέλιξη η μήνυση που έχει ασκηθεί εναντίον τους από τις ρωσικές αρχές για εξτρεμιστική δραστηριότητα.
«Δυστυχώς, δεν μπορούμε πλέον να εργαζόμαστε με βάση το προηγούμενο σχήμα», έγραψε η οργάνωση της Αγίας Πετρούπολης στην σελίδα της στο μέσο κoινωνικής δικτύωσης Telegram. «Δεν είναι ασφαλές για τους υπαλλήλους μας και τους υποστηρικτές μας. Αρχίζοντας από σήμερα, δεν θα εμφανίζονται πληροφορίες σε αυτή την σελίδα. Θα παγώσει».
Εν τω μεταξύ, η ρωσική δικαιοσύνη έδωσε εντολή να ανασταλούν οι δραστηριότητες οργανώσεων που συνδέονται με τον φυλακισμένο Αλεξέι Ναβάλνι και απειλούνται τώρα να χαρακτηρισθούν ως «εξτρεμιστικές» και να απαγορευθούν.
Το μέτρο, που ελήφθη τη Δευτέρα, προηγείται μιας δίκης για «εξτρεμισμό» με στόχο τις οργανώσεις του Ναυάλνι, για τον οποίο πραγματοποιήθηκε σήμερα προκαταρκτική ακροαματική συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών, καθώς οι αρχές έχουν διαβαθμίσει μερικές λεπτομέρειες της υπόθεσης. Η επόμενη ακροαματική συνεδρίαση είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Τροχαία – Γιατί πρέπει να είμαστε διπλά προσεκτικοί το καλοκαίρι
- «Ο Έμπολα μπορεί να νικηθεί»: Η Ουγκάντα ανακοίνωσε την ίαση του τελευταίου μολυσμένου ασθενή
- Εξαιρετικός ο Πουλακίδας στο Λας Βέγκας υπό το βλέμμα του Μπαρτζώκα (vid)
- Επισήμως κυβέρνηση υποδίκων και για τον ΟΠΕΚΕΠΕ η Νέα Δημοκρατία
- Ακρίβεια: Προς νέα άνοδο ο πληθωρισμός τροφίμων – Οι ακραίοι καύσωνες «πιέζουν» περισσότερο από τον πόλεμο
- Είναι η Μάσα και ο Αρκούδος πράκτορας του Πούτιν; – Σάλος στη Βρετανία για την «πλύση εγκεφάλου στα παιδιά»
- Πτήσεις: Η μεσαία θέση στα αεροπλάνα παύει να είναι ενοχλητική – Τι λανσάρουν αεροπορικές εταιρείες
- Σταύρος Φλώρος: Επέστρεψε στην Ελλάδα – Ποια είναι η κατάσταση της υγείας του
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/presley-roozenburg-qXIn8tF6VTI-unsplash-1-315x220.jpg)




































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442