Σχοινάς: Χρήση μόνο εμβολίων mRNA που καλύπτουν και μεταλλάξεις από το Φθινόπωρο στην ΕΕ
Ο κ. Σχοινάς ανέφερε ότι αυτά τα εμβόλια θα είναι έτοιμα πριν το τέλος του έτους, μιλώντας για 900 εκατ. δόσεις το 2022 και 900 εκατ. δόσεις το 2023
Αλλαγές στον σχεδιασμό του εμβολιαστικού προγράμματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προανήγγειλε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς.
Τόνισε ότι η δεύτερη φάση του εμβολιαστικού προγράμματος, από το φθινόπωρο, θα αφορά μόνο εμβόλια της τεχνολογίας mRNA που καλύπτουν και τις μεταλλάξεις, τα οποία θα παράγονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Άρα, σημείωσε, de facto, οδεύουμε σε διαπραγμάτευση μόνο με την κοινοπραξία Pfizer/BioNTech.
Ο κ. Σχοινάς ανέφερε στον Σκάι, ότι αυτά τα εμβόλια θα είναι έτοιμα πριν το τέλος του έτους, μιλώντας για 900 εκατ. δόσεις το 2022 και 900 εκατ. δόσεις το 2023.
Ερωτηθείς σχετικά, διευκρίνισε ότι όσοι εμβολιαστήκαν νωρίς θα χρειαστεί να κάνουν μια επιπλέον δόση, η οποία θα γίνει με εμβόλιο mRNA, ενώ η ΕΕ θα εξαντλήσει όλες τις δόσεις των εμβολίων που έχει αγοράσει.
Για την AstraZeneca και τις καθυστερήσεις στην παράδοση των εμβολίων, ο αντιπρόεδρος της ΕΕ, ανέφερε πως «δεν εξετάζουμε να ανοίξουμε ατέρμονη νομική διαδικασία, αλλά να κινηθούμε με εργαλεία που θα πιέσουν την εταιρεία να εκπληρώσει τις συμβατικές της υποχρεώσεις».
- «Οι γυναίκες συχνά λειτουργούν από μια θέση ντροπής» – Η Κρίστεν Στιούαρτ για το σκηνοθετικό της ντεμπούτο
- POS – IRIS: Καμπάνες έως 20.000 ευρώ – Ποιοι κινδυνεύουν
- Η απονομή του Κυπέλλου χάντμπολ στον Ολυμπιακό (vids)
- Γύθειο: Μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό 60χρονου ψαρά – Βρέθηκε η βάρκα του σε ακτή με βράχια
- Σάκκαρη – Σονμέζ 2-0: Πέρασε εύκολα στον δεύτερο γύρο του Qatar Open (vid)
- Ελευσίνα: Σκότωσε την ηλικιωμένη μητέρα της προσπαθώντας να παρκάρει το ΙΧ – Πώς συνέβη το δυστύχημα