Γιάννης Λαγός: Την Τρίτη η απόφαση της ευρωβουλής για την άρση ασυλίας του
Αύριο βράδυ θα γίνει η σχετική ψηφοφορία στην Ευρωβουλή, και την Τρίτη το πρωί θα ανακοινωθεί το αποτέλεσμα.
Την Τρίτη το πρωί αναμένεται να ανακοινώσει η Ευρωβουλή την απόφαση για την άρση της ασυλίας του καταδικασμένου ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγού σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA.
Συγκεκριμένα, αύριο βράδυ θα γίνει η σχετική ψηφοφορία στην Ευρωβουλή, και την Τρίτη το πρωί θα ανακοινωθεί το αποτέλεσμα.
Εκπρόσωπος της Ευρωβουλής είπε στο MEGA ότι σε περίπτωση που ψηφιστεί η άρση της ασυλίας του Γιάννη Λαγού, τότε ο πρόεδρος της Ευρωβουλής, Νταβίντ Σασόλι, θα ενημερώσει άμεσα τις ελληνικές αρχές ώστε να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες.
Η ίδια πηγή σημείωσε ότι αν η Ευρωβουλή λάβει περαιτέρω αιτήματα συνεργασίας από τις ελληνικές αρχές θα τα εξετάσει και θα αποφασίσει με βάση τους κανόνες του ευρωκοινοβουλίου.
Η Ελλάδα στη συνέχεια θα εκδώσει διεθνές ένταλμα σύλληψης, με στόχο τη σύλληψη του Γιάννη Λαγού.
Υπενθυμίζεται ότι ο ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός καταδικάστηκε στις 7 Οκτωβρίου σε 13 έτη φυλάκισης για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, ενώ έχει και δεύτερη καταδίκη εννέα μηνών (με αναστολή) για την επίθεση στον κοινωνικό χώρο Συνεργείο το 2013.
Ο Λαγός, εκμεταλλευόμενος την ασυλία του ως ευρωβουλευτής, είχε φύγει από την Ελλάδα για τις Βρυξέλλες την ημέρα της απόφασης ώστε να γλιτώσει τη σύλληψη.
- ΑΑΔΕ: Διαχειρίστρια δηλώνει άστεγη, αλλά διαμένει σε βίλα με πισίνα – «Λαβράκια» έβγαλαν οι έλεγχοι
- Γαλλία: Ένας 21χρονος αυτοκτόνησε – Η οικογένειά του ζητά ανεξάρτητη έρευνα, λέγοντας ότι ήταν θύμα ρατσισμού
- Κυψέλη: Ακαθόριστα τα αίτια θανάτου της γυναίκας που βρέθηκε νεκρή σε βαλίτσα – Τι έδειξε η νεκροψία-νεκροτομή
- Σε Live streaming η παρέλαση της παγκόσμιας πρωταθλήτριας Ισπανίας
- «Σοσιαλισμός ή καθολικό εισόδημα» – Ο οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπινί βλέπει θετικά την ΑΙ
- James Arthur: Συναίσθημα και άρωμα brit pop στο Sani Festival
- Σοκάρουν οι εικόνες από το τραγικό τροχαίο με τρεις νεκρούς στον Κονιακό Φωκίδας
- Μητσοτάκης: Επιχείρηση τόνωσης του ηθικού των βουλευτών με επιλεκτική ανάγνωση της πραγματικότητας και επίθεση στην αντιπολίτευση
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 20.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442