Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φυσικοί ήχοι από τις επτά ηπείρους για την Ημέρα της Γης

Φυσικοί ήχοι από τις επτά ηπείρους για την Ημέρα της Γης

Από την Ανταρκτική στην Αυστραλία, ένας Βρετανός συνθέτης κατέγραψε ήχους της φύσης από ολόκληρο τον κόσμο και τους ένωσε σε μια συλλογή διάρκειας επτά ωρών, που κυκλοφόρησε με την ευκαιρία της Ημέρας της Γης.

Από την Ανταρκτική στην Αυστραλία, ένας Βρετανός συνθέτης κατέγραψε ήχους της φύσης από ολόκληρο τον κόσμο και τους ένωσε σε μια συλλογή διάρκειας επτά ωρών, που κυκλοφόρησε ανήμερα της φετινής Ημέρας της Γης.

Ο Τεντ Γουάιτ άρχισε να συλλέγει τις ηχογραφήσεις, οι οποίες κυμαίνονται από αλιγάτορες στον ποταμό Αμαζόνιο μέχρι καταιγίδες στις βόρειες ακτές της Σκωτίας το 2015.

Με τη βοήθεια της εταιρείας παροχής καλλιτεχνικών υπηρεσιών Platoon, οι ηχογραφήσεις, που αναμείχθηκαν με μουσική την οποία συνέθεσε ο Γουάιτ εμπνευσμένος από τα ταξίδια του, μετατράπηκαν σε επτά δίσκους με τίτλο «Mindfulness Nature», ο καθένας από αυτούς αφιερωμένος σε μια ήπειρο.

From Antarctica to Australia, a British composer has captured sounds of nature around the world and put them together in a seven-hour body of work released to mark Earth Day on Thursday.

Δημοσιεύτηκε από Reuters στις Πέμπτη, 22 Απριλίου 2021

«Προσπάθησα να καλύψω ό,τι μπορείς να φανταστείς στον κόσμο μέσα σε αυτά τα άλμπουμ. Επομένως, θα ταξιδέψεις από την έρημο στην αυστραλιανή ενδοχώρα στο τσουχτερό κρύο της Αλάσκας, στη Βόρεια Αμερική», εξήγησε ο Γουάιτ στο Ρόιτερς.

«Είχα προσωπικό στόχο να δημιουργήσω ένα μεγάλο έργο, το μουσικό ημερολόγιο μου των ταξιδιών… (και) να προσπαθήσω να δώσω στους ανθρώπους τους ήχους που ίσως δεν μπορούν να ακούσουν εάν δεν μπορούν να ταξιδέψουν σε αυτά τα μέρη».

Ο Γουάιτ, μουσικός παραγωγός και ηχολήπτης από το Λίβερπουλ, κατέγραψε ήχους από τη φύση, τα ζώα όπως και από πόλεις, Χρησιμοποίησε, επίσης, παραδοσιακά όργανα για τη μουσική του.

«Με τη Νότια Αμερική, ειδικά τον Αμαζόνιο… είναι απλά η ποικιλομορφία των ηχογραφήσεων και των ήχων που μπορείς να ακούσεις», περιέγραψε.

«Μπορείς να κάνει κουπί και να ακούς έναν τεράστιο αλιγάτορα. Και μετά από ένα δευτερόλεπτο, ακούς αυτό το βουητό από τα βατράχια και τα τζιτζίκια και όλα αυτά τα απίστευτα έντομα».

Παρά τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς λόγω της πανδημίας Covid-19, ο Γουάιτ συνέχισε σύμφωνα με το ΑΠΕ, να εργάζεται τον τελευταίο χρόνο, ταξιδεύοντας στη Σκωτία και σε άλλες περιοχές στη Βρετανία.

«Κατάφερα να κάνω μερικές φανταστικές ηχογραφήσεις στις πόλεις τον τελευταίο χρόνο λόγω του γεγονότος ότι δεν κυκλοφορούσαν πολλοί άνθρωποι έξω».

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024