Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Νέα τραγωδία στη Ρουμανία : 3 γυναίκες νεκρές από βλάβη στο σύστημα οξυγόνου - «Μπορεί να ξανασυμβεί»

Νέα τραγωδία στη Ρουμανία : 3 γυναίκες νεκρές από βλάβη στο σύστημα οξυγόνου – «Μπορεί να ξανασυμβεί»

Οι τρεις γυναίκες, ηλικίας μεγαλύτερης των 60 ετών, βρίσκονταν μέσα σε όχημα που έχει μετατραπεί σε ΜΕΘ μπροστά σε νοσοκομείο του Βουκουρεστίου.

Τρεις ασθενείς με την COVID-19 οι οποίες νοσηλεύονταν σε μονάδα εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) στο Βουκουρέστι πέθαναν χθες βράδυ εξαιτίας βλάβης στο σύστημα τροφοδοσίας με οξυγόνο, ανακοίνωσαν οι αρχές, την ώρα που τα νοσοκομεία έχουν κατακλυστεί εξαιτίας του τρίτου κύματος της πανδημίας του νέου κοροναϊού.

«Επαψαν να λειτουργούν»

«Οι συσκευές μηχανικής υποστήριξης της αναπνοής έπαψαν να λειτουργούν εξαιτίας της αύξησης της πίεσης του οξυγόνου πέραν του αποδεκτού ορίου», ανέφερε η ρουμανική διεύθυνση αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων (Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, DSU, υπάγεται στο υπουργείο Εσωτερικών) σε ανακοίνωσή της, διευκρινίζοντας πως έχει αρχίσει να διενεργείται έρευνα.

Οι τρεις γυναίκες, ηλικίας μεγαλύτερης των 60 ετών, με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα, πέθαναν από καρδιακή ανακοπή παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειες του ιατρικού και του νοσηλευτικού προσωπικού για να τις σώσουν.

Βρίσκονταν μέσα σε όχημα που έχει μετατραπεί σε ΜΕΘ μπροστά σε νοσοκομείο του Βουκουρεστίου.

Αλλοι πέντε ασθενείς κατορθώθηκε να διακομιστούν εσπευσμένα σε άλλα νοσοκομεία της ρουμανικής πρωτεύουσας, ενημέρωσε η DSU.

«Εδώ και πάνω από έναν χρόνο, βρισκόμαστε σε πόλεμο εναντίον της πανδημίας του νέου κοροναϊού, η πίεση που ασκείται στα νοσοκομεία είναι πολύ μεγάλη», είπε ο ρουμάνος πρωθυπουργός Φλορίν Κίτσου κατά τη διάρκεια έκτακτης συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε.

Ξεπέρασε το 1.000.000 κρούσματα

Η Ρουμανία των 19 εκατομμυρίων κατοίκων ξεπέρασε το Σαββατοκύριακο το όριο του ενός εκατομμυρίου κρουσμάτων του SARS-CoV-2.

Προχθές Κυριακή, 1.531 ασθενείς νοσηλεύονταν σε ΜΕΘ, αριθμός άνευ προηγουμένου από την εκδήλωση της πανδημίας στη ρουμανική επικράτεια.

«Δεν μπορούμε να εγγυηθούμε πως τέτοια συμβάντα δεν θα επαναληφθούν», τόνισε ο κ. Κίτσου, εκφράζοντας την ελπίδα η έρευνα που διενεργεί η αστυνομία να ολοκληρωθεί το ταχύτερο.

Κάλεσε ακόμη τους πολίτες της Ρουμανίας να εμβολιαστούν μαζικά, για να αποτραπεί η μετάδοση της ασθένειας που προκαλεί ο νέος κοροναϊός.

Δεν είναι η μοναδική τραγωδία

Ως εδώ, πάνω από 2,3 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου.

Η νέα τραγωδία σημειώθηκε προτού συμπληρωθούν τρεις μήνες από την πυρκαγιά που ξέσπασε σε νοσοκομείο του Βουκουρεστίου τον Ιανουάριο, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους πέντε ασθενείς που είχαν προσβληθεί από τον νέο κοροναϊό.

Τον Νοέμβριο του 2020, άλλοι 15 ασθενείς με την COVID-19 βρήκαν τον θάνατο, επίσης εξαιτίας πυρκαγιάς, σε δομή υγείας στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας όπου το σύστημα υγείας χαρακτηρίζεται ετοιμόρροπο.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024