Δεν έχω την παραμικρότερη πρόθεση να μακρηγορήσω για τις ποικίλες, και όχι αρκούντως πειστικές αντιδράσεις, για το σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο με την όχι απλώς ανάρμοστη, αλλά και εμφανώς χυδαία συμπεριφορά του μισογύνη Ερντογάν, που κρατούσε επί μακρόν όρθια την πρόεδρο της ευρωπαϊκής Commission, ενώ ο ίδιος συνομιλούσε στρογγυλοκαθισμένος με τον επίσης ξαπλωμένο Σαρλ Μισέλ στην πλαϊνή του πολυθρόνα.

Επιστρατεύτηκαν λυτοί και δεμένοι και τούρκοι και ευρωπαίοι, για να βγάλουν λάδι για τη χυδαιότητά του αυτή τον Ερντογάν. Ίσως για να μη διαταράξουν τις «καλές» σχέσεις με την ασυγκράτητα καταρρέουσα τουρκική οικονομία. «Και ας πάει στον αγύριστο η Ούρσουλα!» Και ας κάθεται στη γωνία σε παρόμοιες συναντήσεις…

Και μετά τον πρόλογό μου αυτό, κατευθείαν στο θέμα:

1) Ο παραγκωνισμός της Ούρσουλα, από τον αδιόρθωτο μισογύνη Ερντογάν, έχει μια πρόσφατη αιτία: Την εναντίωσή της κατά της ανάκλησης της Συμφωνίας του Συμβουλίου της Ευρώπης, από τον Ερντογάν, για την καταπολέμηση της ενδοοικογενειακής βίας κατά των γυναικών.

Ο νεο-χαλίφης της Άγκυρας της το κρατούσε μανιάτικο. «Κάτσε κυρά μου όρθια και να πλένεις το στόμα σου πριν μιλήσεις για μένα…». Αυτή τη φράση μαρτυρούσε το σαδιστικό βλέμμα του Ερντογάν κατά τη μεριά της παραγκωνισμένης προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Commission).

Η γραφειοκρατική ραστώνη του Σαρλ Μισέλ

2) Εάν όμως ο Ερντογάν απαλλάσσεται, λόγω της χυδαίας και συνάμα κυκλοθυμικής ιδιοσυγκρασίας του, για την απρόβλεπτη συμπεριφορά του, το τρίτο μέλος της ευρωτουρκικής αυτής συνάντησης ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου (Consilium) Σαρλ Μισέλ είναι ο τελείως ασυγχώρητος και συνάμα ανάγωγος, για να μη προχωρήσω στον χαρακτηρισμό του, ως διπλωματικώς ακατάλληλος γραφειοκράτης για σοβαρές συναντήσεις. Άραγε γιατί;

Διότι κύριε Σαρλ Μισέλ, ενώ κι εσείς βλέπατε την κυρία Ούρσουλα όρθια, δεν φιλοτιμηθήκατε να της παραχωρήσετε την πολυθρόνα σας, αφού προηγουμένως της ζητούσατε συγγνώμη, για την παράλειψή σας αυτή.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου (Commission) ακολούθησε τον Ερντογάν για τον παραγκωνισμό της Ούρσουλα φον ντερ Λάϊεν από γραφειοκρατικό ωχαδερφισμό.

Επιτρέψτε μου κύριε Μισέλ να ξεχάσουμε το άλλοθι των θολών διπλωματικών πρωτοκόλλων και να σας πληροφορήσω, ότι ακόμη και στο τελευταίο χωριό της Ελλάδας, της πατρίδας σας του Βελγίου, αλλά και όλης της ΕΕ, όταν μια γυναίκα ζητάει τραπέζι και καρέκλα σε χώρο εστίασης, όλοι οι χωρικοί σκοτώνονται ποιος θα της παραχωρήσει πρώτος τη θέση του. Η προσωπική μου ερμηνεία, στο επιεικώς απαράδεκτο αυτό ατόπημα είναι ότι προφανώς ο αμήχανος πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, εθισμένος στη γραφειοκρατική ραστώνη, αλλά και από δέος προς τον μπαμπούλα και τον γκιουλέκα της ανατολικής Μεσογείου, ξαπόστειλε την ευγενική και πνευματώδη Ούρσουλα στον μακρινό καναπέ.

Το θλιβερό συμπέρασμα

Οι επικεφαλής των κέντρων αποφάσεων της ΕΕ καιρός είναι να σταματήσουν ν’ απονέμουν το προνόμιο της ισοτιμίας στη συμπεριφορά της φιλοδικτατορικής άρχουσας τριανδρίας της Τουρκίας (Ερντογάν, Ακάρ, Τσαβούσογλου). Όχι τόσο για τα πλαστά ιδεολογικά τους προσχήματα, όσο για τη βάναυση και πλήρη από απειλές και ψεύδη πολιτική τους διαγωγή, που κυμαίνεται από ένα ψευδοδιπλωματικό πρωτόκολλο εθιμοτυπίας μέχρι τις πιο χυδαίες ανθελληνικές και αντιευρωπαϊκές προκλήσεις και απειλές.

Οι ίδιοι επικεφαλής της ΕΕ ας αναλογιστούν τις ευθύνες τους, διότι με τις αλλεπάλληλες αναβολές των κυρώσεων κατά του ερντογανικού καθεστώτος κάποτε θα κριθούν από την ευρωπαϊκή Κοινή Γνώμη ως σύγχρονοι Πόντιοι Πιλάτοι, αδιάφοροι για την προϊούσα τουρκοποίηση της ιστορικής μας ηπείρου…

Η ευγενική και υπέροχη πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάϊεν αναδείχτηκε σε σύμβολο ηγετικής ευθυκρισίας.

Υ.Γ.1: Θερμά συγχαρητήρια, στην κυρία Άννα Διαμαντοπούλου για τις δηλώσεις της, σύμφωνα με τις οποίες η κυρία Ούρσουλα φον ντερ Λάϊεν θα έπρεπε :

1) να ζητήσει εξηγήσεις γιατί οι Ερντογάν και Σαρλ Μισέλ δεν της παρεχώρησαν τις θέσεις τους για να καθίσει

2) Ν’ αποχωρήσει με γενναιότητα από την μισογυνική και απαράδεκτη αυτή συνάντηση.

Υ.Γ.2: Ένα εύγε και για τον συνάδελφο Γεώργιο Μαλούχο, για το άρθρο του με τον τίτλο «Ένα ταξίδι που δεν πρέπει να γίνει» (In.gr. Άποψη 08.04.2021).

_____________________

* Παρακάμπτω τον χαρακτηρισμό «δικτάτορας» για τον Ερντογάν από τον υπέροχο Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Ντράγκι από σεβασμό προς την πρωτοκαθεδρία του σε ανάλογες δηλώσεις. Τον συγχαίρω για το θάρρος του, προσόν που λείπει από πολλούς ομολόγους του στην ΕΕ. Προσωπικά αρκούμαι στον συνώνυμο χαρακτηρισμό «τύραννος», για τον νεο-χαλίφη της Άγκυρας.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο