Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αμάντα Γκόρμαν: H πρώτη ποιήτρια εξώφυλλο στην Vogue

Αμάντα Γκόρμαν: H πρώτη ποιήτρια εξώφυλλο στην Vogue

Μια ακόμη πρωτιά για την 23χρονη ποιήτρια Αμάντα Γκόρμαν καθώς έγινε η πρώτη ποιήτρια που ποζάρει για το εξώφυλλο της Vogue.

H 23χρονη αφροαμερικανή, Αμάντα Γκόρμαν εντυπωσίασε στην ορκωμοσία Μπάιντεν, με το ποίημα που απήγγειλε, καλώντας σε ενότητα και κάνοντας μνεία στην αιματηρή εισβολή της 6ης Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο.

Η Αμάντα Γκόρμαν είναι η νεότερη ποιήτρια που τιμήθηκε με το πρώτο «Εθνικό Βραβείο Νέου Ποιητή» στις ΗΠΑ το 2017, η οποία απήγγειλε το έργο της με τίτλο «Ο λόφος που σκαρφαλώνουμε» κατά την ορκωμοσία του νέου προέδρου των ΗΠΑ.

Πρόκειται για έργο που έγραψε αποκλειστικά για την συγκεκριμένη περίσταση η νεαρή ποιήτρια της Γενιάς Ζ, την οποία θαυμάζει η νέα πρώτη κυρία των ΗΠΑ, Τζιλ Μπάιντεν.

Γρήγορα η δημοφιλία της ανέβηκε στα ύψη. Υπέγραψε συμφωνίες με πρακτορεία, έγινε εξώφυλλο στο Time του Φεβρουαρίου και έκανε μια σειρά από δημόσιες εμφανίσεις, συμπεριλαμβανομένης μιας επιτροπής για τη Διεθνή Ημέρα της Γυναίκας με την πρώην υπουργό Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον, την πρόεδρο της Βουλής Νάνσυ Πελόσι και το μοντέλο Κρίσι Τέιγκεν.

H φωτογράφηση στην αμερικανική Vogue

H 23χρονη απόφοιτος του Χάρβαρντ και ποιήτρια, φωτογραφήθηκε για το τεύχος Μάϊου της αμερικανικής Vogue από την Αννι Λεϊμποβιτς, φορώντας για το εξώφυλλο, σαν φόρεμα, μια κουβέρτα Louis Vuitton, την οποία στήριζε με φαρδιά και χρυσή ζώνη στη μέση της.

Το έντονο σχέδιο του ενδύματος είναι εμπνευσμένο από αφρικανικά υφάσματα και σχεδιάστηκε από τον Virgil Abloh – τον πρώτο μαύρο καλλιτεχνικό διευθυντή της Louis Vuitton.

«Η πρώτη ποιήτρια στο εξώφυλλο του περιοδικού Vogue και εύχομαι να μην είμαι η τελευταία γιατί ομορφιά είναι και η ποίηση. Θα είμαι ευγνώμων για πάντα», έγραψε η Γκόρμαν στο Instagram.

«Τι χαρά να κάνω αυτό το εξώφυλλο φορώντας ένα κομμάτι σχεδιασμένο από έναν μαύρο σχεδιαστή που τιμά την κληρονομιά μου» σημείωσε.

Η Γκόρμαν, η οποία έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για υποψηφιότητα για την προεδρεία στο μέλλον, μίλησε για τη δυνατότητα χρήσης της φωνής της ως πολιτικού εργαλείου.

Μετά την ορκωμοσία Μπάιντεν, μιλώντας στον Άντερσον Κούπερ του CNN είχε μιλήσει για ένα mantra που επαναλαμβάνει συχνά στον εαυτό της: «Είμαι η κόρη των Μαύρων συγγραφέων που κατάγονται από τους Freedom Fighters που έσπασαν τις αλυσίδες τους και άλλαξαν τον κόσμο. Με καλούν».

View this post on Instagram

A post shared by Vogue (@voguemagazine)

View this post on Instagram

A post shared by Vogue (@voguemagazine)

View this post on Instagram

A post shared by Vogue (@voguemagazine)

View this post on Instagram

A post shared by Vogue (@voguemagazine)

View this post on Instagram

A post shared by Vogue (@voguemagazine)

Sports in

Φοβερό βίντεο: Η γκολάρα του Μπακούλα από την κερκίδα!

Η καταπληκτική γκολάρα του Μπακούλα σε ένα απολαυστικό βίντεο από την κερκίδα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024