Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ένα κυματοειδές «ηλιακό βουνό» για την απομονωμένη κοινότητα του Burning Man

Ένα κυματοειδές «ηλιακό βουνό» για την απομονωμένη κοινότητα του Burning Man

Μια διαδραστική εγκατάσταση που σχεδιάστηκε για το νέο ράντσο του Burning Man στη Νεβάδα.

Mια κυματοειδή κατασκευή από ανακυκλωμένη ξυλεία, επενδυμένη με φωτοβολταϊκά πάνελ πρότειναν οι αρχιτέκτονες του γραφείου NUDES για την απομονωμένη κοινότητα 3.800 στρεμμάτων που σχεδιάζει να δημιουργήσει το Burning Man στην έρημο της Νεβάδα.

Οι διοργανωτές του διάσημου φεστιβάλ, που το 2020 ακυρώθηκε για πρώτη φορά στην 30χρονη ιστορία του (και αναμένεται να ακυρωθεί και φέτος), οραματίστηκαν την δημιουργία μιας σταθερής, απομονωμένης κοινότητας μέσα στην έρημο.

Για τον σχεδιασμό των υποδομών της απεύθυναν ανοιχτό κάλεσμα και το «ηλιακό βουνό» των NUDES ξεχώρισε ανάμεσα σε εκατοντάδες προτάσεις. Μαζί με άλλες εννέα προτάσεις το σχέδιο θα προχωρήσει τώρα στο επόμενο στάδιο που είναι η δημιουργία πρωτοτύπων.

View this post on Instagram

A post shared by Nudes (@nurukarim)

Το ηλιακό βουνό έχει σχεδιαστεί ως μια διαδραστική εγκατάσταση για το «ράντσο» του Burning Man, το οποίο περιλαμβάνει δεκάδες θερμές και κρύες πηγές, τρεις θερμοπίδακες, εκατοντάδες στρέμματα υγροτόπων, δεκάδες διαφορετικά είδη ζώων και περισσότερους από 100 τύπους φυτών.

Η κυματοειδής μορφή της κατασκευής είναι εμπνευσμένη από τον περιβάλλοντα χώρο ώστε να δένει άψογα με το τοπίο και στόχος της είναι να μπορέσει να αποτελέσει έναν τόπο επικοινωνίας και σύνδεσης για τα μέλη της κοινότητας, έναν χώρο για ανάπτυξη ενέργειας, αλληλεπίδρασης και παιχνιδιού.

View this post on Instagram

A post shared by Anuj Modi (@31nuj)

Το «ηλιακό βουνό» αποτελείται από τέσσερις μονάδες, με κάθε μονάδα μήκους 30 μέτρων, πλάτους μεταξύ 5 και 30 μέτρων και με μέγιστο ύψος τα 15 μέτρα. Η δομή προσφέρει επίσης ανακούφιση από τον έντονο καλοκαιρινό ήλιο.

Κάθε μονάδα αποτελείται από 182 ηλιακά πάνελ 300 watt, τα οποία παράγουν 1,2kWh / ημέρα. Η NUDES εκτιμά ότι η συνολική καθαρή ενέργεια που μπορεί να συλλεχθεί από τις τέσσερις μονάδες που διαθέτουν 728 ηλιακούς συλλέκτες είναι 873kWh/ ημέρα.

Αυτό σημαίνει ότι το «ηλιακό βουνό» έχει την ικανότητα να παράγει 318.645 kWh ετησίως, υπερκαλύπτοντας τις ανάγκες της δομής.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024