Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αυτή η μυκονιάτικη εξοχική κατοικία ενσαρκώνει το ελληνικό καλοκαίρι

Αυτή η μυκονιάτικη εξοχική κατοικία ενσαρκώνει το ελληνικό καλοκαίρι

Απαράμιλλης μίνιμαλ αισθητικής και αρμονίας, αυτή το μεγάλο σπίτι μας στέλνει κατευθείαν Μύκονο μες στο κατακαλόκαιρο

Αυτή η απίθανη εξοχική κατοικία στη Μύκονο είναι η επιτομή της καλοκαιρινής αισθητικής.

Το K-Studio σχεδίασε μια συγκλονιστική εξοχική κατοικία στο νησί των ανέμων και από τις φωτογραφίες και μόνο καταλαβαίνει κανείς ότι πρόκειται για ένα design πολύ ξεχωριστό.

Η κατοικία βρίσκεται στην πλαγιά του λόφου της Αλεόμανδρας στη Μύκονο. Ελαφρώς προστατευμένη από τους βορινούς ανέμους, ατενίζει το ηλιοβασίλεμα πάνω από το γειτονικό νησί της Δήλου και την υψηλότερη κορυφή του, το όρος Κύνθος. Πρόκειται για μια θερινή κατοικία έξι υπνοδωματίων, σχεδιασμένη για ένα νεαρό, δραστήριο ζευγάρι, που ήθελε να τη μοιράζεται με την οικογένεια και τους φίλους του.

Ξύλο, φως και ελάχιστη φύση: less is more

«Προκειμένου να δημιουργήσουμε ένα σπίτι όπου οι ένοικοι μπορούν να απολαμβάνουν υπαίθριους χώρους σε όλη τη διάρκεια της ημέρας, θα χρειαζόταν να φιλτράρουμε το χαρακτηριστικά έντονο κλίμα, παρέχοντας σκίαση και προστασία από τα στοιχεία. Και παρά την ανάγκη να φιλοξενηθεί μεγάλος αριθμός καλεσμένων, θέλαμε να αποφύγουμε την υπερκάλυψη του τοπίου με μεγάλους όγκους» τονίζουν οι designers πίσω από το εντυπωσιακό πρότζεκτ.

Το μεγαλείο της απλότητας ξανά και ξανά

Το μέσα και το έξω είναι, λες, μια αδιάσπαστη ενότητα

Και αυτή είναι η μοναδική θέα

Η αυλή καθιστά την καρδιά του σπιτιού, συνδέεται αδιάκοπα με τους όγκους της κουζίνας και του στεγασμένου καθιστικού, και κοιτάζει πάνω από την πισίνα και τον κήπο που εκτείνεται πέρα από τα όριά της. Κάτω από την πισίνα, βρίσκονται τα υπνοδωμάτια, απομονωμένα για εξασφάλιση της ιδιωτικότητας, και απολαμβάνουν ανεμπόδιστες θέες από τον κήπο ως τη θάλασσα. Ο διαχωρισμός τους αυτός μειώνει περαιτέρω το αποτύπωμα του σπιτιού και περιγράφει καθαρά τους κοινούς και ιδιωτικούς χώρους.

Χαρακτηριστική της κατοικίας είναι η παλέτα παραδοσιακών υλικών, όπως ο λευκός σοβάς, η πέτρα και το ξύλο που επιλέχθηκαν και ερμήνευσαν σύγχρονες τεχνικές, για μια μη-νοσταλγική αρχιτεκτονική, που γεφυρώνει την κληρονομιά και την εντοπιότητα με τη σύγχρονη ζωή. Οι χειροποίητοι λιθόκτιστοι τοίχοι στέκονται αγέρωχοι.

H Villa Mandra βρίσκει τις ρίζες της στην παράδοση, εμπλουτίζεται από την υλικότητα και εμπνέεται από την καθημερινότητα.

Ποιος δεν θα ήθελε να βρεθεί εκεί το φετινό καλοκαίρι;

Με πληροφοριές από το Bovary.gr ( K-Studio, Φωτογραφία: Claus Brechenmacher and Reiner Baumann)

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024