Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ξεχωριστά από τα φάρμακα η πληρωμή για ραντεβού εμβολίων στους φαρμακοποιούς

Ξεχωριστά από τα φάρμακα η πληρωμή για ραντεβού εμβολίων στους φαρμακοποιούς

Ο τρόπος εξόφλησης των φαρμακοποιών για την συμβολή τους στη διαδικασία των ραντεβού των ηλικιωμένων για εμβόλιο κατά του κοροναϊού ορίζεται με κοινή υπουργική απόφαση

Συγκεντρωτικές καταστάσεις για τα ραντεβού που έκλεισαν για εμβολιασμό των ηλικιωμένων κατά του κοροναϊού θα πρέπει να αποστέλλουν στον ΕΟΠΥΥ τις πρώτες πέντε εργάσιμες μέρες κάθε μήνα οι φαρμακοποιοί, προκειμένου να πληρωθούν την αμοιβή του ενός ευρώ που προβλέπεται για την παροχή της συγκεκριμένης υπηρεσίας από τα φαρμακεία.

Θα πρέπει όμως να περιμένουν την πληρωμή της αμοιβής αυτής, για χρονικό διάστημα μέχρι 60 ημερών, όπως προβλέπεται από τη σχετική απόφαση που υπέγραψαν ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Σύμφωνα με την απόφαση, η αμοιβή των φαρμακοποιών για τη συμμετοχή τους στη διαδικασία ενημέρωσης και επιβεβαίωσης της προγραμματισμένης ημερομηνίας εμβολιασμού, μέσω της ηλεκτρονικής Πλατφόρμας Διαχείρισης Συνεδριών Εμβολιασμού κατά του κοροναϊού COVID-19, που λειτουργεί μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr-ΕΨΠ) ορίζεται στο ποσό του ενός ευρώ πλέον ΦΠΑ ανά επιβεβαίωση ημερομηνίας εμβολιασμού, αρχής γενομένης από την 1η Ιανουαρίου 2021.

Οι φαρμακοποιοί θα υποβάλλουν στον ΕΟΠΥΥ εντός των πέντε πρώτων εργασίμων ημερών κάθε μήνα – σε ξεχωριστό φάκελο μαζί με την υποβολή των λογαριασμών φαρμάκων – συγκεντρωτική κατάσταση των επιβεβαιώσεων ημερομηνίας εμβολιασμού που έχουν διενεργηθεί στο φαρμακείο τους κατά τον προηγούμενο μήνα, εξαγόμενη από την ηλεκτρονική Πλατφόρμα Διαχείρισης Συνεδριών Εμβολιασμού κατά του κοροναϊού COVID19, με διακριτό τιμολόγιο, που θα περιλαμβάνει το αιτούμενο ποσό.

Αντίστοιχες καταστάσεις θα αποστέλλονται ηλεκτρονικά μέσω διασύνδεσης στο πληροφοριακό σύστημα του ΕΟΠΥΥ, προκειμένου να γίνει διασταύρωση των στοιχείων υποβολής.

Μαζί με την πρώτη υποβολή, οι φαρμακοποιοί θα υποβάλλουν στον ΕΟΠΥΥ συγκεντρωτική κατάσταση των επιβεβαιώσεων ημερομηνίας εμβολιασμού που έχουν διενεργηθεί στο φαρμακείο τους καθ’ όλο το χρονικό διάστημα από την 1η Ιανουαρίου 2021, μαζί με διακριτό τιμολόγιο, που περιλαμβάνει το αιτούμενο ποσό.

Η καταβολή της αμοιβής από τον ΕΟΠΥΥ στους φαρμακοποιούς θα πραγματοποιείται εντός 60 ημερών από της παραλαβής της συγκεντρωτικής κατάστασης των επιβεβαιώσεων ημερομηνίας εμβολιασμού.

Sports in

Από τον Ολυμπιακό στη Χιροσίμα

Τα γιεν της JT Thunders έπεισαν τον Ντανιέλ Καστελάνι να πάρει το αεροπλάνο για την Ιαπωνία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024