Κοροναϊός : Η Ρωσία υπέγραψε συμφωνίες με 10 χώρες για την παραγωγή του Sputnik V
Η Ρωσία υπέγραψε συμφωνίες με 10 χώρες και 20 φαρμακευτικές εταιρείες για την παραγωγή του εμβολίου Sputnik V παγκοσμίως
Οι περισσότερες ξένες φαρμακευτικές εταιρείες, με τις οποίες έχει συνάψει συμφωνία η Ρωσία για την παραγωγή του εμβολίου Sputnik-V, θα αρχίσουν σε πλήρη ισχύ να παράγουν το ρωσικό εμβόλιο από τον Απρίλιο, δήλωσε ο επικεφαλής του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων (RDIF), Κιρίλ Ντμίτριεφ, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν, η οποία μεταδόθηκε από την τηλεόραση.
Ο Κιρίλ Ντμίτριεφ είπε επίσης ότι υπάρχουν συμφωνίες με 10 χώρες και 20 παραγωγούς εμβολίων, συμπεριλαμβανομένων των μεγαλύτερων στον κόσμο, προσθέτοντας ότι ήδη η Ινδία και η Νότια Κορέα παράγουν το ρωσικό εμβόλιο και τον Απρίλιο πολλές από αυτές τις φαρμακευτικές εταιρείες θα το παράγουν σε πλήρη ισχύ.
Το RDIF είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι έχει συνάψει συμφωνίες με 20 φαρμακευτικές εταιρείες και περισσότερες από 10 χώρες, μεταξύ των οποίων είναι η Ινδία, η Βραζιλία, η Νότια Κορέα, η Κίνα, η Σερβία, η Ιταλία, η Λευκορωσία, το Καζακστάν.
Οι συμφωνίες μεταξύ του RDIF και των μεγάλων φαρμακευτικών εταιρειών, θα εξασφαλίσουν εντός του 2021 την παραγωγή επαρκών ποσοτήτων εμβολίων για τον εμβολιασμό 700 εκατομμυρίων ανθρώπων.
Το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V έχει εγκριθεί από τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές σε 59 χώρες, ο πληθυσμός των οποίων υπερβαίνει το 1,5 δισ. κατοίκους, ενώ σε περισσότερες από 30 χώρες έχει ξεκινήσει ο μαζικός εμβολιασμός με το εν λόγω εμβόλιο.
- Επιδρομή της Ρωσίας στο Κίεβο κόβει την ηλεκτροδότηση και την υδροδότηση
- Πόσο χρόνο θέλει ο εγκέφαλός μας για να αποφασίσει αν θα φάμε κάτι;
- Αρκάς: Η καλημέρα της Τρίτης
- Έρχεται παράταση στη νομιμοποίηση αυθαιρέτων
- Συνταγές: Φακές σούπα
- Κρίσιμη η κατάσταση στη Χιλή από τις φονικές πυρκαγιές – Πολλοί νεκροί, δάση και ολόκληρες πόλεις έγιναν στάχτη
