Κοροναϊός : Η Ρωσία υπέγραψε συμφωνίες με 10 χώρες για την παραγωγή του Sputnik V
Η Ρωσία υπέγραψε συμφωνίες με 10 χώρες και 20 φαρμακευτικές εταιρείες για την παραγωγή του εμβολίου Sputnik V παγκοσμίως
Οι περισσότερες ξένες φαρμακευτικές εταιρείες, με τις οποίες έχει συνάψει συμφωνία η Ρωσία για την παραγωγή του εμβολίου Sputnik-V, θα αρχίσουν σε πλήρη ισχύ να παράγουν το ρωσικό εμβόλιο από τον Απρίλιο, δήλωσε ο επικεφαλής του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων (RDIF), Κιρίλ Ντμίτριεφ, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν, η οποία μεταδόθηκε από την τηλεόραση.
Ο Κιρίλ Ντμίτριεφ είπε επίσης ότι υπάρχουν συμφωνίες με 10 χώρες και 20 παραγωγούς εμβολίων, συμπεριλαμβανομένων των μεγαλύτερων στον κόσμο, προσθέτοντας ότι ήδη η Ινδία και η Νότια Κορέα παράγουν το ρωσικό εμβόλιο και τον Απρίλιο πολλές από αυτές τις φαρμακευτικές εταιρείες θα το παράγουν σε πλήρη ισχύ.
Το RDIF είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι έχει συνάψει συμφωνίες με 20 φαρμακευτικές εταιρείες και περισσότερες από 10 χώρες, μεταξύ των οποίων είναι η Ινδία, η Βραζιλία, η Νότια Κορέα, η Κίνα, η Σερβία, η Ιταλία, η Λευκορωσία, το Καζακστάν.
Οι συμφωνίες μεταξύ του RDIF και των μεγάλων φαρμακευτικών εταιρειών, θα εξασφαλίσουν εντός του 2021 την παραγωγή επαρκών ποσοτήτων εμβολίων για τον εμβολιασμό 700 εκατομμυρίων ανθρώπων.
Το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V έχει εγκριθεί από τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές σε 59 χώρες, ο πληθυσμός των οποίων υπερβαίνει το 1,5 δισ. κατοίκους, ενώ σε περισσότερες από 30 χώρες έχει ξεκινήσει ο μαζικός εμβολιασμός με το εν λόγω εμβόλιο.
- Πένθος για τον Εργκίν Αταμάν: «Έφυγε» από τη ζωή η μητέρα του
- Η ώρα της απολογίας για τον σμήναρχο – Έφτασε στο Αεροδικείο
- Κυτταρικό εμφύτευμα εναντίον της Πάρκινσον δοκιμάζεται σε ανθρώπους
- Αντύπας: Η νύφη του διεκδικεί μια θέση στη Eurovision και τις δίνει τις ευχές του
- Super Bowl: Οι… θάμνοι του Bad Bunny έβγαλαν 1300 δολάρια (pics, vids)
- Άγριο επεισόδιο βίας στο Ηράκλειο: Του έσπασαν τα δόντια με πέτρα
