Παραιτήθηκε ο υπεύθυνος θεμάτων υγείας της περιφέρειας της Σικελίας. Η Δικαιοσύνη τον κατηγορεί ότι αλλοίωνε τους αριθμούς των θυμάτων του κοροναϊού

Έρευνα της εισαγγελίας του Τράπανι της Σικελίας έφερε στο φως παράνομες διαδικασίες σε ό,τι αφορά τη δημοσιοποίηση του καθημερινού αριθμού των θυμάτων του κοροναϊού στο μεγαλύτερο νησί της Ιταλίας.

Σύμφωνα με τους δικαστικούς του Τράπανι, ο υπεύθυνος των θεμάτων υγείας της Σικελίας, Ρουτζέρο Ράτσα, μαζί με τους στενότερους συνεργάτες του, αλλοίωναν τα στοιχεία και μείωναν τον αριθμό των θανάτων, για να αποφύγουν την κήρυξη του νησιού σε πορτοκαλί ή κόκκινη ζώνη.

Ο Ράτσα παραιτήθηκε από τα καθήκοντά του, ενώ τρεις συνεργάτες του ετέθησαν σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Η έρευνα αφορά, συνολικά, δέκα ανώτερους υπαλλήλους της περιφέρειας. Σύμφωνα  με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, στην Σικελία δημοσιοποιήθηκαν ανακριβή στοιχεία, τουλάχιστον 40 φορές σε σύνολο πέντε μηνών!

Χαρακτηριστική είναι η φράση που ακούγεται σε τηλεφωνική παρακολούθηση, στην οποία υπεύθυνοι του τομέα υγείας της περιφέρειας συμφωνούν «να μοιράσουν τον αριθμό των νεκρών από κοροναϊό, σε διάστημα μεγαλύτερο από εκείνο μιας μόλις ημέρας».

Όπως τονίζουν Ιταλοί σχολιαστές, η παράνομη αυτή τακτική είχε ως κύριο στόχο τη διατήρηση  της εύνοιας των πολιτών, με όσο γίνεται χαλαρότερα μέτρα και απαγορεύσεις.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr