Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η «κατάρα των ελικοπτέρων» χτυπά τους μεγιστάνες του πλούτου

Η «κατάρα των ελικοπτέρων» χτυπά τους μεγιστάνες του πλούτου

Ο Πετρ Κέλνερ ήταν ο πλουσιότερος άνθρωπος της Τσεχίας, σύμφωνα με το Forbes και έχασε τη ζωή του από συντριβή ελικοπτέρου στην Αλάσκα, ακολουθώντας τη μοίρα του Ολιβιέ Ντασό και του Κόμπε Μπράιαντ.

Σαν «βόμβα» έσκασε στην Τσεχία η είδηση ότι ο πλουσιότερος άνθρωπος της χώρας έχασε τη ζωή του όταν το ελικόπτερο στο οποίο επέβαινε συνετρίβη στην Αλάσκα, μαζί με πέντε ακόμη ανθρώπους. Καθώς δε αυτό είναι το τρίτο δυστύχημα με ελικόπτερο στο οποίο χάνει τη ζωή του κάποιος επώνυμος δισεκατομμυριούχος – είχαν προηγηθεί ο Κόμπε Μπράιαντ και ο Ολιβιέ Ντασό – αρκετοί κάνουν πλέον λόγο για την «κατάρα» που πλήττει τους μεγιστάνες του πλούτου.

«Με βαθύτατη λύπη ανακοινώνουμε ότι ο ιδρυτής και κάτοχος της πλειοψηφίας του ομίλου PPF, Πετρ Κέλνερ, βρήκε τραγικό θάνατο σε δυστύχημα με το ελικόπτερό του στα βουνά της Αλάσκα, το Σάββατο 27 Μαρτίου», αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε ο επιχειρηματικός όμιλος του οποίου ηγούνταν ο εκλιπών.

Οικονομική αυτοκρατορία

Σημειώνεται πως ο Κέλνερ – η περιουσία του οποίου έφτανε τα 17,5 δισ. δολάρια σύμφωνα με τη λίστα του Forbes – ήταν από τις σημαντικότερες επιχειρηματικές φυσιογνωμίες της χώρας του. Στις αρχές της δεκαετίας του ’90, άλλωστε, με το τέλος του Ψυχρού Πολέμου και την κατάρρευση του προηγούμενου καθεστώτος, έστησε τον επενδυτικό όμιλο PPF με στόχο να συμμετέχει στη διαδικασία ιδιωτικοποίησης εκατοντάδων κρατικών επιχειρήσεων.

Σήμερα, οι δραστηριότητές του επεκτείνονται σε όλους σχεδόν τους τομείς: χρηματοπιστωτικό και ασφαλιστικό, τηλεπικοινωνίες και μεταποίηση, ΜΜΕ και βιοτεχνολογία. Έχει, επίσης, παρουσία και σε άλλες ηπείρους εκτός Ευρώπης, όπως Ασία και Αμερική.

Υπενθυμίζεται ότι μόλις τον περασμένο μήνα, τον θάνατο είχε βρει ο μεγαλύτερος γιος της δυναστείας του Σερζ Ντασό, Ολιβιέ, επιφανής επιχειρηματίας και πολιτικός, όταν το ελικόπτερό του συνετρίβη κοντά στην Ντοβίλ, στις ακτές της Νορμανδίας στη βορειοδυτική Γαλλία, σκορπώντας τη θλίψη στη χώρα του.

Είχε προηγηθεί, τον Ιανουάριο του 2020, ο θάνατος ενός από τους πιο γνωστούς αστέρες του NBA, Κόμπε Μπράιαντ, ο οποίος έχασε τη ζωή του, μαζί με την κόρη του και τον πιλότο, όταν το ελικόπτερο στο οποίο επέβαινε συνετρίβη στην Καλιφόρνια – πιθανότατα εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών και ενός μοιραίου ανθρώπινου λάθους.

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο εκτός από τη νίκη με ΑΕΚ – Να επισκεφτούμε ξανά αυτό το γήπεδο»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ τόνισε πως ο Ολυμπιακός δεν θα συμβιβαστεί με τίποτα λιγότερο εκτός από τη νίκη ενώ υπογράμμισε με... νόημα πως οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να επισκεφτούν ξανά την «Opap Arena».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024