Σάββατο 02 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αναστολές συμβάσεων : Καταγγελία για «εργοδοτικές αυθαιρεσίες» από εταιρείες φύλαξης και καθαριότητας

Αναστολές συμβάσεων : Καταγγελία για «εργοδοτικές αυθαιρεσίες» από εταιρείες φύλαξης και καθαριότητας

Εργοδοτικές αυθαιρεσίες από εταιρείες φύλαξης και καθαριότητας καταγγέλλει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος

Χιλιάδες εργαζόμενοι των εταιρειών παροχής υπηρεσιών φύλαξης και καθαριότητας «εκβιάζονται από τους εργοδότες τους», για να λάβουν κανονική άδεια ή άδεια άνευ αποδοχών, καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ).

Συγκεκριμένα, η Ομοσπονδία υποστηρίζει ότι «οι εργοδότες επιδίδονται σε ωμούς εκβιασμούς» στους εργαζόμενούς τους, μετά την απόφαση που αποκλείει τη δυνατότητα ένταξης σε καθεστώς αναστολής για τον Μάρτιο.

Με την ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία καλεί το Υπουργείο Εργασίας να πάρει άμεσα μέτρα, προκειμένου να σταματήσουν «οι εργοδοτικοί εκβιασμοί» και να δώσει λύση και προστασία στους εργαζόμενους.

Επιπλέον, ζητά να δοθεί εντολή στις Επιθεωρήσεις Εργασίας, να διενεργήσουν ελέγχους στις επιχειρήσεις αυτές, ώστε να μην επιτραπούν παράνομες πρακτικές αναγκαστικών αδειών ή αδειών άνευ αποδοχών.

Η ανακοίνωση της ΟΙΥΕ

«Να μην επιτραπούν οι εργοδοτικοί εκβιασμοί, για λήψη κανονικής ή άνευ αποδοχών άδειας

Αθήνα, 26/3/2021

Χιλιάδες εργαζόμενοι των εταιρειών παροχής υπηρεσιών φύλαξης και καθαριότητας εκβιάζονται από τους εργοδότες τους, για να λάβουν κανονική άδεια ή άδεια άνευ αποδοχών.

Μετά την απόφαση των αρμόδιων Υπουργείων Εργασίας και Οικονομικών, που εκδόθηκε στις 2 Μαρτίου, όπου απέκλειε τη δυνατότητα ένταξης σε καθεστώς αναστολής για τον Μάρτιο στους εργαζόμενους των επιχειρήσεων, οι οποίες έκαναν το 2020 τζίρο ίσο ή μεγαλύτερο από το 2019, οι εργοδότες επιδίδονται σε ωμούς εκβιασμούς στους εργαζόμενούς τους, μετά την παραπάνω απόφαση.

Οι εργαζόμενοι αυτοί γίνονται βορά στην εργοδοτική αυθαιρεσία, που χαρακτηρίζει κύρια τους κλάδους αυτούς, αστήριχτοι και απροστάτευτοι.

Έρχονται να προστεθούν στο υποσύνολο των αθέατων, αστήριχτων και απροστάτευτων εργαζομένων των τουριστικών γραφείων, με συνθήκες εποχικότητας και των προωθητικών εταιρειών.

Καλούμε το Υπουργείο να πάρει άμεσα μέτρα, να σταματήσουν οι  εργοδοτικοί εκβιασμοί, να δώσει λύση και προστασία στους εργαζόμενους.

Να δώσει εντολή στις Επιθεωρήσεις Εργασίας να διενεργήσουν ελέγχους στις επιχειρήσεις αυτές,  ώστε να μην επιτραπούν οι παράνομες αυτές πρακτικές των αναγκαστικών αδειών ή αδειών άνευ αποδοχών.

Η παραπάνω πρακτική ισοδυναμεί με άρνηση αποδοχής εργασίας από τους εργοδότες, γεγονός που τους καθιστά υπερήμερους.

Να μην μείνει ούτε ένας εργαζόμενος χωρίς εισόδημα στην δύσκολη μακρά περίοδο που βιώνουμε.

Κανένας εργαζόμενος χωρίς προστασία των όρων και θέσεων εργασίας, οικονομική στήριξη και ασφαλή εργασία.

Να δοθεί λύση εδώ και τώρα!».

Sports in

Πολ Πογκμπά: Πώς να «καταστρέψεις» μια σπουδαία καριέρα… (vids)

Ο Πολ Πογκμπά βρέθηκε θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ, τιμωρήθηκε με αποκλεισμό τεσσάρων χρόνων και δικαίωσε τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον αρκετά χρόνια μετά. Ο Γάλλος είναι το Νο.1 παράδειγμα προς αποφυγή...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Σάββατο 02 Μαρτίου 2024