Η Bernice Bohannon, τα έχει δει όλα. Γεννημένη το 1910,η κάτοικος της Ινδιανάπολης έζησε πολλές ιστορικές στιγμές, όπως η πανδημία της γρίπης του 1918, δύο Παγκόσμιους Πολέμους και τη Μεγάλη Ύφεση.

Ήταν επίσης την ίδια εποχή παρατηρήτρια στο κίνημα των πολιτικών δικαιωμάτων, ενημερώθηκε για τις δολοφονίες του Προέδρου John F. Kennedy και του Martin Luther King Jr. και πιο πρόσφατα, έζησε την πανδημία COVID-19.
Την περασμένη Τρίτη, η 111χρονη γυναίκα – που είναι ένας από τους παλαιότερους κατοίκους της Ιντιάνας – πρόσθεσε μια άλλη μεγάλη στιγμή στην ιστορία της ζωής της: τη λήψη του εμβολίου COVID-19.
Καθισμένη στο IU Health Neuroscience Center στην Ινδιανάπολη την Τρίτη – μόλις δύο ημέρες μετά αφού πέρασε την ηλικία των 111 ετών – η Bohannon έλαβε την πρώτη δόση του εμβολίου Pfizer από την εγγεγραμμένη νοσοκόμα Jalissa Hurd.
Η συναρπαστική στιγμή κατεγράφη στην κάμερα και αργότερα κοινοποιήθηκε σε ένα βίντεο στη σελίδα του IU Health στο Facebook.

Βίντεο

 «Σας ευχαριστούμε που μας αφήσατε να σας εξυπηρετήσουμε σήμερα», είπε η Hurd στη Bohannon στο κλιπ μετά τη χορήγηση του εμβολίου. «Διασχίσατε τόσες πολλές γέφυρες για εμάς και είναι τιμή να σας εξυπηρετήσουμε».
Αργότερα στο βίντεο, η Hurd είπε για τη στιγμή: «Έχεις αυτήν την ευκαιρία στη νοσηλευτική να επηρεαστείς και να επηρεάσεις, αλλά σήμερα… μόνο η παρουσία της και το να βρίσκεσαι εκεί για να βοηθήσεις στην απόφασή της ήταν σημαντικό».
«Ήταν κάτι που ήταν θετικό για μένα, είμαι γεμάτη ελπίδα, γεμάτη ενθουσιασμό, χαίρομαι που επέλεξε το IU Health», συνέχισε.
«Χαίρομαι που επιλέχθηκα να συμμετάσχω σε αυτήν την ιστορική στιγμή… μας επέτρεψε να συμμετάσχουμε για να την υπηρετήσουμε και να βάλουμε μια σφραγίδα στην ιστορία».
Μιλώντας σε δημοσιογράφους αφού έλαβε το πλάνο της, η Bohannon είπε ότι ανυπομονούσε γιατί «ήθελε να δει τι είναι». «Μπορούσες να το νιώσεις το εμβόλιο λίγο αλλά δεν ήταν κακό», σημείωσε. «Απλά πρέπει να φροντίσεις τον εαυτό σου… Απλά κάνετε το εμβόλιο!».
Η αιωνόβια γυναίκα είπε ότι δεν ανησυχούσε για τον COVID, αλλά ήλπιζε ότι η ιστορία της θα ενθάρρυνε άλλους, ειδικά Αφροαμερικανούς, να εμβολιαστούν.

Σύμφωνα με την IU Health, η Bohannon ζει μόνη της, αλλά έχει έναν βοηθό να έρχεται λίγες μέρες την εβδομάδα για να βοηθήσει στην προσωπική φροντίδα και το μαγείρεμα.

Δηλώσεις του ανεψιού της

Ο ανιψιός της, Ken White, επίσης συχνά την επισκέπτεται και την οδηγεί σε ραντεβού, συμπεριλαμβανομένου και του εμβολίου COVID-19.

«Συνέχισα να την ρωτάω αν ήθελε να κάνει το εμβόλιο και εκείνη έλεγε:« Ας περιμένουμε και να δούμε», είπε ο White στην IU Health.
«Τελικά είπε ότι είχε δει αρκετούς ανθρώπους να το κάνουν και αποφάσισε ότι ήταν η σειρά της. Θέλαμε να μάθουμε από τον γιατρό της, με την ηλικία της, εάν θα μπορούσε να κάνει το εμβόλιο», συνέχισε.
«Ο γιατρός της είπε ναι, θα έπρεπε να κάνει το εμβόλιο και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είμαστε εδώ σήμερα». Αναφερόμενος στην ηλικία και τη μακρά ζωή της Bohannon, ο White είπε ότι η θεία του είναι «απίστευτη». «Έζησε μια καλή ζωή», είπε. «Δεν ήταν στη φτώχεια, έζησε περισσότερο από τα παιδιά της, τον σύζυγό της, τους περισσότερους συγγενείς μας και σχεδόν όλους τους φίλους της». «Είναι μια εξαίρεση του κανόνα», πρόσθεσε.

Bernice Bohannon, of Indianapolis, received her first dose of the Pfizer vaccine on March 16 — just two days after she turned 111.

Δημοσιεύτηκε από People στις Κυριακή, 21 Μαρτίου 2021