Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γερμανία : Το 54% πιστεύει ότι οι Χριστιανοδημοκράτες θα χάσουν τις εκλογές στη μετά Μέρκελ εποχή

Γερμανία : Το 54% πιστεύει ότι οι Χριστιανοδημοκράτες θα χάσουν τις εκλογές στη μετά Μέρκελ εποχή

To 54% των Γερμανών αναμένει ότι Χριστιανoδημοκράτες της Μέρκελ και οι εταίροι τους, Χριστιανοκοινωνιστές, θα χάσουν την εξουσία στη μετά Μέρκελ εποχή, σύμφωνα με δημοσκόπηση

Η πλειοψηφία των Γερμανών πολιτών και συγκεκριμένα το 54% αναμένει ότι το τέλος της καγκελαρίας της Μέρκελ θα σημάνει επίσης και το τέλος της διακυβέρνησης της χώρας από Χριστιανοδημοκράτες (CDU) και Χριστιανοκoινωνιστές (CSU).

Αυτό προκύπτει από δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Forsa, η οποία διεξήχθη για λογαριασμό του «Δικτύου Συντακτών της Γερμανίας» (Redaktionsnetzwerk Deutschland/RND) και δημοσιεύεται σήμερα.

Πάντως, μόνο το 29% των ψηφοφόρων του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (CDU) και το 24% του βαυαρικού του βραχίονα, του Χριστιανοκοινωνικού κόμματος (CSU), αναμένουν ότι τα κόμματα της προτίμησής τους θα απολέσουν την εξουσία μετά την αποχώρηση της καγκελαρίου Μέρκελ στις προσεχείς ομοσπονδιακές εκλογές.

Οι υποστηρικτές όλων των άλλων κομμάτων βλέπουν όμως κυβερνητική αλλαγή: Το 69% των ψηφοφόρων του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (SPD), το 71% των Πρασίνων (Die Gruenen), το 73% των υποστηρικτών της Αριστεράς (Die Linke), το 53% των Φιλελευθέρων (FDP) και το 60% των ψηφοφόρων του κόμματος Εναλλακτική για την Γερμανία ( AfD) θεωρούν ότι Χριστιανοδημοκράτες και Χριστιανοκοινωνιστές θα απολέσουν την εξουσία στις γενικές εκλογές του Σεπτεμβρίου.

«Οι Σοσιαλδημοκράτες ψηφοφόροι πιστεύουν ότι ο υποψήφιος του κόμματός τους για την καγκελαρία, ο νυν αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομικών, Όλαφ Σολτς, θα είναι ο καλύτερος διάδοχος της Μέρκελ, λόγω της μακρόχρονης εμπειρίας του σε κυβερνητικές θέσεις, αλλά και αυτοί σε ποσοστό μόνο 54%, ενώ επί του συνόλου των ψηφοφόρων, τη γνώμη αυτή συμμερίζεται μόνο ένα μικρό ποσοστό, το 20%», είπε στο RND o διευθυντής της Forsa, Μάνφρεντ Γκιούλνερ.

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024