Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες επενδυτές επιβραβεύει τους «δουλευταράδες» των Start-up

Ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες επενδυτές επιβραβεύει τους «δουλευταράδες» των Start-up

Το Douleutaras.gr πραγματοποιεί «ηρωική» έξοδο στις διεθνείς αγορές χάρη στη σημαντική επένδυση του Ομίλου Olympia

Νεοφυής επιχειρηματικότητα. Μια φράση που διαβάζουμε ξανά και ξανά στη διάρκεια των τελευταίων ετών, σε βαθμό που να κοντεύει πια να χάσει την ουσία της. Στην πραγματικότητα, το κυριότερο συστατικό πίσω από μια επιτυχημένη scale-up, είναι μια καινοτόμα ιδέα – και φυσικά, πολλή και σκληρή δουλειά. Το Douleutaras.gr απέδειξε ότι τα διαθέτει αμφότερα, και με το παραπάνω. Και πλέον, έχοντας καταφέρει να προσελκύσει έναν από τους σημαντικότερους Έλληνες επενδυτές, τον πάντα προσηλωμένο στην καινοτομία Όμιλο Olympia, είναι έτοιμος να μεταμορφωθεί σε «EasyHero» και να ανοίξει τα φτερά του στις διεθνείς αγορές.

Εξυπηρετώντας τις καθημερινές μας ανάγκες

Η επιτυχία μιας ηλεκτρονικής πλατφόρμας αξιολογείται πρώτα από όλα βάσει ενός κριτηρίου: Πόσοι άνθρωποι γνωρίζουν την ύπαρξή της – και, φυσικά, πόσοι την έχουν χρησιμοποιήσει. Και το Douleutaras.gr κατάφερε πολύ άμεσα, στα πέντε χρόνια της ύπαρξής του, να μετατραπεί στην πρώτη σκέψη αμέτρητων ανθρώπων που αναζητούσαν κάποιον επαγγελματία για το σπίτι τους.

Φυσικά, αυτό δεν ήρθε τυχαία. Η πλατφόρμα κατόρθωσε να διαγνώσει ένα κενό: Η αγορά παροχής οικιακών υπηρεσιών στην Ελλάδα ήταν κατακερματισμένη και δεν είχε πραγματοποιήσει ακόμη τη δική της ψηφιακή μετάβαση. Με την παρουσία του, έδωσε στο ελληνικό κοινό τη δυνατότητα να επιλέγει επαγγελματίες ψηφιακά, έχοντας πρόσβαση και σε αξιολογήσεις προηγούμενων χρηστών. Το αποτέλεσμα; Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη του ELTRUN, τα δύο τρίτα των Ελλήνων έχουν κάνει χρήση κάποιας σχετικής ψηφιακής πλατφόρμας – και το Douleutaras.gr παραμένει σταθερά η πρώτη τους επιλογή.

«Ηρωική» έξοδος στις διεθνείς αγορές

Οι επιτυχίες του Douleutaras.gr δεν πέρασαν απαρατήρητες και από τους Έλληνες επενδυτές, με έναν από τους σημαντικότερους επενδυτικούς Ομίλους της χώρας, τον Όμιλο Olympia, να επιλέγει να συμμετάσχει ως βασικός επενδυτής στον γύρο χρηματοδότησης ύψους 2,3 εκατ. ευρώ της εταιρείας, θέτοντας παράλληλα ένα μεγάλο στοίχημα: Την επέκταση της πλατφόρμας και στο εξωτερικό, με την επωνυμία «EasyHero». Και η μακρά πορεία του Ομίλου έχει να επιδείξει πολλαπλά κερδισμένα στοιχήματα.

Από την ίδρυσή του το 1980, ως οικογενειακή επιχείρηση, μέχρι τις σημερινές του εκτεταμένες δραστηριότητες εντός και εκτός Ελλάδας, ο Όμιλος Olympia κινούνταν πάντα με στόχο την καινοτομία και την επιχειρηματική αριστεία. Ο Όμιλος, που εξακολουθεί να αναπτύσσεται δυναμικά σε ένα εξαιρετικά ανταγωνιστικό διεθνές περιβάλλον, διέπεται από σαφείς κανόνες εταιρικής διακυβέρνησης, ενώ διαθέτει ένα εξαιρετικό track record διεθνούς επέκτασης και ανάπτυξης των εταιρειών που περιλαμβάνονται στο χαρτοφυλάκιό του.

Όπως τόνισε ο CEO του Ομίλου Olympia, Ρόμπυ Μπουρλάς: «Στόχος του Ομίλου, μέσα από επιλεκτικές επενδύσεις σε scale-ups, είναι να ενισχύει δυνατές ομάδες με πάθος και όραμα, αξίες που χαρακτηρίζουν το DNA της Olympia». Και το Douleutaras.gr, με την επιτυχημένη πορεία του σε Ελλάδα και Κύπρο, μοιάζει περισσότερο από ικανό να υπηρετήσει αυτό το στόχο.

Ήρωες της διπλανής πόρτας

Στα πέντε χρόνια της λειτουργίας της, η πλατφόρμα Douleutaras έχει κατορθώσει να οικοδομήσει ένα σημαντικό οικοσύστημα, με περισσότερους από 3.700 επιλεγμένους επαγγελματίες από όλο το φάσμα εργασιών για το σπίτι, ενώ έχει συγκεντρώσει 75.000 αξιολογήσεις χρηστών. Έχει δεχτεί 880.000 αιτήματα χρηστών και έχει ξεπεράσει τις 275.000 εκτελεσμένες εργασίες σε έξι πόλεις της Ελλάδας και της Κύπρου.

Μέσα σε λίγα κλικ, οι υποψήφιοι πελάτες μπορούν να ανακαλύψουν τον επαγγελματία που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες τους σε πραγματικό χρόνο, την ώρα που τον χρειάζονται. Ο προηγμένος αλγόριθμος της πλατφόρμας παρουσιάζει στους χρήστες τους διαθέσιμους – και αξιόπιστους – επαγγελματίες ανά περιοχή, ενώ ο «ψηφιακός βοηθός» υποστηρίζει τους επαγγελματίες στην καθημερινότητά τους. Έτσι, και οι δύο πλευρές απολαμβάνουν την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήσης της πλατφόρμας, ενώ οι επιθυμητές εργασίες πραγματοποιούνται πιο γρήγορα, αποτελεσματικά και με μεγαλύτερη ασφάλεια και αξιοπιστία.

Αυτά ήταν και τα χαρακτηριστικά που έπεισαν τον Όμιλο Olympia να εντάξει την πλατφόρμα στο χαρτοφυλάκιό του.

Με τη μεταμόρφωσή του σε «EasyHero» και τη σημαντική επένδυση της Olympia, το Douleutaras.gr αποκτά νέα δυναμική και απευθύνεται σε ένα πολύ πιο διευρυμένο κοινό, με εκατομμύρια χρήστες και χιλιάδες επαγγελματίες. Εκτός της εξόδου του στις διεθνείς αγορές, το νέο brand «EasyHero», χάρη στην οικονομική υποστήριξη και την τεχνογνωσία της Olympia, πρόκειται να εστιάσει στην ανάπτυξη νέων τεχνολογικών εργαλείων και δυνατοτήτων εντός της πλατφόρμας, που θα ενισχύσουν ακόμη περισσότερο την εμπειρία των πελατών, ενώ πρόκειται να επιδιώξει στρατηγικές συνεργασίες σε Ελλάδα και Κύπρο.

Μάθετε περισσότερα για την έξοδο του Douleutaras στις διεθνείς αγορές εδώ.

Sports in

Oλυμπιακός: Η μεγάλη διαφορά με τον ΠΑΟ

Ο Ολυμπιακός πήρε στα χέρια του το πλεονέκτημα έδρας από την Μπαρτσελόνα και μέσα από το διπλό στη Βαρκελώνη, αναδύεται η μεγάλη διαφορά που έχει την εφετινή σεζόν με τον Παναθηναϊκό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024