Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αλεξάντερ Ντόμπα : Έφυγε ο «ταξιδιώτης του Ατλαντικού» στο Κιλιμάντζαρο

Αλεξάντερ Ντόμπα : Έφυγε ο «ταξιδιώτης του Ατλαντικού» στο Κιλιμάντζαρο

Ο 74χρονος με τη μεγάλη κατάλευκη γενειάδα και το γεμάτο δυναμισμό βλέμμα, ήταν συνταξιούχος μηχανικός. Έγινε διάσημος αφού διέσχισε μόνος του, τρεις φορές τον Ατλαντικό Ωκεανό

Ένας γνωστός κωπηλάτης του καγιάκ, ο 74χρονος Αλεξάντερ Ντόμπα, που έγινε πολύ γνωστός όταν διέσχισε τρεις φορές τον Ατλαντικό μόνος του με ένα μόνο καγιάκ, πέθανε μετά την αναρρίχησή του στο Κιλιμάντζαρο.

Η οικογένειά του ανακοίνωσέ τον θάνατό του στις 22 Φεβρουαρίου μέσω του Facebook

«Με μεγάλη μας θλίψη σας ενημερώνουμε ότι ο μεγάλος αθλητής του καγιάκ Αλεξάντερ Ντόμπα πέθανε στις 22 Φεβρουαρίου. Πέθανε σαν ταξιδιώτης, φτάνοντας στην ψηλότερη κορυφή της Αφρικής, στο Κιλιμάντζαρο, πραγματοποιώντας το όνειρό του», έγραψε η οικογένειά του.

Σύμφωνα τα πολωνικά μέσα ενημέρωσης, ο Ντόμπα αναρριχήθηκε στην ψηλότερη κορυφή του Κιλιμάντζαρο, στα 5.891 μέτρα. Λίγο πριν να ξεκινήσει η κατάβαση έχασε τις αισθήσεις του και έτσι ξεψύχησε. Έγιναν προσπάθειες για να τον επαναφέρουν αλλά δυστυχώς δεν είχαν κάποιο αποτέλεσμα.

Ο 74χρονος με τη μεγάλη κατάλευκη γενειάδα και το γεμάτο δυναμισμό βλέμμα, ήταν συνταξιούχος μηχανικός. Έγινε διάσημος αφού διέσχισε μόνος του, τρεις φορές τον Ατλαντικό Ωκεανό.

Την πρώτη φορά, στο διάστημα Οκτωβρίου 2010-Φεβρουαρίου 2011, ταξίδεψε από το Ντακάρ στο Ακαράου της Βραζιλίας και την δεύτερη από τη Λισαβόνα στο Ακρωτήριο Κανάβεραλ της Φλόριντα (Οκτώβριος 2013-Απρίλιος 2014).

Την τρίτη φορά ταξίδεψε ξεκινώντας από τις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ, ώσπου έφτασε στη Γαλλία, καλύπτοντας μια απόσταση 6.680 χιλιομέτρων μέσα σε 111 ημέρες (3μιση μήνες σχεδόν).

Βίντεο

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024