Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γερμανία : Ένα μισοφαγωμένο σαλάμι έδωσε τη λύση σε ανεξιχνίαστο έγκλημα

Γερμανία : Ένα μισοφαγωμένο σαλάμι έδωσε τη λύση σε ανεξιχνίαστο έγκλημα

Ο ένοχος δεν πρέπει να διακρίνεται για την αυτοσυγκράτησή του

Εννιά χρόνια μετά την τέλεση ενός ανεξιχνίαστου εγκλήματος, η γερμανική αστυνομία κατόρθωσε να δώσει τη λύση χάρη σε ένα… μισοφαγωμένο σαλάμι, όπου είχε εντοπιστεί το DNA του ενόχου.

Το DNA που βρέθηκε στο σαλάμι ταυτιζόταν με εκείνο ενός άνδρα που είχε συλληφθεί στη Γαλλία για άλλο έγκλημα, άσχετο με το πρώτο.

Η αστυνομία της πόλης Σβελμ, στο δυτικό κρατίδιο της Ρηνανίας-Βεστφαλίας, δήλωσε ότι το αλλαντικό ανήκε στο θύμα μιας διάρρηξης.

Ο δράστης, ένας 30χρονος Αλβανός υπήκοος, έκανε το λάθος να φάει μια μπουκιά από το σαλάμι, προτού εγκαταλείψει τον τόπο του εγκλήματος.

Το DNA που είχε συλλέξει η γερμανική αστυνομία από το σαλάμι όταν ερευνούσε την υπόθεση δεν είχε ταιριάξει με κάποια καταχώριση στη βάση δεδομένων της.

Χρόνια μετά, ωστόσο, η σύγκριση του γενετικού υλικού με τα δεδομένα διεθνών βάσεων έφερε επιτέλους αποτελέσματα και οδήγησε στην αναγνώριση του υπόπτου.

Το DNA ήταν πανομοιότυπο με αυτό που είχε συλλέξει η αστυνομία της Γαλλίας από έναν άνδρα που είχε εμπλακεί σε ένα άλλο βίαιο έγκλημα.

Καθώς η υπόθεση της διάρρηξης στη Γερμανία έχει παραγραφεί λόγω παλαιότητας, είναι μάλλον απίθανο ότι ο ύποπτος θα εκδοθεί στη χώρα, με την αστυνομία της Σβελμ να ανακοινώνει ότι παραμένει ελεύθερος.

Με πληροφορίες από Guardian

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024