Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Μανούσος Μανουσάκης: «Σ' αυτή την κοινωνία έχουμε μάθει να φοβόμαστε την εξουσία»

Μανούσος Μανουσάκης: «Σ’ αυτή την κοινωνία έχουμε μάθει να φοβόμαστε την εξουσία»

Πως σχολίασε ο σκηνοθέτης το #MetToo στην εμφάνισή του στην εκπομπή «Πάμε Δανάη!».

Στην εκπομπή «Πάμε Δανάη!» μίλησε ο σκηνοθέτης, παραγωγός και συγγραφέας, Μανούσος Μανουσάκης, για το δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ αλλά και για τις τρεις μίνι σειρές που ετοιμάζει.

Σύμφωνα με τον κ. Μανουσάκη, «Η ευτυχία είναι σαν πουλάκι. Έρχεται και κάθεται στον κόρφο σου και άμα το τρομάζεις φεύγει. Πώς τρομάζει; Με την έπαρση».

Ο  δημοφιλής σκηνοθέτης μίλησε για τα έργα που ετοιμάζει, ένα εξ αυτών ένα ωριαίο δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ για την έναρξη της επανάστασης. Στο ντοκιμαντέρ θα αποτελείται από πάνω από 150 ρόλους, εκ των οποίων τον ένα θα ερμηνεύσει ο Κωνσταντίνος Καζάκος. Αφηγήτρια θα είναι η Τατιάνα Παπαμόσχου.

Όπως υποστήριξε, η επιλογή γυναίκας για το ρόλο της αφηγήτριας συμβολίζει την ίδια την επανάσταση, η οποία είναι γένους θηλυκού.

Ακόμα ετοιμάζει και τρεις μίνι σειρές βασισμένες σε τρία κλασικά διηγήματα, οι οποίες θα αποτελούνται από τέσσερα επεισόδια η κάθε μία. Στο τέλος η κάθε σειρά θα μονταριστεί σε ταινία.

Για το ελληνικό κίνημα «MeToo» είπε πως η δημοσιότητα είναι πολύ μεγαλύτερη από το πραγματικό γεγονός. Αυτό που τον ενδιαφέρει είναι το κομμάτι των θυμάτων καθώς, «σε αυτή την κοινωνία έχουμε μάθει να φοβόμαστε την εξουσία. Αυτό προέρχεται από τη δομή της πολιτικής που μας μαθαίνει να φοβόμαστε».

Ο σκηνοθέτης αναφέρθηκε και στον ηθοποιό Θεόφιλο Βανδώρο, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το πρωί της Πέμπτης. «Ήταν ένας άνθρωπος αναρχικός», είπε για τον εκλιπόντα ηθοποιό.

Sports in

Ο Ολυμπιακός με 2 νίκες, αλλάζει το ελληνικό ποδόσφαιρο!

Πόσο θα αλλάξουν οι συνθήκες για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη, εάν ο Ολυμπιακός κάνει το «2 στα 2» στο Conference League;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024