Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Στη Λευκωσία ο Ντι Μάιο - Στο επίκεντρο των επαφών του Κυπριακό και ανατ. Μεσόγειος

Στη Λευκωσία ο Ντι Μάιο – Στο επίκεντρο των επαφών του Κυπριακό και ανατ. Μεσόγειος

Ο κ. Ντι Μάιο, θα συζητήσει με τον κ. Χριστοδουλίδη, για περιφερειακά ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως είναι μεταξύ άλλων, η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, η συνεργασία στον τομέα της ενέργειας και οι τελευταίες εξελίξεις στη Λιβύη

Το Κυπριακό, η κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο και η συνεργασία στον τομέα της ενέργειας, είναι τα θέματα που αναμένεται να απασχολήσουν την αυριανή συνάντηση του κύπριου ΥΠΕΞ, Νίκου Χριστοδουλίδη με τον ιταλό ομόλογό του Λουίτζι Ντι Μάιο, που θα πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας στην Κύπρο.

Στο πλαίσιο των επαφών που θα έχουν οι δύο υπουργοί, αρχικά σε κατ’ ιδίαν συνάντηση και στη συνέχεια σε διευρυμένες διαβουλεύσεις με τη συμμετοχή υπηρεσιακών αντιπροσωπειών, ο κ. Χριστοδουλίδης θα έχει την ευκαιρία να ενημερώσει τον Ιταλό ομόλογό του για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, υπό το φως της πρωτοβουλίας του γενικού γραμματέα OHE που βρίσκεται σε εξέλιξη, με σκοπό την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για επίλυση του Κυπριακού στη βάση της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας.

Οι κκ Χριστοδουλίδης και Ντι Μάιο αναμένεται να προχωρήσουν σε ανασκόπηση του πλήρους φάσματος των διμερών σχέσεων Κύπρου-Ιταλίας, εξετάζοντας συγκεκριμένους τρόπους για την περαιτέρω ενίσχυσή τους σε ένα αριθμό από τομείς, συμπεριλαμβανομένων του εμπορίου και των επενδύσεων.

Περαιτέρω, θα ανταλλάξουν απόψεις για θέματα ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, εστιάζοντας ανάμεσα σε άλλα, στην αντιμετώπιση της πανδημίας, στις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας, τη μετανάστευση και τη συνεργασία στο πλαίσιο του σχήματος των Med-7, ενώ, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, θα συζητήσουν επίσης για περιφερειακά ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως είναι μεταξύ άλλων, η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, η συνεργασία στον τομέα της ενέργειας και οι τελευταίες εξελίξεις στη Λιβύη.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024