Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λογοθετίδης : Την Καθαρά Δευτέρα θα φτάσουμε στην κορύφωση των διασωληνωμένων

Λογοθετίδης : Την Καθαρά Δευτέρα θα φτάσουμε στην κορύφωση των διασωληνωμένων

Ο καθηγητής νανοτεχνολογίας ΑΠΘ Στέργιος Λογοθετίδης , αναφέρθηκε στην πρόβλεψη κρουσμάτων κοροναϊού, διασωληνωμένων και θανάτων και δήλωσε πως τηρώντας τα υπάρχοντα μέτρα θα έχουμε περαιτέρω μείωση.

Στους 452 ανήλθε χθες, ο αριθμός των διασωληνωμένων σε όλη τη χώρα εξαιτίας των επιπλοκών του κοροναϊού, με τα νοσοκομεία να δοκιμάζουν καθημερινά τις αντοχές τους.

Ο καθηγητής νανοτεχνολογίας ΑΠΘ Στέργιος Λογοθετίδης , αναφέρθηκε στην πρόβλεψη κρουσμάτων κοροναϊού, διασωληνωμένων και θανάτων και δήλωσε πως τηρώντας τα υπάρχοντα μέτρα θα έχουμε περαιτέρω μείωση.

Επίσης, ανέφερε πως εάν δεν πέσουν οι αριθμοί των κρουσμάτων δεν πρέπει να βγούμε για κανένα λόγο από το lockdown.

Την Καθαρά Δευτέρα θα φτάσουμε στον μέγιστο αριθμό των διασωληνωμένων

«Την Καθαρά Δευτέρα προβλέπεται να φτάσουμε στο μέγιστο των διασωληνωμένων, προβλέπεται να έχουμε 550 διασωληνωμένους. Βλέπω σημαντική αύξηση», είπε μεταξύ άλλων μιλώντας στο Open, ο Στέργιος Λογοθετίδης.

«Πιο αυστηρά και πιο έξυπνα όπως αυτά που έχουμε τώρα, ρίχνουν την ταχύτητα μετάλλαξης του ιού κατά 2 με 3 φορές. Όσο πιο πολύ προσέχουμε τόσο πιο γρήγορα θα πέφτει η ταχύτητα μετάλλαξης. Η κορύφωση των κρουσμάτων είναι περίπου τώρα. Και θα αρχίσει γρήγορη πτώση αν εφαρμοστούν σωστά τα μέτρα. Τα κρούσματα από την Τρίτη και μέχρι το Σάββατο θα αρχίσουν να πέφτουν γρήγορα αν τηρηθούν τα μέτρα αυστηρά. Και θα έχουμε περεταίρω μείωση», τόνισε.

Ο Στέργιος Λογοθετίδης τόνισε πως με βάση τα υπάρχοντα δεδομένα, κανένα άνοιγμα δεν πρέπει γίνει πριν τις 22 Μαρτίου καθώς και ότι θάνατοι θα αυξηθούν τις επόμενες μέρες εξαιτίας της νέας μετάλλαξης του ιού.

Στενάζουν οι ΜΕΘ

Σύμφωνα με τα χθεσινά στοιχεία από τον ΕΟΔΥ, ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 452 (69.5% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. To 84.7% έχει
υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.403 ασθενείς. Οι εισαγωγές1 νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 356 (ημερήσια μεταβολή -11.44%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 337 ασθενείς.

Sports in

Χωρίς Παπανικολάου στη Βαρκελώνη ο Ολυμπιακός – Διαθέσιμος ο Γουόκαπ

Ο Ολυμπιακός ταξιδεύει στην Βαρκελώνη για τα δύο πρώτα παιχνίδια της σειράς με την Μπαρτσελόνα, χωρίς τον αρχηγό του Κώστα Παπανικολάου – Κανονικά στην αποστολή ο Τόμας Γουόκαπ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024