Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Όταν η Μελίνα Μερκούρη φωτογραφήθηκε για την αμερικάνικη Vogue

Όταν η Μελίνα Μερκούρη φωτογραφήθηκε για την αμερικάνικη Vogue

Αμίμητο star quality και σοφιστικέ αισθησιασμός-δείτε τον τίτλο του περιοδικού για το αφιέρωμα στην Μελίνα

Το 1962 ήταν μια σημαντική χρονιά για την Μελίνα Μερκούρη. Ήταν η χρονιά της ταινίας «Φαίδρα» και η ηθοποιός τότε ήταν 42 χρονών, ίσως πιο όμορφη από ποτέ.

Μετά την παγκόσμια επιτυχία της ταινίας «Ποτέ την Κυριακή» που έκανε διεθνούς ακτινοβολίας σταρ τη Μελίνα Μερκούρη, της χάρισε βραβείο ερμηνείας στις Κάννες και μια υποψηφιότητα για Όσκαρ (το οποίο έχασε από την Ελίζαμπεθ Τέιλορ για την ταινία «Ζήσαμε στην Αμαρτία»), η ηθοποιός και ο Ζυλ Ντασέν, μόνιμο καλλιτεχνικό ζευγάρι, στράφηκαν στην αρχαία ελληνική τραγωδία.

Η ταινία αποτέλεσε την τέταρτη συνεργασία του ζευγαριού. Επέλεξαν την τραγωδία του Ευριπίδη Ιππόλυτος που αφηγείται το παράνομο ερωτικό πάθος της Φαίδρας, συζύγου του Θησέα, για τον γιο του Ιππόλυτο. Το σενάριο γράφτηκε από τη συγγραφέα Μαργαρίτα Λυμπεράκη, η οποία μετέφερε το μύθο στην Ελλάδα της δεκαετίας του ’60, που είχε αρχίσει να παίρνει τα πάνω της μετά τον πόλεμο.

Η ερμηνεία της Μερκούρη απέσπασε καλές κριτικές και έλαβε υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα. Αντίθετα με την Ευρώπη, η ταινία στις Η.Π.Α. δεν είχε εμπορική επιτυχία. Οι κριτικοί κινηματογράφου εκφράστηκαν αρνητικά για την ερμηνεία του Άντονι Πέρκινς, όμως η αμερικανική Vogue αφιέρωσε στην λαμπερή πρωταγωνίστρια μερικές σελίδες που έμειναν, μαζί της, στην ιστορία.

Ίσως, η πιο ωραία φωτογράφιση της Μελίνας, η οποία κατόρθωσε να γεφυρώσει την θηλυκότητα με την παιδικότητά της με τρόπο κομψό και ερωτικό μαζί.

Δείτε το αποτέλεσμα της φωτογράφισης από τον Bert Stern και προσέξτε τον τίτλο σε ένα από τα δισέλιδα, που δυστυχώς δεν διατίθενται σε καλύτερη ανάλυση ψηφιακά.

Οι φωτογραφίες που ακολουθούν αντλήθηκαν από τον λογαριασμό του Μάνου Λαμπράκη στο Facebook.

Merkouri: A Blaze in White (Μια Φλόγα/Σπίθα στα Λευκά)

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024