Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Λαϊκισμός και με την πανδημία

Λαϊκισμός και με την πανδημία

Συμβαίνει πουθενά αλλού στον κόσμο αυτό; Συμβαίνει ακόμη και στη Ρωσία; Επίταξη χωρίς αποζημίωση;

Δεν υπάρχει αυτό που συμβαίνει με τη διαχείριση της πανδημίας από την πλευρά της αντιπολίτευσης και τον απίστευτο λαϊκισμό με τον οποίο αντιμετωπίζει (η αντιπολίτευση) το σοβαρότατο θέμα του κορωνοϊού.

Η αξιωματική αντιπολίτευση έχει στοχοποιήσει τον Μητσοτάκη περίπου ως απόλυτο υπεύθυνο της πανδημίας. Του χρέωσαν τα πάντα, από την καραντίνα που επιβλήθηκε μέχρι την καραντίνα που δεν επιβλήθηκε έγκαιρα, αλλά καθυστέρησε τότε και για τόσο διάστημα, το οποίο, διότι, και τα λοιπά, είχε αυτό το αποτέλεσμα. Θα έλεγα ότι πράττει σοφά – αν από τις δημοσκοπήσεις αναδεικνύεται ότι το ισχυρό χαρτί της κυβέρνησης είναι ο Μητσοτάκης, σε ποιον θα επιτεθούν, στον… Πλακιωτάκη ή στον Σκρέκα; Στον Μητσοτάκη θα επιτίθενται μέχρις Δευτέρας Παρουσίας, μέχρι να βγει ο ήλιος από τη Δύση και το φεγγάρι γυρίσει ανάποδα. Ετσι κάνει κάθε αντιπολίτευση, το ίδιο κάνει και ο ΣΥΡΙΖΑ – η φθορά του Μητσοτάκη είναι αναγκαία προϋπόθεση για το κόμμα, μήπως και πάρει τα πάνω του.

Εμένα λοιπόν δεν με ξενίζει αυτό. Με ξενίζει ότι στο πλαίσιο αυτού του πολέμου ακούγονται βλακείες, οι οποίες προσιδιάζουν σε κωμωδία παρά σε κανονική πολιτική…

Δεν ήξερε, δεν ρώτησε

Θα δώσω παράδειγμα, σοβαρό, τώρα: ωρυόταν χθες το μεσημέρι στη Βουλή, μιλώντας εκτάκτως, ο «λεγάμενος» πρόεδρος του κόμματος κατά των ευθυνών της κυβέρνησης που κατέστρεψε το ΕΣΥ, του Πρωθυπουργού που είναι ανερμάτιστος και παίρνει μέτρα χωρίς καμία μελέτη, και άλλα πολλά και διάφορα. Και μετά άρχισε τις προτάσεις – για το τι θα πρέπει να γίνει προς αντιμετώπιση της μεγάλης έξαρσης της πανδημίας.

Ξέρετε τι είπε; Εγκάλεσε την κυβέρνηση γιατί δεν προχωρεί στην επίταξη των ιδιωτικών κλινικών, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της έλλειψης κρεβατιών στα νοσοκομεία.

Να πάρουν και αυτοί περιστατικά κορωνοϊού, σημείωσε ο μεγάλος «λεγάμενος», αλλά προφανώς αγνόησε για πολλοστή φορά τον αρμόδιο τομεάρχη Ξανθό, ο οποίος θα του έλεγε ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει – τα ιδιωτικά θεραπευτήρια δεν έχουν ούτε τον εξοπλισμό αλλά ούτε και την τεχνογνωσία οι γιατροί τους να αντιμετωπίσουν τέτοια περιστατικά. Οτι είναι μάταιος κόπος να εισηγείται κάτι το οποίο αποδεδειγμένα δεν μπορεί να συμβεί…

Επίταξη χωρίς αποζημίωση

Είναι καινούργια η πρόταση του «λεγάμενου»; Οχι, καθόλου. Μια αντιγραφή είναι. Ο τύπος, αντί να ρωτήσει τους ειδικούς, προτίμησε να αντιγράψει από ανακοίνωση της προσκείμενης στο ΚΚΕ ηγεσίας της Ομοσπονδίας των Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) την «πρόταση» η οποία μας γυρίζει ολοταχώς στα χρόνια της αγέρωχης Σοβιετίας. Τι έλεγε η ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ; Αντιγράφω ως έχει για να αποδειχθεί ότι ο λαϊκισμός δεν γνωρίζει ούτε κόμματα ούτε χρώματα. Εχει οριζόντια και κάθετη διαστρωμάτωση στην πολιτική και τη δημόσια ζωή:

«Να επιταχθούν πλήρως, χωρίς αποζημίωση των ιδιοκτητών τους, τα μεγάλα ιδιωτικά θεραπευτήρια (Metropolitan, Ερρίκος Ντυνάν, Ιασώ, Υγεία κ.λπ.), με το σύνολο των υποδομών τους και του προσωπικού τους, να ενταχθούν στο σύστημα των εφημεριών και να νοσηλεύουν και Covid και non Covid περιστατικά».

«Να επιταχθούν πλήρως, χωρίς αποζημίωση των ιδιοκτητών τους»!!!

Συμβαίνει πουθενά αλλού στον κόσμο αυτό; Συμβαίνει ακόμη και στη Ρωσία; Επίταξη χωρίς αποζημίωση; Για ποιο λόγο; Με την ΟΕΝΓΕ τα έφτιαξαν οι κλινικάρχες τα νοσοκομεία τους; Ή με το ΚΚΕ; Και αυτό το «χωρίς αποζημίωση» τι είναι; Κάποιου είδους τιμωρία γιατί τόλμησαν να λειτουργήσουν ιδιωτικά νοσοκομεία στη χώρα; Οπου ΑΥΤΟ το ΕΣΥ το υπηρετούν τα μέλη της ΟΕΝΓΕ; Και όπου μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την κατάντια τους φέρει ο συνδικαλισμός;

Η «ενίσχυση» που θέλουν

Αυτός ο συνδικαλισμός, ο οποίος μάχεται μεν για την ποιότητα του ΕΣΥ, αλλά προσέξτε, παρακαλώ, πώς τη… συντηρεί ή και την… ενισχύει. Αναφέρω δύο εκ των προτάσεων της περί ης ο λόγος Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ), οι οποίες νομίζω μιλούν από μόνες τους:

== Ολοι οι γιατροί που έχουν πτυχίο Ιατρικής και τίτλο ειδικότητας και είναι υποψήφιοι για τις θέσεις που έχουν προκηρυχθεί, να διοριστούν με κατεπείγουσες διαδικασίες και χωρίς καμία άλλη προϋπόθεση (δηλαδή, ακόμη και άχρηστος να είναι ο άλλος, να διοριστεί. Χωρίς άλλη προϋπόθεση, μόνο πτυχίο να έχει!!).

== Ολοι οι γιατροί που είναι στη λίστα αναμονής για ειδικότητα, να ξεκινήσουν άμεσα (γιατί είναι σε λίστα αναμονής για ειδικότητα οι γιατροί; Γιατί για να πάρεις ειδικότητα πρέπει να πληρούνται ορισμένες προϋποθέσεις, όπως το πού θα την πάρεις την ειδικότητα, κοντά σε ποιον καθηγητή θα μαθητεύσεις, σε ποιο νοσοκομείο…).

Μα αν υλοποιηθούν αυτές οι προτάσεις, υπάρχει περίπτωση κάποιος που θα αρρωστήσει να αναζητήσει τη γιατρειά του σε δημόσιο νοσοκομείο; Ούτε οι ίδιοι της ΟΕΝΓΕ δεν πρόκειται. Κοροϊδευόμαστε τώρα;

Σαν απλός πολίτης

Κύριος. Με τα όλα του. Οπως πάντα. Και έχει αφήσει γι’ αυτόν τον λόγο ανεξίτηλη τη σφραγίδα του στον δημόσιο βίο της χώρας. Ο Κώστας Σημίτης. Που πήγε χθες στον Ευαγγελισμό να κάνει το εμβόλιό του, δεν πήρε τη σειρά κανενός, κάθισε στην ουρά όπως όλοι και έκανε το εμβόλιο όπως ένας απλός πολίτης, όταν έφθασε η σειρά του. Και ας κυβέρνησε για οκτώ χρόνια τη χώρα, οδηγώντας τη με οργάνωση, πρόγραμμα και συνέπεια δέκα βήματα πιο μπροστά. Αξιος!

Πρόωρη εξόφληση

Να τα λέμε και αυτά, γιατί μέσα στη μιζέρια των καιρών ξεχνάμε, και ξεχνάμε γρήγορα. Η χώρα, ενημερώνω, πήρε άδεια από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης και εν μέσω πανδημίας ξεχρεώνει πρόωρα το ΔουΝουΤου για τα δάνεια που έχει λάβει. (Ελαβε άδεια διότι – πρέπει να το γνωρίζουμε και αυτό – έτσι συμβαίνει αν τελείς υπό επιτροπεία όπως εμείς: ακόμη και για να ξεπληρώσεις πρόωρα τα δάνειά σου πρέπει να λάβεις άδεια, διότι υπάρχει σοβαρότατος κίνδυνος να σου πει ο δανειστής δεν δέχομαι την πρόωρη αποπληρωμή, δεν τα θέλω τα λεφτά σου, εγώ θέλω να μου τα δώσεις στη λήξη τους, γιατί πλην των άλλων οι συναλλαγματικές διαφορές τότε θα με ωφελούν περισσότερο).

Τα δάνεια λήγουν εντός του 2021 και του 2022. Οπως έγινε γνωστό, η χώρα μας πρόκειται σύντομα να καταβάλει στο ΔΝΤ ένα ποσό της τάξεως των 3,6 δισ. ευρώ και σας πληροφορώ ότι πρόκειται για τη δεύτερη πρόωρη πληρωμή που αποφάσισε και υλοποίησε η παρούσα κυβέρνηση μέσα σε ενάμιση χρόνο. Τον Νοέμβριο του 2019 είχε καταβάλει ένα ποσό ύψους 2,7 δισ. ευρώ. Με τα τωρινά ποσά θα αποπληρωθούν 6,3 δισ. ευρώ από τα συνολικά περίπου 8 δισ. ευρώ του δανεισμού από το ΔΝΤ μέχρι το καλοκαίρι του 2019, ήτοι περίπου το 80% αυτού του δανείου.

Ετσι μπράβο, να μην τους έχουμε (ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ) ανάγκη!..

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024