Επτά ανώτατοι δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί με κοινή δήλωσή τους αναγνωρίζουν ότι η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων διαχρονικά έχει το δικαίωμα να συμμετέχει και να εκφράζει απόψεις που αφορούν τη δικαιοσύνη και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Η ανακοίνωση των ανώτατων λειτουργών της Δικαιοσύνης, μεταξύ των οποίων και δύο αντιπρόεδροι του Αρείου Πάγου, αφορά στην ανακοίνωση που εξέδωσε πρόσφατα η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων για τον Δ. Κουφοντίνα, που προκάλεσε αντιδράσεις από δικαστικούς λειτουργούς.

Συγκεκριμένα οι ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί αναφέρουν τα εξής:

«Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, της οποίας είμαστε μέλη, εξασφάλιζε διαχρονικά σε κάθε μέλος της το δικαίωμα να συμμετέχει και να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του σε κάθε ζήτημα που αφορά τη δικαιοσύνη και τα ανθρώπινα δικαιώματα, όπως τούτο προτάσσεται και στο »ΠΡΟΊΜΙΟΝ» του καταστατικού της ως βασική και θεμελιώδης αρχή της Ενώσεως. Επομένως, κάθε ανακοίνωση που έχει έναν τέτοιο στόχο και μια τέτοια κατεύθυνση, ανταποκρίνεται στους καταστατικούς σκοπούς και τιμά το Δικαστικό Σώμα».

ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΔΕ

Ειρήνη Καλού, Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου

Δήμητρα Κοκοτίνη, Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου

Διονυσία Μπιτζούνη, Αρεοπαγίτης

Γεώργιος Παπαηλιάδης, Αρεοπαγίτης

Σταματική Μιχαλέτου, Αρεοπαγίτης

Αννα Φωτοπούλου, Αρεοπαγίτης

Ιωάννης Κωνσταντινόπουλος, Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr