Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Βιολέτα Ίκαρη: «Ανακάλυψα το πόσο σημαντικό είναι το μαζί»

Βιολέτα Ίκαρη: «Ανακάλυψα το πόσο σημαντικό είναι το μαζί»

Η Βιολέτα Ίκαρη, μια από τις πιο χαρακτηριστικές νέες ερμηνεύτριες, που κατάφερε να ξεχωρίσει με το μοναδικό ηχόχρωμα της φωνής της, παρουσιάζει ένα νέο τραγούδι, που προλογίζει το επερχόμενο album της με τραγούδια του Νίκου Ξύδη

Η Βιολέτα Ίκαρη, μια από τις πιο χαρακτηριστικές νέες ερμηνεύτριες, που κατάφερε να ξεχωρίσει με το μοναδικό ηχόχρωμα της φωνής της, παρουσιάζει ένα νέο τραγούδι, που προλογίζει το επερχόμενο album της με τραγούδια του Νίκου Ξύδη.

Ανάσα… νέας συνεργασίας

Η «Ανάσα», είναι ένα καθηλωτικό τραγούδι, γεμάτο εικόνες και συναισθήματα που ενώνει τη φωνή της Βιολέτας με τη φωνή του δημιουργού Νίκου Ξύδη και μας παρακινεί να γίνουμε εμείς η καινούρια μέρα που ονειρευόμαστε.

Η Βιολέτα Ίκαρη έχει συνεργαστεί με πλήθος σπουδαίων μουσικών και ερμηνευτών, όπως ο Γιώργος Νταλάρας, ο Διονύσης Σαββόπουλος, η Ελένη Βιτάλη, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ο Μίλτος Πασχαλίδης και αρκετοί ακόμα, που αναγνώρισαν στο πρόσωπο της μια σπουδαία ερμηνεύτρια. Με τον πλέον επιτυχημένο δίσκο «Έλα και ράγισε τον κόσμο μου» στο δυναμικό της, συνάπτει συνεργασία με τον τραγουδοποιό Νίκο Ξύδη για την επόμενη δισκογραφική της δουλειά.

Ο Νίκος Ξύδης, ένας τραγουδοποιός που ξέρει να ελίσσεται ανάμεσα στο ροκ, το λαϊκό και το παραδοσιακό τραγούδι, με το δικό του ξεχωριστό ήχο που αποτελεί καινοτόμα πρόταση για τα Ελληνικά δεδομένα, έχοντας ήδη στη φαρέτρα του πέντε δίσκους με τραγούδια που έχουν ξεχωρίσει, βρίσκει στη Βιολέτα Ίκαρη μία φωνή που μπορεί να εκφράσει τις εμπνεύσεις του.

Το τραγούδι «Ανάσα» περιέχεται στο επερχόμενο δεύτερο άλμπουμ της Βιολέτας Ίκαρη που θα κυκλοφορήσει από την Walnut Entertainment.

Η «Ανάσα» είναι το δεύτερο τραγούδι που έγραψε για σας ο Νίκος Ξύδης και το ερμηνεύετε παρέα. Περιγράψτε μας τη γνωριμία σας και το λόγο που προέκυψε αυτή η συνεργασία.

Με το Νίκο γνωριστήκαμε μέσα από τη συνεργασία μου με την Ελένη Βιτάλη με την παράσταση «Η βεγγέρα της Ελένης» όπου ήταν μαέστρος της μπάντας ΤΖΟΥΜ που μας συνόδευε. Μέχρι τότε τον γνώριζα απλά ως καλλιτέχνη και είχα κολλήσει με τα τραγούδια του «Γέννηση» και «Ψέματα». Κάποια στιγμή μου πρότεινε να πάω από το στούντιο του για να ακούσω τραγούδια του, μήπως μου δώσει 2-3 για τον επόμενο δίσκο μου. Όταν άκουσα αυτά που μου έπαιξε του ζήτησα να μου κάνει ολόκληρο δίσκο και προς μεγάλη μου έκπληξη και χαρά δέχτηκε. Μάλιστα ήταν τόσο γενναιόδωρος που μου τραγούδησε με μία κιθάρα 40 τραγούδια για να διαλέξω όποια θέλω. Εν τω μεταξύ από την αρχή της συνεργασίας μας ένιωσα σαν να τον γνωρίζω χρόνια, σαν να βρήκα ένα χαμένο αδερφό και πράγματι η χημεία μας φάνηκε και επί σκηνής αλλά και μέσα από τα τραγούδια που μου χάρισε, τα οποία αντικατοπτρίζουν τον ψυχισμό του και τον τρόπο σκέψης του, ο οποίος ταιριάζει αρκετά με τον δικό μου για να μπορώ να αποδίδω τα τραγούδια του με ειλικρινές συναίσθημα.

Τι σας δίνει μια ανάσα καθαρού αέρα στην καθημερινότητα σας? Από που αντλείτε οξυγόνο? Τι σας είναι απαραίτητο?

Ανάσα στην καθημερινότητά μου είναι η καλή παρέα, οι δικοί μου άνθρωποι και η επικοινωνία μου με τον έξω κόσμο και κατ’ επέκταση η τέχνη μου η οποία προ κοροναϊού μου προσέφερε τη χαρά της επικοινωνίας και της επαφής. Τώρα αρκούμαι στο δημιουργικό κομμάτι αυτής της δουλειάς που είναι κι αυτό εξίσου μία πολύτιμη ανάσα, όπως και ο σύζυγος μου που χωρίς την παρουσία του όλα θα ήταν πολύ πιο δύσκολα διαχειρίσιμα.

Έχετε κάνει μέσα σε λίγα χρόνια μια σειρά από πολύ δυνατές συνεργασίες με τραγουδιστές πρώτης γραμμής. Έχετε άλλα όνειρα που δεν έχουν ακόμα πραγματοποιηθεί?

Οι συνεργασίες που ήδη έχω κάνει ξεπέρασαν κάθε προσδοκία μου. Παρόλα αυτά πιστεύω πως ο άνθρωπος που δεν ονειρεύεται πεθαίνει. Θέλω να κάνω πολλά ακόμα σε δισκογραφικό επίπεδο συνεργασιών με δημιουργούς που θαυμάζω, αλλά και με τραγουδιστές ή τραγουδοποιούς, επί σκηνής, τους οποίους εκτιμώ και θέλω να συγχρωτιστώ μαζί τους.

Τι σας λείπει από την Ικαρία όταν είστε στην Αθήνα και τι από την Αθήνα όταν είστε στο νησί?

Όταν είμαι στην Αθήνα μου λείπουν οι συγγενείς μου οι οποίοι ζουν μόνιμα στο νησί αλλά και η ζωή στην επαρχεία με την ηρεμία που προσφέρει η φύση και το καθαρό οξυγόνο. Μου λείπουν τα γλέντια μας, οι βεγγέρες και αυτή η αίσθηση της ελευθερίας από τα δεσμά του χρόνου που δημιουργεί ο τόπος μου. Όταν είμαι στην Ικαρία το μόνο που μου λείπει είναι η επαφή μου με το στούντιο, οι ηχογραφήσεις και η συναναστροφή μου με τους συνεργάτες μου. Είναι ξεκάθαρο ότι ζω στην Αθήνα για επαγγελματικούς λόγους.

Τι είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνετε όταν περάσει η περιπέτεια της καραντίνας και του κοροναιού? Τι σας έχει λείψει και τι ανακαλύψατε μέσα από την δοκιμασία?

Τη μέρα που θα ενημερωθούμε ότι είμαστε ελεύθεροι θα ξεκινήσω από το πρωί για την Ερμού και τα μαγαζιά, πράγμα που σιχαινόμουν όταν έπρεπε να κάνω σε κανονικές συνθήκες (γέλια), μετά θα κάνω μια βόλτα στο Θησείο και θα καθίσω σε ένα καφενείο να πιω έναν Ελληνικό καφέ. Μετά σε ένα ταβερνάκι μέχρι να ξεχάσω το όνομά μου και την άλλη μέρα θα φύγω για το νησί, για να λιώσω όλους τους συγγενείς και τους φίλους στα φιλιά και τις αγκαλιές.

Τίποτα  δε μου έχει λείψει όσο η καθημερινή μου επαφή με τους ανθρώπους και ανακάλυψα το πόσο σημαντικό είναι το «μαζί» για την ψυχική και τη συναισθηματική μας υγεία αλλά και την ισορροπία μας στη ζωή και τις απαιτήσεις της.

Φωτογραφίες: Κωνσταντίνος Μπεζάνης

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024