Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μας ματιάσανε

Μας ματιάσανε

Πρέπει όλοι να οργανωθούμε: είναι τόση η ωραιότης της χώρας μας που το μάτιασμα είναι αναπόφευκτο - ας πούμε, οι υποδομές της μπορούν επάξια να αντικαταστήσουν θαυμαστά μουσειακά τεχνολογικά εκθέματα, σαν τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων, που έχουν βαρεθεί οι τουρίστες να τα βλέπουν

Προχθές το πρωί η γειτονιά μου (Κυψέλη, προς το Πεδίον Άρεως) δεν είχε ιντερνέτ για τέσσερις τουλάχιστον ώρες· για άγνωστους λόγους, δεν άκουσα ούτε διάβασα κάποια αναφορά στο θέμα. Την Τρίτη το πρωί είχαμε μείνει για μερικές ώρες χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Αρχές Φεβρουαρίου είχαμε πάλι τρείς ολιγόωρες διακοπές ρεύματος – μετά ήρθε η τέταρτη και σοβαρότερη, λόγω της έκρηξης σε υποσταθμό της ΔΕΗ στον Ασπρόπυργο που σκοτείνιασε πολλά μέρη σε όλη την Αττική. Ακολούθησε ο χιονιάς και τα προβλήματα στα αρκτικά και ορεινά προάστεια της Αθήνας που ευτυχώς εμείς στο κέντρο τα αποφύγαμε.

Μέσα σε 20 ημέρες πέντε διακοπές ρεύματος και μία ιντερνέτ, δεν μπορεί να είναι απλή κακοτυχία – είμαστε ωραία γειτονιά, μένουμε ωραίοι και ωραίες, μας ζήλεψαν και μας μάτιασαν. Το κακό μάτι πρέπει να φταίει και για τα Αρκτικά Προάστεια, και ας μην είναι εκεί γειτονιές  και κάτοικοι ζηλευτοί σαν της Κυψέλης. Και για την έκρηξη στον Ασπρόπυργο, τι άλλο παρά η ωραιότητα της Αττικής μπορεί να ευθύνεται;

Για τούτο χθες τήρησα έθιμα παλαιών δεκαετιών, που τα νόμιζα νεκρωμένα: αγόρασα καμινέτο και φιαλίδια υγραερίου, μεγάλα ωραία κεριά σαν αυτά που βλέπουμε σε ταινίες εποχής, μπαταρίες για τον παλιό φακό και το παλιό τρανζίστορ -επιπλέον, εις το εξής θα έχω συνεχώς το κινητό στο ρεύμα να είναι πάντα 100% φορτισμένο· το ίδιο θα κάνω και για τον φορητό υπολογιστή μου.

Πρέπει όλοι να οργανωθούμε: είναι τόση η ωραιότης της χώρας μας που το μάτιασμα είναι αναπόφευκτο – ας πούμε, οι υποδομές της μπορούν επάξια να αντικαταστήσουν θαυμαστά μουσειακά τεχνολογικά εκθέματα, σαν τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων, που έχουν βαρεθεί οι τουρίστες να τα βλέπουν. Οι μετασχηματιστές του Ασπρόπυργου που έσκασαν είναι αριστουργήματα της δεκαετία του 1970, μάθαμε· εξ ιδίας εμπειρίας και αφηγήσεων φίλου  γνωρίζω ότι οι σκοτεινές κολώνες της ΔΕΗ είναι από την εποχή του «καπιταλισμός σημαίνει εξηλεκτρισμός και Καραμανλής»· τα ξεκοιλιασμένα ΚΑΦΑΟ του ΟΤΕ είναι από τότε που έπρεπε να έχεις πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων για να αποκτήσεις τηλέφωνο. Τα αλησμόνητα τρένα του Τρικούπη δυστυχώς τα ανέλαβαν προσφάτως κάτι ακαλαίσθητοι Ιταλοί και τα χάλασαν.

Το χειρότερο μάτιασμα όμως θα έρθει εκ της ωραιότητος της πολιτικής τάξεως μας, η οποία δικαίως καμαρώνει και φωτογραφίζεται επί των μνημείων της τε ηθικής ή και επιτελικής δράσεώς της που μας έδωσε το ωραίο μουσείο – άλλο δεν έχει να σε δώσει πια.

Sports in

«Τελικός» για Παρτιζάν και Ολυμπιακό στο Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται απόψε (28/3, 21:30) στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν για την 32η αγωνιστική της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024