Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Tapisserie: Το νέο γλυκοπωλείο του Παρισιού που άνοιξε εν μέσω καραντίνας

Tapisserie: Το νέο γλυκοπωλείο του Παρισιού που άνοιξε εν μέσω καραντίνας

Τάρτες, ζύμες, ακόμα και σπιτικός μηλίτης είναι μερικοί από τους λόγους που έχουν κάνει τους Παριζιάνους φανατικούς αυτού του βιώσιμου μικρού ζαχαροπλαστείου

Τα παρισινά εστιατόρια ενδέχεται να παραμένουν κλειστά, αλλά τα αρτοποιεία και τα ζαχαροπλαστεία δίνουν ρέστα και, συχνά, προσελκύουν ουρές κόσμου.

Τέλειο timing, λοιπόν, για το άνοιγμα του Tapisserie, ενός νέου ζαχαροπλαστείου στο 11ο Arrondissement από τους Bertrand Grébaut και Théo Pourriat, τους ιδιοκτήτες του Ne-bistro Septime με αστέρι Michelin, οι οποίοι έχουν επεκτείνει την εμβέλεια τους τα τελευταία χρόνια με το μπιστρό θαλασσινών Clamato, το μπαρ κρασιού Septime La Cave και τον hip ξενώνα 10 δωματίων D’Une Île.

Η ιδέα να ανοίξoυν ένα ζαχαροπλαστείο, όμως, ήρθε μόνο όταν έκαναν οικογένεια.

«Δεδομένου ότι έχουμε και τα δύο παιδιά, τα γλυκά έχουν αποκτήσει νέα σημασία στη ζωή μας»,είπε ο Grébaut. Ένα καλό παράδειγμα αυτού είναι η τάρτα σφενδάμνου με φρέσκια σαντιγί που γίνεται κυριολεκτικά ανάρπαστη από μικρούς και μεγάλους.

Η παραγωγή του καταστήματός τους επιβλέπεται από τους σεφ ζαχαροπλαστικής Nesreen Mroueh και Fanny Payre, οι οποίοι φτιάχνουν παραδοσιακά γαλλικά γλυκά και ζύμες, καθώς και αγαπημένες λιχουδιές με δοεθνές προφίλ: από ρουστίκ τάρτες έως χειροποίητα είδη σε βαζάκι (η νέα τάση): καπνιστά καραμελωμένα καρύδια, μαρμελάδες, ακόμη και μηλίτες.

Οι τάρτες αχλαδιών και κρέμας βανίλιας είναι όνειρο, ενώ η πολυαναμενόμενη tarte aux fleurs, δημοφιλές το Septime, θα κυκλοφορήσει την άνοιξη και αναμένεται να γίνει ανάρπαστη.

«Υπήρξε μια επανάσταση στην μαγειρική και την παρασκευή ψωμιού στη Γαλλία, αλλά η αισθητική εξακολουθεί να κυριαρχεί στη ζαχαροπλαστική, πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχει μεγάλη χρήση τεχνητών χρωστικών και προσθέτων», λέει ο Grébaut και προσθέτει: Όμως, τίποτα τέτοιο δεν έχει την θέση του στο ζαχαροπλαστείο μας, καθώς πιστεύουμε ότι υπάρχει αρκετός χώρος για μια πιο βιώσιμη λειτουργία.»

Τapisserie-patisserie

65 rue de Charonne, Παρίσι

Sports in

Έτοιμος (και) για το Διηπειρωτικό ο Ολυμπιακός!

Αν η Κ19 των «ερυθρολεύκων» κατακτήσει του Τσάμπιονς Λιγκ Νέων θα παίξει στον τελικό του Ιντερκοντινεντάλ κόντρα στη Φλαμένγκο για το Παγκόσμιο Στέμμα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024