Η καθημερινότηα στη Νέα Σμύρνη

Λυπάμαι γιατί εκ των πραγμάτων αναγκάζομαι, ως κάτοικος Νέας Σμύρνης, ν’ αναφερθώ σε ορισμένες ασυγχώρητες παραλείψεις του κατά τα άλλα δραστήριου δημάρχου Ν. Σμύρνης, κυρίου Σταύρου Τζουλάκη. Η σημερινή μου αναφορά, στα έργα του δημάρχου, έχει ως αφορμή τον τραυματισμό μου στα δύο γόνατα των ποδιών, από την πανάθλια κατάσταση στα πλακόστρωτα αρκετών πεζοδρομίων του δήμου.

Δεν είμαι ο μόνος που παγιδεύεται στο… ναρκοπέδιο αυτό των νεο-σμυρνιώτικων πεζοδρομίων. Υπάρχουν και άλλοι με σοβαρότερα τραύματα.

Ένας από τους πλησιέστερους προς την κεντρική πλατεία της Νέας Σμύρνης δρόμους, η οδός Μεγάλου Αλεξάνδρου με το διαλυμένο στα πεζοδρόμια πλακόστρωτο, που παγιδεύει με ατυχήματα τους πεζοπόρους.

Αψευδείς μάρτυρες αυτής της εφιαλτικής εικόνας των πεζοδρομίων οι εντελώς πρόσφατες φωτογραφίες, στους πλησιέστερους προς την κεντρική πλατεία δρόμους, που πλαισιώνουν το κείμενό μου αυτό. Και μάλιστα, σε αντιπαράθεση, προς άλλα κοινωφελή αλλά και απείρως πιο προσοδοφόρα έργα του ίδιου δήμου.

Μνημονεύω ενδεικτικά την κεντρική Πλατεία 25ης Μαρτίου, αλλά και την Εστία Νέας Σμύρνης με τα υπέροχα γλυπτικά έργα, μελέτη και συνθέσεις του διακεκριμένου, μακαρίτη και παλιού μου φίλου, νεοσμυρνιώτη γλύπτη και ποιητή Βάσου Καπάνταη, που ευτυχώς δεν τα έπνιξε η αρχοντοχωριάτικη κατεδαφισιομανία.

Ο χώρος αυτός θα μπορούσε να ονομαστεί όχι μόνον ελκυστικός πόλος έλξης για τους επισκέπτες, αλλά και προσοδοφόρος Wall Street του δήμου. Άξιο μνείας, αλλά και επαίνου, το ιστορικό κεντρικό ακίνητο «Γαλαξίας» στην ίδια πλατεία, που επί αμέτρητα χρόνια τελούσε υπό κατάληψη από ποικίλα αντιεξουσιαστικά, περιθωριακά γκρουπούσκουλα, που το είχαν μετατρέψει σε αποκρουστικό σκουπιδότοπο. Το κτίριο αυτό λειτουργεί σήμερα αδιάκοπα ως υποδειγματικό κέντρο πολιτισμού και τέχνης, δωρεάν για κάθε φιλομαθή και φιλότεχνο.

Και άλλο πλακόστρωτο παγίδα για τους πεζούς στην οδό Αγίου Ανδρέου της Νέας Σμύρνης

Οι δύο διαμετρικά διαφορετικές όψεις και λειτουργικά, αλλά και αισθητικά των έργων προθήκης, με τα… πάρεργα των αναγκαίων για την καθημερινή ζωή των περιπατητών, πεζοδρομίων, δυστυχώς μας οδηγούν στο συμπέρασμα έστω και ακούσιων, επιπόλαιων ταξικών διακρίσεων, που νομίζω ότι δεν ταιριάζουν στις ιδεολογικές επιλογές ενός δημοκρατικού και καλλιεργημένου δημάρχου, όπως ο κύριος Τζουλάκης.

Το σημείωμά μου αυτό αφιερώνεται καλόπιστα για ενημέρωση και συμμόρφωση στη δημοτική αρχή Νέας Σμύρνης, αλλά και για συμπαράσταση στους συμπατριώτες του ίδιου δήμου, που γνωρίζουν καθημερινά τα όσα περιέγραψα.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr