Και το ίδιο μπαλάκι ευθυνών

Εκνευρισμένος υπουργός πριν λίγες ημέρες από το βήμα της Βουλής έστειλε τελεσίγραφο προς τους «γραφειοκράτες» λέγοντας πως δεν θα ανεχτώ άλλες καθυστερήσεις στην απονομή συντάξεων. Ο Κωστής Χατζηδάκης δηλαδή. Μετά από κάποια 24ωρα ήρθε η “Μήδεια” να μας πει ότι υπάρχει γραφειοκρατία και στα… δέντρα.

Τόσα χρόνια μετά δεν έχει μπει μία τάξη, ή έστω να έχει βρεθεί η φόρμουλα συνεργασίας μεταξύ των αρμοδίων για να νιώθει ο πολίτης ασφάλεια και πως φυσικά δεν πάνε στράφι όσα πληρώνει, με τους φουσκωμένους λογαριασμούς στο ηλεκτρικό, οι οποίοι συνοδεύονται από ένα σωρό πάγιες χρεώσεις και φόρους.

Τι μαθαίνουμε λοιπόν σε κάθε κακοκαιρία; Ότι τα ακλάδευτα δέντρα είναι η βασική αιτία για να προκληθεί ζημιά στο ηλεκτρικό δίκτυο αλλά και σε περιουσίες, άρα και διακοπές ρεύματος, κατά τη διάρκεια έντονων καιρικών φαινομένων όπως είναι οι  άνεμοι, οι χιονοπτώσεις.

Προς αυτούς που κουνάνε τώρα το δάχτυλο να θυμίσουμε πως κάθε χρονιά, χωρίς σχεδόν καμία εξαίρεση στο παρελθόν, δεν είχε διαψευστεί πως οι περισσότερες από τις υποδομές στην Ελλάδα λειτουργούν σωστά μόνο σε ιδανικές συνθήκες κλίματος. Με μία δόση ειρωνείας κρύβει μία πικρή αλήθεια: Με την παραμικρή κακοκαιρία δημιουργούνται προβλήματα. Και ιδιαίτερα για το θέμα της ηλεκτροδότησης, επειδή δεν έχουμε συνεννοηθεί ως κράτος ποιος θα συντηρεί σωστά και ποιοι θα κλαδεύουν τα δέντρα ώστε  να μην πέφτουν πάνω στις κολώνες της ΔΕΗ και στους πολίτες πριν χτυπήσει ένα φυσικό φαινόμενο.

Κάθε φορά στα τηλεοπτικά παράθυρα αναμασάται το ίδιο μπαλάκι ευθυνών, με την Περιφέρεια, τους Δήμους, τον ΔΕΔΔΗΕ, ΔΕΗ να δείχνουν ο ένας τον άλλον.

Πάμε να ανοίξουμε ένα κεφάλαιο στην Ελλάδα καθώς αντιληφθήκαμε το…. 2020 ότι χρειάζονται αλλαγές στην παραγωγική δομή της χώρας, εξαλείφοντας τη γραφειοκρατία και όλες αυτές τις παθογένειες του ελληνικού κράτους και της οικονομίας κάνοντας μεταρρυθμίσεις. Που να ξέραμε πως σε αυτό έπρεπε να βάλουμε και ποιος θα κόβει τα δέντρα.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr