ΣΥΡΙΖΑ : Η «Μήδεια» καταδεικνύει την ανάγκη για ισχυρούς και στελεχωμένους δημόσιους φορείς
Για «ανικανότητα της κυβέρνησης να προετοιμαστεί επαρκώς για τη διαχείριση έκτακτων συνθηκών και να λειτουργήσει με επιχειρησιακή ικανότητα σε συνθήκες κρίσης», κάνουν λόγο οι αρμόδιοι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ
Για «ανικανότητα της κυβέρνησης να προετοιμαστεί επαρκώς για τη διαχείριση έκτακτων συνθηκών και να λειτουργήσει με επιχειρησιακή ικανότητα σε συνθήκες κρίσης», κάνουν λόγο οι αρμόδιοι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος και Εσωτερικών Κώστας Ζαχαριάδης.
Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν: «Κατανοούμε προφανώς την έκταση και τη σφοδρότητα των καιρικών φαινομένων, καθώς και τη δυσκολία αποκατάστασης της λειτουργίας των απαραίτητων υποδομών. Στηρίζουμε τις υπηρεσίες και τους εργαζόμενους που δίνουν μάχη με τα στοιχεία της φύσης και θέλουμε αυτό να γίνεται αποτελεσματικά και με ασφάλεια. Πρώτη προτεραιότητα οφείλει να είναι η ασφάλεια των πολιτών και των εργαζομένων και η άμεση επανασύνδεση της ηλεκτροδότησης. Η πρόσβαση στο αγαθό του ηλεκτρισμού σε συνθήκες παγετού, είναι θέμα ζωής και για το λόγο αυτό δε χωρούν καθυστερήσεις».
Ανάγκη προσλήψεων και εξοπλισμού
Ακολούθως οι τομεάρχες υποστηρίζουν ότι τα προβλήματα ηλεκτροδότησης που προέκυψαν σε όλη τη χώρα, αναδεικνύουν την ανάγκη ενίσχυσης των Διαχειριστών των δικτύων ηλεκτρισμού, με προσωπικό και εξοπλισμό, καθώς και το σημαντικό ρόλο μιας δυνατής Αυτοδιοίκησης. Επιρρίπτουν ευθύνες στην κυβέρνηση λέγοντας:
«Αντί όμως για προσλήψεις τεχνικών, η κυβέρνηση Μητσοτάκη είχε και έχει ως προτεραιότητα, από την πρώτη κιόλας ημέρα ανάληψης της διακυβέρνησης της χώρας, την ιδιωτικοποίηση των υποδομών ενέργειας και όχι την ενίσχυσή τους προς όφελος όλων των πολιτών, των καταναλωτών αλλά και παραγωγών ΑΠΕ».
Ενίσχυση των Δήμων
Στην συνέχεια αναφέρονται στην ανάγκη ενίσχυσης των Δήμων με σύγχρονα εργαλεία, ειδικό προσωπικό αλλά και πόρους και προσθέτουν: «οφείλουμε να ενσωματώσουμε δράσεις πρόληψης φυσικών καταστροφών, πολιτικής προστασίας και κλιματικής κρίσης στις λειτουργίες της Διοίκησης και της Αυτοδιοίκησης. Η ταχεία ολοκλήρωση των Σχεδίων Προσαρμογής των Περιφερειών στην κλιματική αλλαγή και η ενσωμάτωση των πορισμάτων τους για το μακροχρόνιο σχεδιασμό σε πραγματικά έργα και όχι λόγια, είναι θέμα ζωής».
Οι τομεάρχες καταλήγουν: «Οφείλουμε όλοι και όλες να λάβουμε ένα μάθημα για την αξία της πρόληψης και της αξίας των ισχυρών δημόσιων φορέων. Το ίδιο μήνυμα μάς έδωσε και, με τραγικό τρόπο, η πανδημία του κοροναϊού. Την αναγκαιότητα δημόσιων πολιτικών και μίας ισχυρής πολιτείας. Και σε αυτή την κατεύθυνση δεν κινείται η κυβέρνηση Μητσοτάκη, με εμφανή πλέον αποτελέσματα».
- Χαλάνδρι: Aγωνία για ανήλικη που χάθηκε από χώρο φιλοξενίας – Τι λέει η μητέρα της
- Πώς μπορεί να πολεμήσει τα fake news μια κυβέρνηση που έχει επενδύσει σε αυτά;
- Η ιστορία ως λογοτεχνία και η λογοτεχνία ως ιστορία
- Μονέκε για Βεζένκοφ: «Ο Σάσα είναι καλύτερος από εμένα»
- Μετρό: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από την Κυριακή λόγω εργασιών – Αναλυτικά οι τροποποιήσεις
- Πριγκίπισσα της Νορβηγίας Μέτε – Μάριτ: Άμεση η ανάγκη για μεταμόσχευση πνεύμονα
- Η πιο αμφίρροπη Euroleague όλων των εποχών: Οι μάχες για τετράδα και εξάδα και το πρόγραμμα των ομάδων
- Axios: Το Ισραήλ ετοιμάζει μεγάλη χερσαία επίθεση στον Λίβανο – Τι απαντούν οι IDF
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 14.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/clay-leconey-LdyTTsIppB8-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442