Όλα τα χωριά του Ανατολικού Σελίνου, από την Αγία Ειρήνη, τον Αγριλέ, το Επανοχώρι, τη Σκάφη, το Ροδοβάνι και τα Τεμένια είναι αποκλεισμένα και χωρίς ρεύμα λόγω βλάβης στο δίκτυο ηλεκτροδότησης.

Συνεχίζονται τα προβλήματα στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, λόγω της επέλασης της κακοκαιρίας «Μήδειας» ενώ πολλά χωριά είναι αποκλεισμένα.

Σύμφωνα με τη neakriti.gr , το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στην ηλεκτροδότηση, καθώς, από το βράδυ της Δευτέρας, δεκάδες χωριά στους Δήμους Πλατανιά και Καντάνου – Σελίνου παραμένουν χωρίς ρεύμα.

Ειδικότερα, όλα τα χωριά του Ανατολικού Σελίνου, από την Αγία Ειρήνη, τον Αγριλέ, το Επανοχώρι, τη Σκάφη, το Ροδοβάνι και τα Τεμένια είναι αποκλεισμένα και χωρίς ρεύμα λόγω βλάβης στο δίκτυο ηλεκτροδότησης.

Στο σκοτάδι βυθίστηκαν για πολλές ώρες η Παλαιόχωρα και χωριά του Δυτικού Σελίνου, όπου μόλις ένα συνεργείο του ΔΕΔΗΕ έκανε αγώνα δρόμου για να επαναφέρει την ηλεκτροδότηση.

Ίδιο το σκηνικό και στα ορεινά των Σφακίων. Τα χωριά Ασφένδου και Καλλικράτης είναι αποκλεισμένα ενώ σε Αράδαινα, Ανώπολη και Άη Γιάννη οι κάτοικοι περιμένουν για ώρες την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης.

Σύμφωνα με το δήμαρχο, Μανούσο Χιωτάκη, τα χωριά Καλλικράτης και Ασφένδου θα παραμείνουν αποκλεισμένα μέχρι αύριο – όποτε και θα επιχειρήσει  μεγαλύτερο εκχιονιστικό – γιατί δεν είναι δυνατή ούτε η διέλευση εκχιονιστικού μηχανήματος.

Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, κ. Νίκου Καλογερή, σήμερα Τρίτη και αύριο Τετάρτη, τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, παραμένουν κλειστά, ενώ κλειστοί είναι και οι παιδικοί σταθμοί.

 Προβλήματα στο οδικό δίκτυο

Αναφορικά με το οδικό δίκτυο, οι κάθετοι άξονες Ταυρωνίτης – Παλαιόχωρα , Βρύσες – Σφακιά και Λάκκοι – Ομαλός άνοιγαν και έκλειναν ανά διαστήματα με τους οδηγούς των εκχιονιστικών μηχανημάτων να δίνουν μάχη για να κρατηθεί ανοιχτό το οδικό δίκτυο, ενώ την ίδια στιγμή, μηχανήματα της Περιφέρειας, ιδιωτών  εργολάβων και Δήμων εργάζονται από νωρίς το πρωί προκειμένου να κρατηθούν ανοιχτοί – τουλάχιστον – οι κεντρικοί κάθετοι άξονες, ωστόσο σε πολλές περιοχές όπως στο Οροπέδιο Ομαλού, στον Καλλικράτη Σφακίων και στα ορεινά του Σελίνου, ήταν αδύνατη ακόμη και η διέλευση εκχιονιστικών.

Σημειώνεται πως σήμερα αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Τρυπητής – Παλαιόχωρας.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr